Şiveli konuşur musunuz?
Ben direkt soğuyorum 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ben direkt soğuyorum 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Diksiyonum çok iyidir. Bazen tane tane bazen hızlı konuşurum. Şivem de vardır fakat sadece ailemin yanına gidince canım isterse şiveli konuşurum
Aslında şiveli konuşan insanlar Kültürlerine ve özlerine daha çok bağlıdır. Kendi geçmişini kendi Milletinin geçmişini ve kendi Toplumu hakkında ki tarih konusunda Daha çok bilgi ve tecrübeye sahiptir.
Şivem yok, diksiyonum iyidir.😃
Şivem yok, gayet düzgün konuşuyorum.
Cevap
67Cevap
Diksiyonum güzel, şivesiz. Şiveli konuşan insanlardan soğumuyorum ama sürekli düzeltme ihtiyacı duyuyorum içten içe. 😒
Bilerek şive yaptığım oluyor 😅
Benim güzeldir
antepliyim ben
arada şiveli konuştuğum oluyor maalesef..
İşime geldiği gibi konuşuyorum ya. Eğer elit bir kesimin içindeysem aşırı dikkat eder hafif yumuşak tonlarda konuşurum. Ama davar olduğuna inandığım arkadaşlarımın yanındayken öküzlerin başındaki çobandan farkım kalmıyor pek 😂
Yalnız onun diksiyon ve şiveyle alakası yok. Ona ağız denir. Ben de küçümsedikleri şeyin daha ne olduğunu bilmeyenlerden soğuyorum direkt. Evet aile içinde memleket ağzıyla konuşuyorum.
Günlük hayatımda normal konuşuyorum ama bi yöreye ait ağızdan da soğumuyorum. Mesela kimi insanlar "teyzem" yerine "teyzemgil" derler bundan rahatız olmam soğumam
Teyzemgil zaten kullanılan normal bı kelime değil mi
Hayır yöresel bir ağız ama çok yaygın onu da belirtmek gerekir
İlk kez duydum dezze falan diyolar benim bildiğim yöre ağzı halla halla garipmiş hiç tahmin edemezdim
Öyle olanlar da var tabi ki onlardan da rahatsız olmam
Bana çok samimi geliyor
Travma sebebi
Öğretmenler dalga falan geciyodu sınıftaki veletlerde öyle.
Yeri zamanında nasıl oluyorsa çok güzel İstanbul Türkçesi konuşmayı başarıyorum. İlkokul öğretmenim bu konuyu çok önemsiyodu.
Ama çokta kasmıyom bu gün varız yarın yokuz (Gaziantepliyim)
Diksiyonum gayet güzel ama anormal bir şekilde sinirlenince şiveli konuşabiliyorum. Fark edince hemen duzeltiyorum çaktırmadan ama şiveli konusanları da itici bulmam.
Normalde düzgün konuşurum ama çok hızlı konuştuğum zama konuşmam Ankara ağzına kayıyor. Bazen de annemlerin ya da arkadaşlarımın yanında konuşmamı bilerek değiştiriyorum.
Şive ne şivesi ama.
Kürt, arap ve dadaş şivesiyse bende soğuyorum.
Ama karadeniz, ege, tokat şivesine geberirim. Ölürüm yani sjsjzjs
İstersem 1960 lar İstanbul diksiyonu bile yapabilirim, lakin içimdeki davar buna engel oluyor
heeğ hüüğ haaağ aynı böyleyim
Karadeniz liy herkes uy hemşerim der , ben se selam, merhaba gibi... Eskişehir de büyüdüm diyebilirim, o nedenle şive yok bende
Diksiyonum güzeldir. Arada eğlencesine şive yaptığım oluyor. Şiveli konuşanlarla da bir sorunum yok.
Kütük doğu ama doğma büyüme İzmirli olmanın avantajını yaşıyorum. Diksiyonuma iltifat aldığım olmuştur.
Rizeliyim ama şivem yok ama azıcık arada kayıyor Rize'de doğup büyümediğim için şive oluşmadı sndjdn ama babam hep şiveli konuşur
Şive mi ağız mı ne diyorlarsa adına bende yok ondan. Düz konuşuyorum. Şive yapan insan bana itici geliyor.
Arada bilerek şiveli konusuyorum hoşuma gidiyor. Ama resmi yerlerde işte falan dışarda diksiyonuma dikkat edrm.
Şivem yoktur
Fakat çok kibar konuşmam
Özellikle erkeklerle konusurken
Teşekkür ederim efendim demek yerine
Eyvallah der çikarim misal
İyidir, şiveli konuşmuyorum, İstanbul’da doğdum büyümdüm ama şiveli olan insanlara saygılıyımdır.
Neden mümkün olduğu kadar dikat ederim ama normalde sivemi açığa vurum
Baya iyidir. Kursa da gittim. Mennan ŞAHİN olmasam da iyiyimdir :)
Lolipoplar gibi konuşmam beğenmeyenin de silkime kadar yolu var
güzelim Türkçe güzel kullanılmayınca çok üzülüyorum
aşko kuşko alo dolo yeto gido ne bunlar?
Bazen "Bokiyenun sebisi" diye dalarım konuya.
Soğuyan soğuyabilir 😅
Ne kadar dikkat etsem de arada Adıyamanlı olduğumu ortaya koymazsam olmaz
İstanbul Türkçesini severim ve kullanırım ama arada şiveye de kayabiliriiim sjsjjdh
Bence iyidir ya. Zaten şu civciv sesinle bi de şive düşünemiyorum
Şivem yok. Normal konuşuyorum ama bazenleri bi duraksıyorum konuşurken.
Baya iyi diyebilirim. Şiveli konusabilmeyi isterdim ama
Etrafimdaki kişilerin konuşmasından cok cabuk etkileniyorum , bozuluyor.
Şiveli konuşmuyorum ama diksiyonum ehh işte. Çok iyi değil
Ben diyarbahırlıyam dagların başından İstanbul'a gelmişam bureda hayat hoştıır güzeldiir yov
Güzel bence şiveli konuşanlar komik insanlar oluyor genelde o açıdan seviyorum 😅
Hayır şiveli konuşmama zaman kalmıyor işyeri gereği İstanbul Türkçesi ile hitap ediyorum
Çoğu Türkiye’de yaşayan insana göre çok iyi. Ama dışardan geldiğimi anlıyorlar
Düzgündür diksiyon kursu aldım
Haber spikerinden farksızdır
Ben şiveli konuşurum millet çok seviyor öyle konuşmamı
Bazen farklı yörelerin konuşmaları sempatimi kazanır zilleri takıp oynayıvericez gari gari de gari
Diksiyonumu begeniyorum sadece hızlı konusuyorum. Bunun bi problem yarattığını da düşünmüyorum.
Doğulu olarak şivem vardır konuşurken hemen belli ediyor
Birincisi ona şive denmez ağız denir adana ağzı İstanbul ağzı Karadeniz ağzı vs. şive ise Azerbaycan şivesi Kırgız şivesi vs.
• arada değişiklik olsun diye kendim yapıyorum Mesela lahmacun demiyorum lehhmacun diyorum
Tebrik ederim sizi 🌹
O kadar uzun süre iki toplum arasında gidip geldim ki şimdi diyaframdan konuşunca düzgün türkçe ile normal konuşunca kars ağzı ile konuşuyorum
Diksiyonumun güzel olduğunu düşünüyorum. Sadece samimi olduklarima saliyorum pek önemsemiyorum. Şive de arada kayıyor maalesef xhdjs
Bende görüşüp tanıştığım insanlarda ilk iş diksiyon ve şive ya da ağız ona bakarım. çünkü bu anlamda oldukça dikkatliyimdir ve karşımdaki den de bunu beklerim
Şive konuşmam.
Diyarbakır şivesiyle konuşuyorum..
Güvenlihğle alakağli hiç bı sıggintimiz yoğğh
Çok güvenlikli bir ortamda eğitim görmekteyiz
😂😂😂😂
Kız sana çok güzel pp buldum ben galiba kensiz barbi
Atsana aşko merak ettim
Dur askimmm
Arada bir ben kullanıyodum ama neyse sana daha çok yakisir
Sen gerçek bir aşkosun 😭
Bak bende şu var önce bu nasıl
Nasiiilllllll