Cahil, asla yeniliğe açık olmamakla birlikte doğruyu da yanlış diyerek sonuna kadar kendi doğrusunu (aslında yanlışı) savunur.

Cahil, asla yeniliğe açık olmamakla birlikte doğruyu da yanlış diyerek sonuna kadar kendi doğrusunu (aslında yanlışı) savunur.

Aynı ortamda olmak zorunda olmadığım sürece, mesela iş yerinin bir bölümünde beraber çalışmadığımız sürece sohbet etmek istemem. Hem konu döner dolaşır cahilliğini yansıtan bir konuşma başlar illa ki ve buna tahammül edemem, çünkü ne dersem deyim boşa konuşmuş olurum. Herkes yanlış, tek doğru kendileri olduklarını sanıyorlar.
cahil diye bir şey yok bana göre. insan zihninin cahil olarak tanımladığı insan vardır. ben bilgili bir insanı cahil olarak tanımlayabilirim mesela.
@MustiEmre doğruluğu kesin olan bilgi ne?
Mesela beyaz diye bir renk var, bu rengin doğruluğu belli. Kanıtıyla beraber bu rengin beyaz olduğunu söylüyorum ama karşımdaki diyor ki hayır kardeşim o siyah. Ben adama diyorum ki bak kanıtlarıyla ortada bu beyaz bir renktir. Bu da bana bunu yanlış olduğunu ve siyah olduğunu ısrar etmekte.
İşte bu gibi kanıtlanmış ortaya konmuş gerçekliği açık konuyu öyle olmadığını yanlış olduğunu ortada kanıt olmasına rağmen ısrar eden kişi cahildir.
örnek en cahil insana bile yaşlanıp öleceksin desen bunu bilir, yanlış bilgi yaşlanıp ölmeyeceğidir.. cahil insan "ben ölmeyeceğim" dediğinde bilmediğinden değil ölmek istemedğinden bunu çok rahat söyleyebilir , inandırabilir. mesela bana göre cennet kesinlikle yok. ama bir çok kişi cennete inanır bana göre cahil ama kendine göre değil.
Cahille sohbeti kesmedim ama tartışmayı kesmeyi öğreniyorum. Çünkü cahile ne dersen de dinler eder sonra yine dönüp dolaşıp aynı şeyi söyler. Sanki sen dakikalarca konuşmamışsın gibi. O yüzden artık cahille münakaşa edeni de cahil görüyorum.
Cahilin anlamamak üzere inadı ve zekadan mahrum kibiri baki her daim. İdeali en başta duvar hem de yalıtımlı duvar kesilmek. Bir hata edip konuşunca da ikinci en iyi ideali yine yalıtımlı duvar kesilmek 😄
Cevap
9Cevap
Kestim valla ama cahil susmuyordu.
Boş konuşmak diyelim de tam olsun😅
Evet çoktan kestim.
Cahille sohbeti bile kesemiyorsun😄
En iyisi en başında musallat etmemek
Gerçekten öyle.. Kesmek istiyosun ama müsade etmiyor bile😂
Kestim, uğraşamam. Ben de güldür güldür izliyordum deprem oldu Adana da muhteşem bir gün daha valla ya mutlu olamicam sanırım hiç
22.35 de adanada 4.2 oldu.. Adanada yaşadığımdan hafif de olsa hissediyosun ya artık psikoloji kalmadı 7.7 ve 7.6dan sonra ikisini de yaşayınca. 😔
Kesmek lazım ama her zaman kesemiyorum..
Foto gözükmüyo galiba
www.mserdark.com/.../ilberbey.jpeg
heee o öyle mi tamam ben bilmiyorum pardon... bu kadar bunu yap :D
haklısın !!! (tamamen ironi için ) valla başka türlü sıyrılamazsın ben genelde ezikleyerek haklısın diyorum ses edemiyor bi daha da muhabbete yanaşmıyor
Kesemediklerimiz var...
Sadece susmayı öğrendik onlarla konuşurken (hayatımızdan çıkaramadıklarımız) ve dinlemeyi öğrendik.
Kitap gibi duruyorum yanlarında🥰
Bazen istemeden anlamadan dalıp gidebiliyorum ama anlayınca hemen kesiyorum ldkd
İnan kimseye yok kastım
Cahille muhabbeti kestim.
Aşık Veysel Şatıroğlu```
Cahillik bir yere kadar da özgüvenli cahillik çok beter. Günümüzde çok fazla mevcut.
burada cahil birini gördüğüm zaman engelliyorum direkt
İşim insanlarla olduğu için sık rastladığım durumdur😒
Cahille evet konuşmayı keserim çünkü ne desen laftan anlamaz
O kadar ahil varmıki?
Var elbette. Ama her cahil ile sohbet kesersek ; sohbeti kestiğimiz cahil kadar ahil bulmamız imkansız.
Hayır maalesef
Adam yerine koyup konuşmuyorum
Evet tıpkı ilber üzümlü kekim gibi
Ben melankoliyle sohbeti kestim
Ne mümkün...
Yokk
Keseli çok oldu...
Kestimm
Kestim
Cahille sohbet etmem
Kimseyle etmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?