Yaşatılan acı tecrübeleri başkasına yansıtır mısınız?

Yaşatılan acı tecrübeleri başkasına yansıtır mısınız?

Hayır vazgeçmem..
Ne demek, bir daha asla? Kapattim kendimi! Ne demek, bir daha asla? Duşmem artik hataya. Hayatla temasını kesiyorsun ve hayattan tamamen vazmigeçiyorsun? Hayat tam da o hatalarda gizli. Daha düşecek çok hatan, daha soracak soruların ve bazen de alamayacağın yanıtların var. #Süttenağzıyananyoğurduüfleyerekyer demişler değil mi? Sütü tamamen dökmek, yaşamla teması kesmeye çalışmak da neyin nesi!!! Hadi bir daha, bir daha dene ama daha temkinli daha fazla öğretiyle daha fazla ders çıkarmış şekilde devam et iste...
Geçmişteki kötü tecrübeler yüzünden yeni insanlara güvenememe korkusundan başka bir şey değildir yoğurda üflemek.
Yoğurda üflemek korkaklık benim için, ben korkak değilim varsın bir daha düşeyim yine kalkarım.
Bu ne🤔 Hikaye mi?
Güzel ve detaylı anlatmışsın, eline sağlık : ))
O yüzden tek takılıyoruz senelerce... inan kafan gayet oluyo, evlenip napcan? Bir müddet sonra aldatmacalar çıkacak ortaya, ilgisizlikler... bebende olursa vay haline!
Şöyle adam akıllı biri yok... çok nadir; evet islamda "evlilik" şart lakin şu anki canlılar evlilikten soğutuyorlar. Kendinerine "anne" arıyorlar... g*tlerini toplayacak bi hanım istiyorlar oysa biz hanımlar evlendiğimizde bizi sonsuza dek seven bi koca yürekli aslan parçası bi adam istiyoruz. Sadece sevdiğine bağlı kalabilen... ama nerdeee yoohh gadanı aldığım...
Yanlış bi karakterin yaptığı hatanın faturasını başkasına kesmek olur bu.. yaşanılan olumsuz tecrübeyle daha tedbirli davranilabilir ancak paranoyak olmanin da bi getirisi yok 🤷♀️
11 gün bunu mu düşündün.. 😄
Keşfedilmekle bulunmam.. Kristof Kolomb musun.. 😄
Evet hatalarımdan ders alırım.
Cevap
10Cevap
Hayır ben vaz geçmem tabi ki de. yani herkes aynı olmuyor bu yüzden de sırf birisi hata yaptığı için ben her insanı aynı sanmam ama hatalarımdan da sürekli dersler çıkartırım tabi ki de yani mesela aynı kişiyi güvenmem ya da aynı şeyleri yapıp çok farklı bir sonuç beklemem hiç bir zaman bu yüzden de bu konuda her zaman için dikkatli olurdum ben. bir daha aynı hataları tekrar yapmamak için tabi ki de. aynı şekilde aynı kişileri de hayatıma bir daha almazdım hiç bir şekilde.
Yansıtmadığımı düşünüyorum. Ne yaşarsam yaşayayım ben insanlara büyük bir güven ile giderim çünkü hislerime çok güvenirim. Hislerimin beni yanılttığı da olmamıştır. Hislerimin iyi olmadığı halde belki benim kuruntumdur diye arkadaşlık kurduğum bir iki insan olmuştu zamanında. Bu hislerim dogruladiginda da onlardan sonra giren insanlara güvensiz yaklaşmadım. Hislerime daha çok itimat ettim, bunu önyargı görmedim ve de yoğurdu üfleyerek yemedim.
Evet ağzımın yandığı konularda ister istemez çok temkinli olduğumu fark ettim. Hatta biraz abartı şekilde. Bunu da genelde fark etmeden yapıyorum. Aslında her durum birbirinden farklıdır, bu kadar kasmaya gerek yok. Zamanla zaten ders almadıysak aynı hatayı tekrar yapıyoruz öyle ya da böyle😂
Bunu ne kadar yapamayalim. desekde evet temkinli adımlar atıyorum.. başkasına bir başkasının endişesini vs yüklemek. demeyim. saglam adımlar ile. ilermemek. daha iyi hissettiriyor diyeyim
Evet annende öyle oldu kendime hırs yaptım o kişiyle hersey bitti insan hepmi kötü davranır gerçekten değer vermiyormuş gerçekten oyalanıyormuş samimiliğini bana değil herkese aynıymış ozaman enayilik devri kapanmıstır
Sütten ağzım yandığında yoğurdu üfleyerek yiyorum.. Her zaman temkinli davranıp kolay kolay kimseye güvenmiyorum..
O yoğurt kaymak olsa nafile... Ne yoğurdu yerim ne de kaymağını...
Asla asla asla ben uslanmam akıllanmam
Hatta yanmaktan zevk duyarım
Tuhaf ama böyle biriyim
Vazgeçeriz tabi ki. Neticede yoğurtyemezsek ölmeyiz
Vazgeçmem ama yoğurda cumburlop atlamam artık))
Şimdi arabayla kaza yapınca bir daha araba kullanmayalım mı 🤔
Sütten ağzımız yandı diyelim yoğurdun ne suçu var ki?
Hayır her iş her gün farklı bir tecrübe ve insan tecrübeleri ile vardır
Yoğurt süt değil sonuçta 😅
”fatmagülün suçu ne” 😂
E yani mesala ilk evliliğim çok kötüydü şu an tekrar evliliğe cesaret edemiyorum
Şu anlık vazgeçmiş durumdayım, nereye kadar devam eder bilemem.
Vazgeçiyorum ama ağzım yandığından değil saçma sapan insanlara vakit ayırmamak gerekiyor sırma saçlı. Güven problemi yaşıyorum her seferinde.
Vazgeçtim diyelim.
Yoğurt yemekten vazgeçmem ama yoğurdu üfleyerek yerim
Süt ürünleri bile yemem
Geçtim. Böylesi daha iyi
Evet yansıttığım oluyor 🤷🏻♀️
Kefirden yana hakkımı kullanıyorum
Hayır çünkü akillanmaz biriyim 😂
Hayır ama daha temkinli oluyorum.
Yandı ama vazgeçmedim. Geçmeyeceğim..
Kimseye yansıtmam böyle bişeyi
Hayır. Pireye kızıp yorgan yakmam ben.
Vazgeçmem fakat üfleyerek yerim