Merhabalar Herkese 🌸

Bir şeylerden şikayet etmeye başlayınca insan, sahip olduklarına şükretmeyi unutuyor. Hayatımızdaki eksilere odaklanmak yerine artıları görmeye başlayınca şükredecek çok şeyimiz olduğunu anlıyoruz
Merhabalar Herkese 🌸

Bir şeylerden şikayet etmeye başlayınca insan, sahip olduklarına şükretmeyi unutuyor. Hayatımızdaki eksilere odaklanmak yerine artıları görmeye başlayınca şükredecek çok şeyimiz olduğunu anlıyoruz
hayır şükretmiyorum çünkü inancım yok yani bu yüzden de şükredecek kimse yok şu an için. zaten sahip olduklarım beni mutlu etmiyor maalesef. yani aslında sahip olduğum bir şey yok geriye sadece canım kaldı işte bunu da kaybetmek benim için artık anlamsız çünkü insan mutlu olamadıktan sonra maalesef geri kalan hiç bir şey ifade etmiyor
Sorum yalnızca inananlara değildi aslında. İnanan biri için Allah'a şükür etmek anlamında, inanmayanlar için de genel anlamda sordum. Çünkü inanmayıp evrene şükür eden veya şükür egzersizi yapanlar da var. Gerçi bu da dini olmasa da bir şekilde inanca bağlanıyor orası ayrı:d
Yani sonuç olarak bir şeye şükür teşekkür ediyorsan onun sayesinde demektir. yani evren canlı olmadığı için teşekküre gerek duymuyorum :d
Canlı olması şart mı😭😭 üzüyorsun beni Barış aifjwjjdwjsj
Nefes almalı ama dccscsdfsdf :/
Şaka yahu, inanmasa da şükür eden çok kişi duydum o yüzden dedim😂
Bende şaka yaptım sendee 😂😂
Biliyorke🤣
Öncelikle, böylesine güzel bir soru için teşekkürler...
Evet; insanlar sahip olduklarının nankörü, ulaşamadığının aşığı maalesef...
Şükretmeyi bilmek, insanı bambaşka bir insan yapar...
Kişiliğini yüceltir, ahlakını güzelleştirir ve hayata bakışını değiştirir...
Kesinlikle öyle
🙂🙏
Elimde olanlara "sahiplik" değil de "emanet" olarak bakıyorum. Çünkü elden çıkıp gitmesi an meselesi.
Şükürden gafil olmamaya çalışıyorum.
"Çünkü şükür, nimetin elden çıkıp gitmemesi için bir belgedir" buyurmuş Efendimiz aleyhisselam
Şükredildikçe nimeti ziyade eyler RABBim. Şükrettikçe artar.🌺
Aslında öyle, hiçbir şeyin gerçek sahibi değiliz
Şükür konusu inanç bağlamında olan bir konu. O yüzden benlik değil. Hayatımda olan olumlu şeylerin farkındayım ve bunlar için memnunum. Ama asla daha kötü durumda olanlara bakıp sevinmiyorum. Keşke kimse sıkıntı çekmeden yaşasa ve elimden bir şey gelse
Yalnızca inanç anlamında sormak istemedim aslında. İnanmayıp şükür egzersizi yapanlar da var.
İlk defa duyuyorum
Cevap
22Cevap
Bana göre bir insanın en büyük serveti sağlığıdır. En azından bunun için her gün şükrediyorum.
İnsanlara teşekkür etmek nasıl mühimse, Yaradan' a şükretmek de vazgeçilmez önemde benim yaşamımda.
Çok doğru 🙏
🧡🙏
Allah bir ayette "Ne kadar da az şükrediyorsunuz" diyor. Gerçekten de öyle bakıp düşündüğün empati yaptığın zaman ne insanlar var, ne hayatlar var onları görünce insanın haline şükredesi geliyor ama bir çoğumuz şükretmiyoruz maalesef.
Bana yeten maaşımla minimalist ve düzenli bi ayatım var. Bunada şükür. Her ne kadar her selamda zam yapan ev sahibim olsada. 6 numaramı 9 numaramı gider.
Bazen çünkü daraldiğımız bazi anlar olur o anlarda elimizde olani degil elimizde olmayani isteriz ya sükût etmek konusunda hepimiz biraz nankörüz bence🦋
Yani çok çok kötü durumda olanlar var bunları göz ardı etmemek lazım
En kötü günümüz böyle olsun ya, çok şükür. Bazen kaybettiğimizi sandığımızda kalbimiz bir anda öyle bi tekliyor ki yeniden can buluyor sanki
Etmeliyim ama benca az ediyorum, keşke sahip olduklarımın farkina varabilsem.
Her zaman daha iyisi vardır ve ulaşmak isterim, şükür benlik değil
Evet çok şükür şükretmeye alıştırdım kendimi memnuniyetsizliğim yok o yüzden çok şükür
Elbette ediyorum ama kendimde bir şeyler yapabilmeyi çok isterdim
Bazen şikayet etsemsemde, ne kadar kötü şeyde yaşasam. Her zaman çok şükür diyorum. şu an halime o kadar şükrediyorum ki
sağlıklı oldugum ıcın sukrederım sahıp olduklarım umurumda degıl
Elhamdülillah ama aklım hala sahip olamadıklarım da
Her zaman ederim
Ne güzel bi paylaşım çok doğru
Çok fazla ama biraz nankörüm
Şu an lık evet.
Şükür ediyorum. 👌😇
Her şeye rağmen ederim evet.
Sahip derken
Sahip olduğun her şey işte. Sağlık, aile, mal mülk gibi
Birileri cevabını vermiş oda onun serefi
Evet, her zaman..