Merhabaa 🌸
Öncelikle etrafta "ben alfayım" diye dolaşan insanlardan bahsetmiyorum. Alfa biri ben alfayım demez zaten..
Alfalık sizce nedir?

Merhabaa 🌸
Öncelikle etrafta "ben alfayım" diye dolaşan insanlardan bahsetmiyorum. Alfa biri ben alfayım demez zaten..
Alfalık sizce nedir?

Alfa bence gir grup içinde liderlik veya otorite konumunda olan kişiyi ifade eder. Tabi illa grup olmasına gerek yok, ilişkide de aynı şekilde baskın/alfa karakterlilik mümkün. Alfa nitelikleri genellikle kişinin güçlü, kararlı, özgüvenli ve liderlik becerilerine sahip olduğunu ifade eder. Alfa bir kişi genellikle grup içinde lider konumunda olur ve diğer kişiler tarafından saygı duyulur. Bununla birlikte, alfa bir kişi olmak için sadece fiziksel güç veya zeka yeterli değildir, aynı zamanda empati, adalet, dürüstlük ve diğer liderlik niteliklerine de sahip olmak gerekir.
Sempatisi olan iyi kalpliler Alfadir bana göre ve bilge kişilerde tevazu içinde alcakgonullu olurlar 👍
Ya Bir de böyle bir tanım çıktı Alfa ya da Beta gibi bir sürü erkek sığır gibi kendine bir kalıba sokmaya çalışıyor. Eğer insanın karakterinde ve içinde bu kavram yoksa sen ne kadarsın uğraşırsan uğraş zaten hiçbir şey yapamazsın. Senin de dediğin gibi bir insan zaten Alfa değilse bu şekilde ortada ben böyleyim diye dolaşmaz ya da kendini bu şekilde tanımlamaz.
Alfa insanlar soğuk bir duruşa sahip olurlar. Çabuk sıkılgan yapılarıyla dikkat çekerler. Herhangi bir konuda bilgileri olsa bile bilmemezlikten gelip, mütevazı davranırlar. Doğruyu/yanlışı kolay ayırt ederler, insanların saygısını ve sevgisini kazanmayı severler. Bunun için de ukalalık yapıp ego kasmazlar. Bence “Gerçek Alfa” kişilikler böyledir
Cevap
21Cevap
Alfa insan nedir bilmiyorum. Alfa kurt olur benim bildiğim. İnsanın alfası betası yoktur. İnsan olmayı başaranlar ve başaramayanlar vardır.
İnsan olmayı başaranlar da olmasa zaten dünya çekilmez, yaşanılası bir yer olmaz.
Alfalt çoğunlukla entel tiplerdir. Ben pek takmıyorum onları, bazen sıradan biri bile öyle bir fikir sunarki, digip alfa hepimiz ağzımız açık kaldı... her şeyi bilen de e demek değil, ama görüşlerine saygı duyarsın. mesela ben baktım bir ortamda biri çok konuşuyor, anlatıyor anlatıyor, ama ne anlatıyor ve bana ne yararı var? Boş ve süslü cümleler yerine, kısa ve öz konuşulması dan yanayım... ama sevgi sözcükleri için her zaman sacmalaya hazırım...
alfa erkek tanımı: sosyal konum olarak en yüksek noktadaki, güçlü erkekler
alfa dişi, komünite içerisinde, diğer bireyler tarafından kararlarına uyulan ve lider konumundaki kadınlardır
da bunu kim neye göre belirliyor illa o mertebedemi olmak gerekiyor?
çok saçma
Üzgünüm ama hakımızın büyük bir bölümü maalesef ki Delta. Ülkemiz bu yüzden bu halde. Umarım ki bu nesil ve sonrası Beta hatta Gama olabilir. Alfa da bunların yanında sönüktür. Tabi uyuyan insanlar da lazım ki yönetici ve yönetilen olabilsin ama yönetilen en azından Delta yerine Teta olsun. Hafif uyku modu.
Küçükten büyüğe doğru sıralarsak
Delta (en küçük)
Teta
Alfa
Beta
Gama (en büyük)
Alfa insanlar işte orta karar olmuş oluyor
Piyasada çakma alfalar dolu, sosyal medyada iş olsun diye atar gider yapıyolar.
Alfa insan egolarından arınmış olur, düşene el uzatır, toplu taşımada yaşlılara ve hamilelere yer verir, kadına hesap ödetmez, özel günlerde en güzel süprizleri yapar, çalışır helal lokma kazanır, züppe gibi disko bar gezmez
Alfalık benim bildiğim baskın karakterlerli insanlar için kullanılan bir tabir. Her tribe giren kendini alfa zannetse de öyle değil. Zaten sözle değil davranışlarla ölçülür alfalık. Önderlik ve öncülük gerektirir.
Çoğu da aslan burcu zaten bu sebepten 😅
Bende demedim zaten demediğimiz için öyleyiz sjxjx
Bilmiyorum 😅
kendinin farkında olmak diyebilirim
alfa beta teta
kendinin farkında olmak anahtardır
alfa kadınları severim. beta olma eğilimindeyim zaten. kadın kontrolü eline almalı. yönetmeli, kısıtlamalı, bunu yaparken kendi özgürlüğünden ödün vermemeli. ve en önemlisi bunları yapabılecek olgunluga sahip olmalı
Alfa erkek kararlı erkek çizgisi olan erkektir. ALAF oldum demekle olunmaz, gelişen yapı yanında kadın erkek ilişkilerinde maskülen olan sürekli kızan tribal taraf yerine güler yüzlü entel tarz olan ve aksine ne baskı ne yalaka bir tarz.. olmuyorsa teşekkür ederim deyip ilişkiyi bitiren yapı olarak güçlü ve takmayan erkektir.
Lider tipli insanların genel özelliğidir. Bence her toplumun iyiye yönlendiren liderleri olması şarttır. Tarihe bakarsakda zaten hep böyle insanlar sayesinde bir yerlere gelinmiştir.
O insanlar başka insanların hayatına kısa bir süre bile girip herhangi bir konuda fark yaratırlar
Tanıdığım alfa bir kız var hayranım ona. durusu karakteri herşeyi bambaşka. erkekte var o ayrı bir şey zaten. sanki herşeyi büyülüyor.
Alfa nın önde gideniyim. Ama kendimi pek sevmiyorum. Gereksiz sorumluluk. Bazen kaçasım geliyor herşeyden.
Alfa insan nasıl oluyor sitede ne kadar da nitelikli bireyler var
Gıcık oluyorum böyle diyenler hakkında bi insan kendini üstün görmemeli
Seninle ilgili tüm bilgilere sahip olup yeri ve zamanına göre bunu belli etmek🙂
Öyle saçma terimlere inanmıyorum ben ve benim için de bir anlamı yok
Gerçek alfa gördüğüm zaman hayranlık duyabiliyorum. Bu da çok nadir oluyor zaten :)
Bugüne kadar hiç alfa insan görmedim desem, hepsi ya alfalık yapmaya çalışıyor ya da filmlerde oluyor. Bilmiyorum belki de benim çevrem leş
Yobaz bağnaz olduklarını
alfa ne demek ukalalık mı
"Ben alfa değilim "
Ne var ne düşüneyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?