Başımı örterek kendime saygisizlik etmiş olduğumu hissediyorum
Kadınlığımın bir parçasıni yok saymış gibi... İnsanlar acisindanda bana olan saygılarindan... Kapanmakla yanlış mı yaptım diye düşünüyorum...
Başımı örterek kendime saygisizlik etmiş olduğumu hissediyorum
Kadınlığımın bir parçasıni yok saymış gibi... İnsanlar acisindanda bana olan saygılarindan... Kapanmakla yanlış mı yaptım diye düşünüyorum...
Sana şunu söyleyeyim kapalı kadınlara cinsel gözle daha çok bakarız örtünün altını hep hayalle ne olduğu düşünülür. Oysa normal açık bir kıza o kadar detaylı inceleme yapmayız. insanlarda yasağa ilgi çok olur ya ondan kaynaklı olabilir bence hür iradenle içindeki sesi dinle ona göre hareket et. Yıllardır kapalılar kullanıp onların oylarıyla iktidar olanlar çalışan kadın sayısını azaltarak kadınlara haksızlık yapıyorlar kendinizi kullandirtmayın. İran'daki Afganistan'daki kadınlara yapılan zulümü göz önüne alın dini kullananlara gereken dersi verin
Allah için kapanan bir insan olduğunu unutma gadası. Yarın ölüm olduğu zaman bunun mükâfatını göreceksin. Ahiret hayatına önem verirsen bu tarz düşünceler kafandan gider.
Böyle düşünme şu an sen güzelini yaptın
Hayır yanlış düşünüyorsun kapalı veya açık herkesin ayrı bir çekiciliği var hatta kapalı bir bayan daha çekici dır bence Kapalı kadınları çekici bulan çok benim gibi
Bu tamamen senin tercihin ve inancın kendini nasıl mutlu hissediyorsan o şekilde yaşamalısın. Kararından memnun değilsen ve bu seni özgüvensizliğe sürüklüyorsa tekrar gözden geçirip kendin için en uygun kararı verebilirsin. Umarım her iki şekilde de mutlu olursun.
Cevap
25Cevap
Bence o şekilde hissetmeyin
Neden
bence tam tersi hayatın içinde bir duruşun bir görüşün var inandığın değerler bir bakış açın var. bunlar şu an birçok kişide yok. bunların değerini bilmelisin.
rica ederim 🙏
Seytanin vesvesesi iste ama tabi biraz da kendin ne istiyorsun onu sorup dusunmen lazim. Şu an kendin saglikli kafayla dusunmuyon, kafani kurcalamis seytanin vesvesesiyle dolu dusunuyon ve Şu an da oldugu gibi ne istedigini bilmiyorsun. Ilk once bunu bi sor kendine onu ogren daha sonra karar verirsin...
Eger boyle dusunuyorsan ailenden cekinmezsen acil gitsin cunku bu sekilde ibadetininde bir anlami kalmamis oluyor bana sorarsan tesettur konusunda bende seninle ayni fikirdeyim
Acilan arkadasim oldu evet ilk bir ay falan dikkat cekiyor ama gecen surecte hatirlanmiyor bile kiz Şu an cok mutlu bir sekilde hayatini surduruyor ve hayatinin cok daha guzellestiginide soyluyor surekli
asıl bedenini herkese gösterirsen kendini saygısızlık etmiş olursun
Senin durumun cok fazla etken içeriyor olsada her şey kafada bitiyor! Biraz daha detaylı anlatırsan yardımcı olabilirim
Kapandı isen kapandın, ama inşallah kendi rızan ile kapandın baba zorunluğu ile kapandı isen ozaman sorun var
Bu şeytanın vesveselerinden birtanesidir emin ol zamanla çok mutlu olacaksın
Bence böylede gayet güzel ve hoşsun. Hatta dikkat çekicisin
İçinde yok zaten kapanmak o zaman kapanma açıl
içinden gelmiyorsa yapma zorunda değilsin kapanmakta senin seçimin açılmakta
derdinizi daha detaylı dinlemek isterim anlamadım çünkü
Neden kapandığını bilmiyorsun zaten inancı için kapanır insan sende o yoksa boş zaten kapanman
Bir bizim dinde var. Dunyanin Geri kalani acik hic de birsey olmuyor
Bir şeyi başkaları için yaptığımızda olan şey tam olarak bu oluyor. Kendimizi yok sayıyoruz.
Böyle düşünen biri örtülü değildir
Amaç dikkat çekmemek zaten
Kapalılık güzel bişey ama neden böyle hissediyosun
Böyle düşünüyorsan açıl
saygı için açılıp saçılın :d
Neden kapandin boyle dusunuyosan
Kapanma olayını çok yanlış anlamışsın zaten
Olay şu :
Ben 9 sene evvel kapanma kararı alıp kapandım.
Yurt dışında yaşadığım icjn doğal olarak okulda başımızı açıp çıkarken kapatirdim. Yani eski Türkiye halı gibi düşün...
Ama bu burada normal karşılanıyor sonuçta burada ki herkes çalışmak isteyen çalışan okuyan kapalı öğrenciler bu durumda.
Neyse bende zamanında bunu yaptığım için gurur duyuyordum Allah rızası için bir şey yaptığım için
Neyse, sonuç 9 sene sonra şimdi memur olarak, öğretmen olarak, artık bir genç bir kadın olarak ister istemez kendimi 2 kimlik arasında sıkışmış gibi hissediyorum...
Ve kendime saygisizlik etmiş gibi hissediyorum... Sanki kadınlığımı yok sayıyor gibi... Saçlarımı saklayarak kendimi siliyor giibi
Seni anlayabiliyorum fakat çok ters konuşuyorsun gerçekten. Bir baş örtüsü uğruna yok kadınlığımı yok sayıyor gibi cümlelerin gerçekten yanlış. Ki bunları düşündükten sonra başında bir bez parçası olmuş veya olmamış artık bir değeri kalmadı. Bu kainatın bir yaratıcısı var ister inanırsın ister inanmazsın. Ve yaratıcı diyor ki kadın erkek farketmeksizin emir buyurdu kapanma mahrem yerler konusunda tıpkı helal nimetler ve haram olanlar gibi ve sana da irade verdi bunları yaparsan ödülün budur ve bunları yaparken benim için yapmana gerek yok diyor bu yaptığın her şey senin iyiliğine veya kötülüğüne gelecektir. Madem yapiyorsan isteyerek severek zorla bir şey içinden gelmeyerek yapma diyor. Buna uymak uymamak senin elinde. Bunun bedelini sen vereceksin kimse değil. Fikrimce yanlış düşünüyorsun kadinligim yok sayılıyor diyerek bı bez parçasının seni bu kadar mutsuz etmesi hayatından bıkar sorgular derecesine getirmesi tuhaf umarım en iyisini yaparsın. Bu söylediklerimi eleştiri yargılamak olarak algılama.
Nasıl mutluysan öyle ol kuzu
Böyle düşünüyorsan açıl zaten
seni bu dusunceye surukleyen olay nedir
canım aynı şeyleri yaşadım dertleşebiliriz
aynı fikirdeyim
Kac yaşındasin ne zamandır kapalısin bakim
25 yaşındayım, 9 seneedir kapaliyim
Evlenince belki esin izin verir ya da biraz daha modern kapalilar var ya onun gibi olsana
Ne biliuon nasıl olduğumu?
Ayrıca ne izini? Eşim kim onu ilgilendirmiyor
Bu nasıl saçma sapan bir zihniyettir
Vayy ona sormam diyorsun baskin bir karaktersen sorun yok yani lafimi dinletirim diyorsun
Ne oldu böyle
Çok yanlış düşünüyorsun
Ne alaka
açıl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?