İnsan bazen yaslanacak bir omuz, konuşacak bir dertdaş arıyor ama şunu gördüm ve anladım ki yaşadıklarımdan, hiçbir hemcinsi kendisine tam manasıyla ne dost olabiliyor ne de dertdaş.
Bu ihtiyacın biraz daha hayatımızda yer edinen ve sevdiğimiz insan konumunda olan kişiyle giderilebileceğini düşünüyorum sadece. Tek bir kişi her şeyi olacak ve bu ihtiyacı bile hissettirmeyecek kendisine. Güzel bir nasip denk gelene...
Olmasa da olur.. Ama insanın arkadaşa dosta da ihtiyacı var mutlu anlarını üzgün anlarını paylaşabileceği bir dostu olsun ister.. Ama iyi gün dostu değil kötü gününde de yanında olup desteğini esirgemeyecek bir dost olmalı.. Kötü günümde yanımda olmayacaksa hiç olmasın ben bana yeterim..
Kişilik & Karakter konusunda 203,4b cevap paylaştı.
Evet ihtiyaçtır aslında kişi kendine yetse bile bir yerde bence arkadaşların ya da seven kişilerin yokluğunu hayatında hissedebilir. yani arakdaş konuşmak demektir kötü günde sana destek olmaları demektir bu yüzden de bence az da olsa ihtiyaçtır. ama kişi için olmazsa olmaz mı o kişiyi göre değişir bence..
İhtiyaç olarak görmedim. Arkadaş dost ihtiyacın olmadığında da yanında olandır. İllaki ihtiyaç veya zor zamanda değil iti gizel zamanlarda da yanımda olandır.
Arkadaş dost ediniyim diye ugraşmak , bir çabaya girmek bence egrilti olur, ne kadar saglam olur orası muamma. gelişi güzel olaylara göre yasâdıklarına göre kendikiginden oluşan ve kuvvetli bir bağ, tabiki çok güzel, hele ki zor zamanında sen demeden yanında oluyorlarsa, insan kendini cok iyi hissediyor. bence insanın zor ve iyi gununu paylaşacagı saglam bir iki arkadaşı olmalı.