İnsanları dış görünüşlerine göre belirli kategorilere sokar mısınız, sizde ön yargı oluşturur mu?

Dünyanın en saçma algısı bana göre. Bir insan dış görünüşüne göre nasıl sınıflandırılabilir ki? Yani yaratıcı sonuçta kimseye bir şey sormuyor o kişiyi yaratırken. Sen böyle görünmekten mutlusun diye. O yüzden kişileri böyle saçma sapan kalıplara sokmaya gerek yok.
Hayır tabi ki hayatımiza alacağımız insanları dış görünüşüne göre ayırmak aptalligimizi gösterir.
Kategoriye sokmam ama öncesinde benzer tip de birisini tanidiysam biraz daha temkinli davranırım.
Cevap
39Cevap
Hayır, hiç kimseyi dış görünüşüne göre yargılamam.
Kimseyi dış görünüşüyle yargılamam veya kategoriye sokmam.
Hiç yapmadığım bir şey..
Dış görünüşleriyle değilde karaktere göre
1 Bok; bunlar sadece kendi mefaatlerini düşünürler, bok gibidirler rahatsızlıkları umurlarında değildirler
2 Toprak, Ne varlığını ararsın nede yokluğunu, hatırlamadan hatırlanmazsın
3 odun; Her şeyi yaynız kendileri bilirler bizler bir şey bilmeyiz, laf anlatırmaz
4 dal; iyi kalplidirler, yardım etmeyi pek severler ama yönlendirmeyi çalıştığınız zaman kırınırlar, inatçılar
5 gül, Varlıkları ilham kaynağıdır
Ne yazık ki önyargım oluşuyor, ne yazık ki sonra pişman olugorum ve ne yazık ki sonunda %90 haklı çıkıyorum.
Sadece 1 kere yanıldım, ondan da özğr dileyip, tek tek yaptığım hataları fazlasıyla telafi ettim.
evet genelde kimin tipinde hoslanmazsam bir muddet sonra bekledigim davranışların bazisini sergiliyorlar. Guzellik cirkinlikle alakasi yok. Tipine sinmiş enerjiyle ilgili…
Lütfen yaz yaklaşıyor ter kokmamak için özen gösterelim
yoksa istemsiz şekilde kategorize ediyorum.
Onun dışında zihin istemsiz çalışıyor direkt hiç oluşturmaz diyemem bazen oluşturuyor.
Bence herkeste oluyordur.
Hayır kimsenin dış görünüşe göre belirli bir kalıba sokmam. bir kişi nasıl görünürse görünsün ya da giyimi nasıl olursa olsun fark etmez benim için.
Tabi ki de yargılama yapılır. Barkod tipli kişi ile neler yapılır bilirsin ve öyle değilsen uzak durursun
tanımadigim bir insana karşı bir düşünce oluşturmam giyim ve kıyafet kişinin tarzıdır onuda yargılamam
Çok aykırı olması lazım, ayrıştırdığım konu arkadaşım veya hayatımda olup olamayacağı konusundadır genelde.
Çok fazla eleştirel bir huyum var ve bu huyumu da hiç sevmiyorum
Dış görünüş önemli.
Yargılamam ama bir fikir oluşur. Doğru veya yanlış fark etmez.
Dış görünüşüne göre insanları kategorize etmem
Dış gorunuslerine göre değil de karakterlerine göre çok ayırırım
Genelde hayır ya tamam tahminim olur falan ama yine de kesin öyledir böyledir de diyemem tanımadan
Hayır kimseyi dış görünüşüne göre yargılamam yargılanmasını da doğru bulmuyorum zaten
Genelde yargılamamaya çalışırım ama bazen cidden çok belli oluyor her şey dış görünüşten
İnsanları dış görünüşlerine kılık kıyafetine göre değil yaptg ve soyledg şeylere göre yargiliyorum.
Dış görünüşten ziyade bende bıraktığı enerjiye bakarım.
En İyi Cevap