Evet arkadaşlar gördüğünüz gibi eşit şekilde bölünmüş bir turta ve hayvan gibi lakin diğer ölçülerle aynı şekilde alınmış bı dilim turta Bunu ordan alirlarken kimse görmemiş mi oda ayrı bir konuda evet konuyu dagitmayalim Sizin resimden aldiginiz mesaj nedir? Ayrıca Plütonunda sözünü unutmadan ekleyelim Adalet aritmetik değil geometriktir.
Resimde anlatılmak istenen duygunun anasının adı nedir?
Alınmak istenen kekin miktarını ölçüsünü belirleyen yazılı bir kural olmadığı için alan kişi de canı nasıl isterse almıştır. Kekin eşit parçalara bölünmesinin hiçbir önemi yoktur
Ortada yazılı bir kural veya düzen olmadığı için birey istediği gibi almıştır. Alması sonucunda onu yargılayacak bir kanun ve yasa da yoktur zaten yazılı bir şey olmadığı için
İnsan haklari var. Toplumsal ahlakin oluşturduğu haklar var Vicdani sorumluluk var. Bunları görmezden gelmek için insanın hiçbir manevi değeri olmamasi hiçbir insana saygı duymamasi hiçbir insanı öğretime kulak asmamasi gerekir.
Resimdeki kekte insan hakları ahlak vicdani sorumluluk gibi şeyleri anlatan bir tablo yok. Resimin amacı da onu anlatmaz zaten. Böyle şeylerin olmadığı bir ortamda resimdeki gibi olur şeklinde bir ana düşünce çıkarmak. Yazılı kurallardan bahsettiğim bu
Simetri takıntıları olanlar için felaket bir resim bu arada resme bakınca aç gozlülüğe sahip birini görüyorum sırf başkasına verilmesin diye 1 tanesini yerken 4 tanesini de cebe atmış resmi ilk gördüğümde aklıma abimler geldi aynilar
Benim resimde gördüğüm şey herkesin doğrusu bana doğru gelmiyor. Sizin yanlışınız benim doğrum. Çok şey yazarım bu turta üzerine, isyanı bile andırıyor benim için, baş kaldırıyı andırıyor.
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
İsyan haklara saldırı sonucu oluşur. bu daha çok anarşistlik
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Yani demiş ki o öyle olmaz böyle olur demiş farklı kesmek istemiş sanırım simetri takıntısı olanlar bence sinir olmuş olabilir ama benim için fark yok yani ben her türlü yerim zaten üçgen kesilmesi önemli değil yani benim için
Bız bunu daha çok kişilik bozukluğu olarak yorumladık hocam e tabi sizlerinde fikirlerini alabilmek ve daha perspektif açıdan bakabilmek adına paylaşmsk istedim.
Tam bir sisteme baş kaldırı, düzen dışı davranış, içinde biraz da bencillik ve egoistlik sezdim
0
19 Yorumla
Soran
+1 yıl
Eşit ve adil şekilde bolusturulmemis olsaydı yapılan hareketin asil bir baskaldiri olduğu konusunda hem fikir olabilirdik lakin 2. Cumlende de bahsettiğin gibi bencilik ve egoistlik akan bir hareket.
Aynen öyle kendi anlık keyfi için bizim hayatimizi mahvetmeyi gecenin ortasinda komsulsri uyurken son ses müzik dinlemeyi özgürlük sanan andavallarin aldığı dilimden başka bir şey değil o
Kendi hakkını normal çizim alanından biraz daha küçük almış. Kalanlara ise hakkı nasıl eşit dağıtacaklarini öğretecek biçim de ama zor yolla öğretmek istemiş. Biraz zeka ile oradan çok güzel eşitlik çıkar.
yilllar yıllar evvel yetiştirlerken insanları kodlanmış yalan yanlış bilgiler yüklediler beyinlere birler ve sifirlardan öte ve insanlik o gün bugündür tatlının ortasına yakın tencerenin dibine uzak oldu
ben öyle görüyorum. zaten dilimli alsaymış yani acelesi ne görmemiş gibi hemen abanmış. başka ne olabilir?
Soran
+1 yıl
Acelelik ve görmeden bu şekilde alması imkansız. daha çok başkalarının haklarını ihlal etmeyi kendinde hak bilen hasta ruhlu olarak yorumladık. e tabi sizinde fikirlerinizi alıp daha geniş açıdan bakabilmek adına paylaşmak istedim.
Dimi ama.8 kişinin adil bir şekilde paylaşarak yiyebileceği bir pastayi 3 kişinin hakkını gasbederek yemesi ve akabinde kalan 5 kişinin benimmkine bişey olmamış deyip ses çıkarmaması ile adaletsizliği bencilliği açgözlülük ile sirsdanlastiran bir hareket