Selâmlar!!
Bir insanı en iyi ne zaman tanırsınız...✔

#Acid_Qeenn.🌺
Selâmlar!!
Bir insanı en iyi ne zaman tanırsınız...✔

#Acid_Qeenn.🌺
Öfke anında tanımak mümkündür, kaliteli bir insanın öfkesi de kaliteli olur, kaliteli bir insan kaçak dövüşmez, sinsi sinsi laf sokmaz,1 öpüp 10 ısırarak laf sokmaz kaliteli insan, bazı kişiler öfkelerini, nefretlerini sinsilikle kamufle ederler, öyle nefret doludurlardır ki, öyle haset doludurlar ki lakin ya ustaca, sinsice,1 öpüp 10 ısırarak laf sokarlar, çünkü korkaklardır, çünkü kavga etmeden, kendilerine laf getirmeden pis ve sinsi niyetle öfkelerini göstermek ve kişiyi kendinden etmek niyetindedirler, her öfkesini kontrol edip bağırıp çağırmayan insan kalitelidir diye de bir şey yok aslında. Bazı kişiler öfkelerini değişik şekilde gösterir, sinsi sinsi intikam alarak lakin bence kaliteli insanın intikamı bile asil olur, sinsice laf sokmaz, kaçak dövüşmez , hadsizlik yaparak had bildirmeye çalışmaz kaliteli insan, önce kendi haddini bilir, insan öğretmek istediğini kendi de uygulamalı.
Aslında her öfkesini kusan, bağırıp, çağıran kişi de kalitesizdir diyemeyiz, bazı insanlar kendileri çok dürüst olduğu için insanların adaletsizliğiyle başa çıkamıyor, yaşadığı travmalardan ötürü bağırarak çıkartıyor sesini, kaçak dövüşenlere karşı , sinsi sinsi işini alttan alttan halleden mikroplara karşı yenilgiye uğruyorlar ve bu yenilgi onları çileden çıkarıyor, kendilerini koruyamayı bilmediklerinden ve vasat kişilerle yaşamak mecburiyetinde olduklarından öfke dolu oluyorlar.
Tanımak da zamanla ilgili değil, anlamakla ilgili bir şey.
Ben aslında kötü olmayıp, anlaşılmadığı için kavgacı olan , öfke patlaması yaşayan kişileri anlıyorum, onlar belki en haysiyetli kişiler lakin tutumları yanlış, haklıyken haksız duruma düşürüyorlar kendilerini.
Bir insanın, diğer kişiyi ezebilecek güç elindeyken bunu adi bir şekilde kullanmamasından, o kişiyi böcek gibi ezebilecek gücü varken ben kaliteliyim, savaşım da kaliteli olmalı diye düşünüp eyleme geçirmesinden ötürü kaliteli olduğunu düşünürüm.
Düştüğümde tanırım bir insanı, güçlüye yalakalık yapıp, güçsüze öfkesini belli etmesinden tanırım, sinsi sinsi davranışlarından tanırım, aramız bozukken tanırım lakin en çok düştüğümde görürüm asıl çehreleri.
Düştüğümde beni daha çok itmeye çalışıyorsa tanırım, nasıl bir mikrop olduğunu görürüm ve ayağa kalktığımda da bedelini ağır ödetirim.
Ben ağladığımda bunu görüp gözleriyle gülmesinden ötürü düşman olduğunu görürüm, bazen kavgaya da gerek kalmıyor, bazen sessiz savaşlar o kişilerin nasıl bir pislik olduklarını gösteriyor, kendi pisliklerinde boğulsunlar. Rabbim'in adaletine sonsuz güveniyorum ve inşallah yoluma kalitesiz, bayağının aşağısı, aşağının bayağısı yaratıklar olduklarını sinsice gösteren, kalpleri öfke doluyken yüzleriyle melek olduklarını sanan ikiyüzlü yılanları Rabbim karşıma çıkarmasın ve böyle kişilerden alsın intikamımı hem bu dünyada hem de ahirette inşallah.
İnsanları tanımak öyle kolay olmuyor, bazıları ikiyüzlü bir yılan ve onlar öfkelerini bağırarak dile getirmez , kalplerinde ki hasedi gizli tutar lakin kişi savunmasız kaldığında, kendini savunamayacak güçte olduğunda görür asıl çehreleri bazen , çünkü bazı kişiler öfkelerini kamufle etmekte ustadır, lakin kalblerde olanı Allah çok iyi bilir ve öyle muamele eder
Bence bir insanı en iyi kötü zamanlarınızda tanıyorsunuz. yani eğer siz kötü durumda iseniz ve zor günlerinizi yaşıyorsanız o insanın size karşı tutumuna bakın yani size kötü günde kötülük yapıyorsa o insanı gerçekten tanımış olursunuz. aynı zamanda ondan yardım istediğiniz zaman size karşı olan davranışlarına da bakmak faydalı olabilir. ama bir insanı genelde sinirliyken ya da tartışırken daha iyi tanıyabilirsiniz genel olarak sinirli insanlar o an gerçek düşüncelerini söyler ya da gerçek davranışlarını yani gerçek yüzlerini gösterirler genel olarak. bu yüzden de bence bir insanı tanımanın en iyi yolu bu gibi yolları denemektir.
Cevap
18Cevap
Bir insanı en iyi sinirli olduğu zaman tanırız. İşine gelmeyen bir şey söylediğimiz ya da işine yaramadığımız zaman ne yaptığı ve nasıl davranışlar sergilediği onu tanımamız için bize yardımcı olur.
Kendimizden uzakta tutarak tanırız insanları.. Yani ya ilişmeden önce ya da ilişip uzaklaştıktan sonra.. O doğal karakterini ancak öyle gözlemleyebiliriz.. Prangalarından kurtulmuş halde olurlar çünkü.. Bakmaya doyum olmayan yüzünün, tükürmeye bile layık olmadığını görürüz..
Onunla birlikte yemek yemek benim için önemli bir ayırım, onun dışında tanımak çok kolay olmuyor, aynı evde yaşamaya başlayııncaya ve cicim ayları geçinceye kadar herkes gerçek yüzünü ( konuşmasından tut oturup kalkmaya, yapmayı sevdiği şeylere kadar) saklıyor. Zor , kolay kolay kimse kimseyi tam olarak tanıyamaz
Tanıştığım ilk andan itibaren karakteri hakkında aklımda kesinlik belirene kadar gözlemlerde bulurum. Özellikle toplum içindeki davranışları, diğer insanlarla olan ilişkileri, ticareti, kavgası, alkollü hali gibi.
Her ne kadar kesinlik arzu etsek de; insan değişime açık bir varlık.
Uzun yolda. Bu illaki birlikte uzak bi yere gitmek değil. Birlikte sık vakit geçirmek birlikte yaşamak gibi şeyler. Hep duyuyoruz işe "evlendikten sonra çok değişti" hayır değişmedi ama daha önce o kadar vakit geçirmediğin için o yönlerini görmüyodun. Evlenince görmeye başlıyoruz işte bu yolculuk mesela
Bir insana en iyi çıktığın yolda tanıyabilirsin o yolda sana her zaman iyi ya da kötü taraflarını gösterecektir.
Kavga etmeden çıkmıyor aynen öyle. İnanır mısın sıkı fıkı sohbetim olan biri 3 ay önce ki konuşmalarimizi başkasına artmıştı işte o zaman nasıl biri olduğunu o zaman anladım
Doğru, iyi zamanda karşındakini tanıyamazsın zor zamanda daha somut veriler elde edebilirsin, karşındaki ile ilgili..
Parasızlıkta, zor günde ve kavga da gerçek yüzler ortaya çıkar.
Bi insanı düşmeden ve aynı evde yaşamadan asla tanıyamazsınız
İnsan düştüğünde anlıyor kimin ne olduğunu. Kimin el uzatıp kimin itip kalktığını...
4 duvar arasına girene kadar tanıyamazsın 😄
Ortaklıkta, ticarette ve evlilikte tanırsın
Çıkarlar çalışmadıkça gerçek yüzünü göremezsin
İçki masasında
yolda
zor günümde
Sinirliyken
Tartışırken insa öfke ve sinir anında en derin duygularını gün yüzüne çıkarır
İnsan kendisini tanıyamazken 1 başkasını hayatta tanıyamaz.
Kavga da ya da yolcuklukta kendini belli ediyorlar
Kendine yapılmasını hoslanmadıgı şeyleri kendisi başkalarına yaptıgında rengi belli oluyor.. 🦂 '
Ticaret yaparak
ya seyahatte ya rakı masasında
Aynı evde yaşamadan kimseyi tanıyamazsınız
Bi kaç gün aynı yerde kaldığımızda tanırız
Ayrılırken...
Sinirliyken
Kesinlikle kavga anında
En iyi garsona karşı tavrı tanımak için iyi oluyor
Konuştukça
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?