Ne yaparsak erdemli, iyi bir insan olabiliriz? Ya da sen nasıl biri görürsen melek melek dersin?

Merhamet ve empati bence iyiliğin kalbi. Bu ikili olmazsa iyi de olamayız, iyileşemeyiz de
Ne yaparsak erdemli, iyi bir insan olabiliriz? Ya da sen nasıl biri görürsen melek melek dersin?

Merhamet ve empati bence iyiliğin kalbi. Bu ikili olmazsa iyi de olamayız, iyileşemeyiz de
iyi bir insan olmak için önce ınsan kendı gıyımıne haraketlerıne cevresıne saygı sevgı duymalı canlı ya da cansız.. zaten ınsan olursanız dogruyu hakıkattı yakalarsınız. ınsan olarak dogarız ama ınsanlıgı kaybederız buyudukce. cevre etkenleri aile ortamı arkadaş ortamı ülke psıkolojısı bır cok faktör etkıler ınsan olmanızı ama ıcınızde gram ıyılık varsa özunuzun o olmadıgını anlar ona dönmeye calısırsınız. baskasının hatalarını yuzune vurmaktan vazgecıp kendı hatalarınızı yuzune vurursunuz. bır kedı bır kopek veya agac sevdıgınıze goturur ken evde bıle bakarken onu dusunursusnuz dogasından koparmam normal mı dıye ınce ınce hesaplarsınız. dusunun karıncayı bıle ezmemek ıcın bısıkletten dusen cocuklardık bız. sımdı... soruyorum ınsanmıyız?
Biraz katılıyorum, biraz katılmıyorum. Dediğiniz gibi insanlığı büyüdükçe kaybettik. Ve bazen biz, bazen çevremiz etkili oldu. Ama iyilik, neden insanların giyimiyle doğru orantılı olsun ki? Kir içinde kıyafetin rağmen tertemiz kalbe sahip çok insan var. Bence bu biraz ön yargı
Iyilik ve kötülük kavramı tartışılır iyi ne kadar iyi kötü ne kadar kötü
Ve bu boğusma senelerce sürer
Güzel olani elinden geldiğince kendini kullandirtmadan iyilik yapmak ama sadece ihtiyaç sahibine
Sadece para ile de yapılmaz çeşitli türleride vardır
Yahu az felsefe yapalım diye soruyorum tartışılır diyip kaçıyorsunuz olmuyor böyle az detay, az açıklama yapıverin yahu
Ne bileyim sen Felsfe severmiydin
Müsait olunca yazarım bir ara işteyim looo
Günayran! Ok kolay gele
Günayran sanada kolay gele
Çirkin kalpli
Açıkçası yazmaya üşeniyorum uzun olduğundan
Istek at oradan ses atarım istersen
Eyi günler
Gerek yok iyi günler
Sanada
Kötü ve yanlış duyguları kavrayıp, kendinden uzaklaştırmak. İyi olan duygu ve düşüncelere yönelmek
Bu hayatta asla iyi olamazsın. Ne yaparsan yap hep eleştirilir ve birinin hikayesinde en kötü olursun o yüzden insan kendi değerleri doğrultusunda yaşayıp kimseyi umursamamasi gerekiyor.
Cevap
4Cevap
Her zaman iyilik yaparak
Mesela nasıl bir iyilik?
Merhametli , anlayışlı , mütevazi … Bu tarz kişiler genelde. Ama direkt iyi insan diyemem tabi. Olaylara karşı tutumu ne bilim işte hal hareketleri vs. hepsi bir bütün haline gelince gözümde iyi bir insan oluyor.
Birincisi kardeşini kendin gibi seviceksin.
İkincisi insanları anlayabilmek için empati yapicaksin.
Üçüncü su asla bencil davranıp düşünmeyeceksin.
İnsanın yaradılışı kötü bencil ilk önce kendini çıkarlarını herşeyin üstünde tutar.. İyi insan yaradılış meselesi diye düşünüyorum
Kötü yaratılmadık ki her insan masum doğuyor, zamanla diğer insanlarla tanıştıkça kirleniyor ruhumuz ve zihnimiz
Kendinde kusur görmüyor insan hep başkasında kusur görüyor yaradılışımız biyle nankoruz ben de öyle düşünürdüm ama artık öyle düşünmüyorum
Bişi diyim mi ikisine de katılıyorum vghgchhvg
Ahahaha iksiide doğru bence de hsndkdkd
chgvhcfgv dimi dimii
İyi bir insan fedakardır. Ya zamanından, ya enerjisinden ya da akıl sağlığından fedakarlık yapar. Kendinden çok başkasını düşünendir.
Yalnız fedakarlık, bir taraf kendinden feda ederken diğer tarafın kar gütmesi değildir. Sürekli kendinden veren biri iyi değil, apt*l olur bence
Merhamet önemli evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?