Günümüzde 2-3 özellik bile saysak hemen manipüle ederek bizi değersizleştirip, hiçbir şeyi hak etmediğimizi vurgulayan insanlar var. Bence abartılmadan herkesin bir kriteri olmalı. Elbette Nick Bateman'i bekleyemem ama sevdiğim adamın beni önceliği yapması gibi kriterlerin de ego ya da şımarıklık olduğunu düşünmüyorum. Tanıdık da akraba da arkadaş da çok olur ama sevgili 1 tane olur. Sevgilimse beni yeri gelince mutluluktan ağlatmalı. Üzerek düşmanım da ağlatır, benim içimi kıpır kıpır yapmayacaksa ilişkiye başlamaya da gerek yok. Çünkü sevgili olmak, su içmek gibi yaşamak için ZORUNDA olduğumuz bir durum değil ki temiz su bulamazsam çamurlu içerim algısını sevgilime uygulayayım 🙂
Kesinlikle azla ego yalnizlik sebebidir. Çok sevilseler bile yetmiyor onlara memnun olmuyorlar. Karşılarındaki insanlarda bir süre sonra onların bu kaprislerinden yoruluyor ve onlardan vazgeçiyor.
Ego iyi bir şeydir. Ahlakla ve dürtüler arasında bir köprü kurar.
Egonun zayıf olması kötüdür. İnsan, benliğini küçük gördüğü zaman karşısındakini sevmemeye başlar, onda kendini aynalayacak yanlar arar, değer görse de bunu benliğine bir tehdit olarak algılar, sürekli bir şekilde savunmada kalır ve bu da ilişkilerine yansır
Bizim narsist, ne kadar burnu havada kendini beğenmiş dediğimiz insanlar aslında içlerindeki yetersizlikleri, eziklik duygularını kapatmak için böyle üste çıkmaya çalışır, diğer insanları ezmeye çalışırlar. Çünkü sevmek o insanlar için ölüm gibidir
Evet öyle insanlar yalnız kalır. Ego hepimizde var ama bazıları o kadar çok yükseğe çıkarıyor ki egosunu kimse yanına yaklaşamıyor öyleleri hep yalnız kalıyor.
Fazla ego insana zarar verir... Ego ile Özgüven arasındaki ince çizgi üzerinde durmalıyız... Yalnız kalmak sorun değil... Çünkü; büyük insanlar yalnız olurlar...