Bu ayet hakkında düşünceleriniz nedir benim çok hoşuma gitti?
Bilmeyenler için Yunus Suresi 99 ayet.
Bilmeyenler için Yunus Suresi 99 ayet.
Hidayet yalnızca Allah'ın dilemesiyle gerçekleşir.
Tabii ki bu arada kulun cuz-i iradesini unutmamak gerekir.
İman, kalp ile olduğu için zorlamayla olmaz.
Sen bir Müslüman olarak doğruyu anlatmakla mükellefsin.
Bazen görüyorum yorumlarda inanmayanlara küfürler edilebiliyor. Bu hoş bir durum değil.
Müslüman, kendini o şekilde ancak günaha sokuyor çünkü kalp kırıyor.
Doğruyu ılımlı bir şekilde anlatırsak daha güzel olur. Doğru, zorlamayla, kırmayla, küfür etmeyle anlatılmaz.
Onların yüz çevirmeleri, sana zor gelirse o zaman, gücün yeterse yerin dibine bir tünel açılmasını veya semaya bir merdiven kurulmasını iste. Böylece onlara bir âyet (mucize) getir. Allah dileseydi, elbette hepsini hidayet üzerinde toplardı. Artık sakın cahillerden olma! enam 35.
Allah kafirlerden kibirli olanların kalbini kitler onlar kendilerini lanetledigi icin Allah'ta onları lanette bırakır..
Hatta bir ayettede şöyle der biz onlara gökten saf saf melekler indirsek onlar yine iman etmeyeceklerdi yani biz ne kadar konuşsak anlstsak inanmayan biri için iman çok zor ancak Allah nasip ederse işte
İnşallah herkes doğru yolu bulur benim gibi.
Yeni namaza mı başladın?
Namaza zaten başladım ben şu an 23 yaşındayım 7 yıl boyunca ateistliği benimsedim en sonunda doğruyu buldum. Artık tersine döndü inanmamaya değil insanları Allahın tek yaratıcı olduğuna inandırmaya çalışıyorum hayat işte nerden nereye.
Gerçekten çok güzel Allah kabul etsin kıldığımız namazları önce ateistken doğru yolu bulduysan Allah'ın sevgili kuluymuşsun gerçekten iman nasip olmuyor herkese özel değilse ateistken nasıl iman nasip oldu rüya falan mı gördün?
Şöyleki insan bir damla sudan bu şekile biçime geldiğine şaşırmıyorda bu evrenin bir yaratıcısı olduğuna mı şaşırıp inanmıyor düşüncesini benimsedim. Dünyadaki düzen ve bu düzenin :Kuranda çokça belirtilmesi şunu ele alırsak. İnsan araba masa vs birçok eşya üretip bir nevi yaratıyor. İnsan cansız varlık oluşturabilirken. İnsan gibi canlı bir varlığı yaratıp vareden nasıl olamaz bunun mantıklı bir yanı olmadığını anladım ve inandım. Müslümanım Allah tektir ona teşekkürlerimi hergün sunuyorum Allah geçmişimi affetsin.
Ateist arkadaşlara sorduğum ilk soru bu biliyor musun insan nasıl bir damla sudan yaratılıyor kim bu gücün sahibi diyorum cevap yok ya da saçma alakasız cevaplar:) Rabbim bütün inananları bağışlasın günahlarımız çok maalesef :(
Mantıklı bir cevabı olmayan yanlışın içindedir diyorum kısaca amin herkesin.
Gerçekten çok sevindim senin adına :)
Çok saol kesinlikle bir ateistin sözlerine inanmayın!!! Bunu geçmişi ateist olan biri söylüyor onların sözleri ancak sonu olmayan karanlık bir kuyuya çeker insanı ve kuyuda kaybolan insan bida ışığı bulması çok zor.)
Rabbime çok şükür imanımın sağlam olduğunu düşünüyorum bir ateistle burada konuştuğumuzda inanın daha hiç hakaret etmedim beni hiç etkilemiyor düşünceleri ve imanda şüphe duymuyorum ama onlara çok üzülüyorum karanlık bir yolda yürüyorlar çünkü
Kişi kendisinden sorumlu sen sadece uyarırsın gerisi kendi iradesi beni uyardıklarında hayat benim sanane derdim.. Anlıyorumki o uyarıların hepsi hakikat.
Aynen öyle ama ne yapayım üzülüyorum işte bir faydam dokunsun istiyorum ama işte :(
Cevap
8Cevap
Mümin olmaları için zorlamıycaz ama yol göstericez.
Elbette
Çok aciklayici bir ayet.. Allah c. c. efendimizi uyarmistir bu ayette.. seni biz uyarici olarak gönderdik zorlama çünki onlarin akibiyeti bellidir ancak benim hidayetimde dogru yolu bulurlar der.
Evet herşey Allahtan
Ayet konuları skıntı bazıları inkar eden ayet inkar etmeler kafir olmaya yol acar ona göre
Ben 7 yıl boyunca ateist olarak kalan biriyim. Arapça dil bigisiyle tüm ayetleri tek tek araştırdım ayetlerde yanlış telaffuz görmedim.
Müslüman olmasam bu soruyu neden sorayım? Çok sert çıkıştın ama.
Tam tersi ben aileden deizm ateizm derken sonunda müslüman oldum.
Sen Allaha ortak koştun Allahı inkar ettin ama müslüman degildin bilmiyordun hiç birşey Allah seni affeder şu an müslüman oldugun halde tüm günahların gitti yeniden dogma cocuk gibisin Şaki sen gene Allah yok Dersen islamdan cıkarsan murted olursun Allaha ortak koşarsın İslamdan cıktınmı istedini yapsanda islama giremessin bu sitede kafirlerle evlenen türk erkek kızlarını özellikle hep uyarmışımdır İslamı bildigin halde inkar edersen giremessin o iş biter ortak koşarsın affı olmaz ama senın için birşey göremıyorum Allah seni bagıslar anadan dogma temizsin
müslümansın artık kardeşim :)
Rica ederim kardeşim.
Evet ama hor görmekte bir şekilde zorlama değil mi?
Neden se bize benzemeyenleri hep hor görüyoruz
İnsanın yaptıklarından insan sorumludur bunun yargısını biz yapamayız. Sırf inanmıyor diye onu hor görmek hiç hoş değil ama ben kendi kanımca kimseyi hor görmem çünkü bende önceden inanmıyordum şu an şükürler olsun iman ediyorum:
Senin adına çok sevindim, bende hor görmedim lakin iman ettiğim için dışlandım.
Ne hoca mı olacaksın ya da bak hoca geliyor diyenler oldu.
Sonuçta elhamdüllah Müslümanız ve çoğu şeyi bilmemiz gerekiyor ve benim de bir sürü açığım vardı ve bunları kapatmak en doğal hakkım ve bu böyle olduğu için baya bir dışlandım kendi akrabalarım Tarafından bile.
Ben bazen hatta yapıyorum misal çok sinirlenince küfür ediyorum ve gâvur diyorum
Bu benim de Hoşuma gitmiyor
Ve bunun böyle olmasının sebebi don zamanlarda gördüğüm Baskıya bağlıyorum.
Bir iman eden kişi baskı içinde his ediyor ise kendini iman etmeyeni düşünmek bile istemiyorum
Yol göstermek boynumuzun borcu lakin bu baskı ile olacak şey değil
İşte o gün kişi kardeşinden, annesinden, babasından, eşinden ve çocuklarından kaçar. Abese 34, 35, 36.
Bir ayetle açıklamak isterimki hayatını kimseye göre şekillendirme bırak hor görsünler vekil olarak sana Allah yeter. Onlar hor görüyor diye seni Allaha yakınlıktan hiçbirşey alıkoymasın. Toplum baskısı her alanda olacak önemli olan takmamak. Peygamberimize deli diyenler bile oldu ama o biliyordu her türlü baskı karşısında yanında Allah olduğunu.
Evet aynen öyle, zaten annem ve kardeşlerimde sorun yok ve onlar da inançlı.
Zaten takmıyorum fazla, ama bazen ister istemez insan üzülüyor duyduklarına
Üzülme gül geç sen tüm benliğinle imana devam et herkes kendinden sorumludur. Onların seni üzmesi aslında senin doğru yolda olduğunu göstergesidi. r
Teşekkür ederim desteğin için.
Rica ederim kardeşim.
duzmerdıven lakabınla uyumlu bır haldesın gercekten bıraz daha perspektıf kazandıralım bence kur an ın her kelımesı anlamlı tabıkıde bızım ne kadar sanslı oldugumuzu bır kez daha goruyorum bu ayette.
Neden yaşıyorum o halde...
Allah için ve onun belirlediği süre zarfında ona layık bir kul olmak için. Bundan daha iyi bir yaşama sebebi var mı :?
Hz. Muhammed in arkadaş larinin umudunu ümidini kırmamak için yazdığı bir söz.
Islamda zorlama yok. zaten sacma. olur zorlama. olsa. bile. kalben inanmasi. lazim. bedenen degil
Aynen öyle önce kalben sonra dille tasdik edecek.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar