Terk eden erkek kıskanır mı?

1.5 yıldır çıktığım bir çocuk vardı bu mayıs ayında ayrıldık. Birbirimizi çok sevmiştik çok kıskanırdık bu nedenle devamlı tartışmalar olurdu ilişkimizde ve genelde ben alttan alırdım. Çok zor bir insandı herşeyi eleştirirdi, zor beğenirdi. Birgün durduk yere ayrılalım dedi biz henelde derdik birbirimize böyle ama sonunda mutlaka barışırdık. Bu defa öyle olmadı ben tamam dedim sonra o biraz geri çekildi fakat ben taviz vermedim, ertesi gün onun yüzünü görünce aynı okulda okuduğumuz için onsuz yapamicagmi düşündüm ve mesaj attım seni seviyorum falan dedim olmaz mutlu değiliz deyip durdu ve çok da kırıcı kelimeler kullandı ayrılırken. Sonraki günler okulda hep göz göze geldik fakat ben artık onu silmiştim bir daha ne mesaj attım ne aradım, arkadaşlarıma o bana günaydın dese ben onunla konuşuru küsmemize gerek yok falan diyomuş. Ayrıldıktan sonra da aşağıya inmeyeen insan en yakın kız arkadaşlarımla gezieye başladı dışarıda. Daha sonra ben başka biriyle tanıştım hoşlandım ondan çıkmaya başladık haziranda. Onun çok sahiplenici ve kıskanç biri olduğunu düşünürsek yeni ilişkime tepkisi ne olur, aynı ortamda olduğumuz için tüm kış merak ediyorum.
Terk eden erkek kıskanır mı?