''Kuşlara dahi bir yol çizen Allah, insanı yolsuz mu bırakacaktı? Beni Yaratan elbet yolumu gösterir.''
Bu soz senin icin neyi ifade ediyor?
Bu soz senin icin neyi ifade ediyor?
Yaradan öyle bir kainat yaratmışki , öyle bir düzen kurmuş ki sırları öğrenmekle bitmiyor. Her canlının kullanabileceği bir beyni vardır ve türüne göre kapasitesi vardır.
Tabiiki bu kapasiteyi kullanırkende yaradan sana kulluk görevlerini bildirerek yolunu belirtmiştir. Bu yolda ilerlemeyi ise kullarına bırakmıştır yaradan... Bunun içindir cennet ve cehennem. Yanlış yolda olanada elbet doğru yolu gösterir.
Hayvanlarla insanı din olarak kıyas etmek yanlıstır.. Din sadece insanlar icindir ve Allah herkese dogruyu göstermiştir o halde aklını kullanan vahye sarılır kullanmayan da ateşe sarılır.. O sözde din açısından söylenebilecek birşey yok
Benim hosuma gitti ve facebooka attim o gorsun diye..
O görsün diye derken? Kardeşim ben bu söze bakınca batıl bir söz oldugunu anlıyorum sen burada sunu demis olursun : ateistleride Allah dogruya iletmiyor? Bu yanlıs Allah cin ve insanlara akıl vermis ve özgür iradelerine bırakmıstır dileyen hak yola gelir dileyen gelmez.. Allah saptırmıyor onlar kendileri sapıyor.. Şöyle demeliydin yeri gögü yaratan Allah elbette benimde yolumu gösterir..
Uuuuuuuh.. bilmiyordum peki nasil bir cumle yazabilirimki:/
Kardeşim şunu yazman daha süper :
Biz yusuftan fuhsu ve kötülüğü çevirdik çünkü o ihlasa erdirilmiş seçkin kullarımızdandı yusuf suresi 24. Ayet
Yüce Allah burada ihlası sebebiyle yusuf as dan ask kötülüğünü çevirdiğini haber vermekte bende bundan sonra anladım ki tek Aşk Allah azze ve celle o şöyle buyurmustur :
Müminlerin Allah'a olan sevgisi çok daha taşkındır bakara 165
Artık sadwece Allah a boyun büker yalnızca o'na yalvarırım benim ondan baska yarim yardımcım yok..
Bunu oldugu gibikopyala yapıstır
Superdeeeee ama O bunu okursa ne dusunur:/
Hiç umrunda olmasın.. Gidene boyun bükme muvahhid bir müslüman ol sadece Allah'a boyun bük..
Sizin için Allah'tan başka hiç bir dost ve yardımcı yoktur şura 31.
Eğer seviyorsa gelir zaten eğer sevmiyosa senin ona gitmen sadece senin hüsranını artırır Allah haramda bir hayır bırakmamıstır flört felan uzak dur sonu hüsran
Dogru diyorsun:) Beni bildiglendirdigin icin sana sk ederim:)
Rica ederim :) bak iblisin bir oyunu vardır flört yasayanları acıdan acıya sokar ona tevbe yerine daha cok beşere bağlandırır bu durumdan Allah'a sıgın ve tevbe edip rabbine yönel.. Gözlerinizi açın yoksa hüsran gidip barıssan 1 hafta sonra yine değişmeyen son..
Bunu yasadim ben ve cok kotu bir duyguyduu:((
Çıkmaza sokar işte insanı afedersin ama gerizekalı yapar insan ancaj kendine zulmeder.. Ve tapacak kadar sevmekten dolayı bu acı yaşanır asla unutma şirkimsi bir sevgidir bu tevbe etmeden rahatlayamaz insan.. Yok senin icin ölürüm demek bile şirkimsi sevgi.
De ki : benim namazım diğer ibadetlerim yaşamam ve ölümüm ancak alemlerin rabbi olan Allah içindir enam 162
Sen birilerini Allah ı sever gibi seversen Allah ıunutrsan başına bir şeytan musallat olurda seni zilletten zillete sokar taaki tevbe edne kadar
Cok dogru diyorsun:))
O zaman gel ac ellerini profilimde ki tevbeyi yap rahatlıcaksın :)
Ederim :))
Herkesin ama iyi ama kotu bir yolu vardır Rabbim her zaman yaninda olandir yeterli istemeyi bil sabir etmeyi bil
Çok anlam barındırıyor içinde ki zaten farketsek de farketmesek de yol gösteriyor
Bunu paylastimki o gorsun diye..
Cevap
7Cevap
Beni yaratan Allah daima yolumu gösteriyor bana şükürler olsun, yok yoktur.
cut.
Sırat-ı Müstakim'e giden istikameti gösteren yol haritası 1400 yıl önce geldi işte :)
Iman ehli olana yaradan illa ki bir çıkış kapısı gösterir..
Asla umutsuzluğa düşmemek gerekir.
Yani
Hiç bir zaman gerçek bir Tanrı dan nefret etmedim ama Tanrı' nın insanlarından nefret ettim
inanan bir insanın avuntusu
Kadere iman
Hiç bir şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar