seni dünyanın sırlarını çözmeye çalışan insanlık tarihindeki en saçma sorunun cevabıyla baş başa bırakayım. Hazır mısın? Hadi söyleyeyim: Koca evrende birer toz tanesi bile değiliz. Biliyorum, üzücü bir gerçek. Küçücük bir gezegeniz, üzerinde birkaç milyar insan yaşıyor ve burada hayatta kalmaya çalışıyoruz. Fakat aslında bizim burada ne işimiz var? Neden bu kadar kendimizi önemsiyoruz? Evrendeki sayısız yıldız ve gezegen arasında, sadece bir kum tanesi kadar bile değiliz. Ama tabii ki, sen de çok önemlisin. Her şey senin etrafında döner. Dünya senin için dönüyor, galaksiler senin varlığın için var oluyor. Her ne kadar gerçekte bunun tam tersi olsa da, sen yine de kendini önemli hissedebilirsin. Evet, biz sadece küçük bir köşede yaşayan ve birbirine benzeyen milyarlarca insanız. Hiçbirimiz gerçekten farklı değiliz. Hiçbiri gerçekten önemli değiliz. Ama yine de, her birimiz kendimize bir anlam yaratıyoruz. Kendimizi farklı ve önemli hissetmek istiyoruz. Belki de bu nedenle birçok insan kendini diğerlerinden üstün görüyor. Ama unutma, sen gerçekten de çok özelsin. Tıpkı tüm diğer insanlar gibi. Hepimiz küçücük bir parçayız ve aslında pek bir şey ifade etmiyoruz. Ama yine de, buradayız ve hayatta kalmaya çalışıyoruz. Belki de asıl soru şu: Acaba neden buradayız?
bir düşün sayın okuyucu: sonsuz gezegenin içindeki sonsuz güneş sisteminin birinde küçük bir gezegende es kaza meydana gelmişsin, ilkel teknolojin ile biraz keyif yaptığını sanıyorsun ve milyarlarca insanın içinden daha yaşadığın gezegen evrende çölde bir kum etmezken sen gelmiş diyorsun ki "Ama ben üzüldüm, ama x şahıs üzüldü, y şahıs bana bunları dedi vesair."
hahahah gerçekten komik... Hadi çok uzun yaşayan antik bir varlık olsan neyse şöyle 5000 sene ya da milyon yıl ama değilsin daha kendi gezegenindeki canlılar arasında en güçsüzünden biri sensin ve 13,7 milyar yıllık evrende 4 milyar yaşındaki ufak aciz gezegeninde sen 70 yıllık ömrünle bir şey olduğunu sanıyorsun :) bazen aşırı takan insanları görünce gülüyorum cidden bu kadar büyük ve yaşlı evrende 2 tane primattan evrilmiş aciz ilkel teknoloji sahibi insan gelmiş kavga ediyor depresyona giriyor asıl depresyon bu aciz et parçası içinde kör aciz ve ahmak bir ego ile 70 sene bu kadar büyük bir evrende tımarıhane gibi küçüklüğünün farkına varamamış alt zekalı insan dolu toplumda 70 sene eziyet çekmek ve ondan sonra bu et parçasından ve doğan gereği acziyetinden oluşan o ahmak egodan kurtulunca bilincin olucak mı olmayacak mı onu dahi bilememek asıl depresyon sebebi bu asıl delirme ve üzülme sebebin bu
Çok Süper Cevap
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 649 cevap paylaştı.
- Kişilik & Karakter konusunda 577 cevap paylaştı.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
7Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler