Gelinlikler neden beyaz olur? Farklı bir renk giyemez miyiz? Mesela siyah?

Bence mecburi değil sadece her zamanki gibi toplumsal bir algı
Gelinlikler neden beyaz olur? Farklı bir renk giyemez miyiz? Mesela siyah?

Bence mecburi değil sadece her zamanki gibi toplumsal bir algı
Çünkü evlilik güzel ve temiz saf bir şey olduğu için olabilir yani genel olarak beyaz renk saflığı simgelediği ya da göz kamaştırdığı için olabilir. bunun dışında genelde siyah ya da başka renk olsaydı zaten biraz iç karartıcı olurdu ve çoğu kişi de farklı renk ile geleceği için anlamı olmazdı bence. bu yüzden de rengi beyaz olabilir diye düşünüyorum yani bulutları simgeliyor gibi daha çok
Semiyolojik olarak bir şeyleri anlatması için aslında beyaz renk. Benim nazarımda insan en değerli gününde tamamen özgürce dilediği gibi giyinebilmeli. O günü özel yapan gelinlik, damatlık, onluk, bunluk gibi isimlendirilen özle kıyafetler değildir. Mesela ben üniformamı giymek istiyorum o gün.
Beyaz giyme toz olur siyah giyme söz olur. Biz ne giycez djdjd
İsin şakasi bir dugunde birde ölümde beyaz giyiyoz safligi mı çagiristiriyor bilemedim.
Ricalar
Bence; beyazın safiyeti ve masumiyeti simge ettiği için daha uygundur.
Siyah: algı bakımından kötü duruyor
Eig için. Teşekkür ederim 🐈
Ricalar
Tkp ettigim kişi seçimi doğruluğu 👍
Eyw
Eyw 😂👌
Bu kelime yi siz ( kadınlar ) kullandiginiz zaman tebessüm ettiriyor
Neden? Gayet normal bence, en azından normalleşmeli
Anormal bir hal olduğunu söylemedim. Bu u genelde kendi cinslerimiz arasında kullanıyoruz.
Ama demek istediğim karşı cinsten duyulunca farklı geldiği için tebessüm ediyorum.
Anladım genelde tuhaf geliyor erkeklere o yüzden öyle dedim
Ben sadece farklı geldiği için hoşuma gidiyor. Gülüyorum ( tebessüm ) o kdr 🤗
Cevap
2Cevap
Renk çağrışımından ötürü diyebiliriz. Saf, masum ve yeni bir başlangıcı temsil ediyor benim gözümde. Siyah da tercih edilebilir tabii ama beyaz daha hoş ve mutluluk verici geliyor bana. 😄
Beyaz saflığı temizliği temsil eder yeni bir sayfa Yeni temiz bir hayatı simgeler.. siyah bir gelinlik tercih etmezdim açıkçası:)
Cidden güzel soru.. Güya masumiyeti simgeliyormus, saflığı falan.. Özellikle günümüzle ne kadar da uyumlu bir anlamı varmis şimdi düşündüm de..
Eyw, harbiden bende düşünüyorum da eskisi kadar anlamı kalmadı bence. Kırmızı kuşak vs vardı, hepsi hikaye oldu
Bi ölüye beyaz giydirirler bide geline hshs evlenmek de ölmek gibidir çünkü 😂
vjgfhfghd en güzel yorum bu oldu
Kefende beyaz ondan.
Saflık temizlik falan zımbırtı jxjcj
farklı bir renk de giyebilirsin keyfine göre
Bence siyah olsun daha iyi 😄
Aynen hem daha şık görünüyor
siyah mi olmali
Olabilir mi diyorum
Sen sarı kırmızı giy
Tabi efendim maça gidilir zaten düğünden sonra da
Aynen ilk maça giden gelin unvanını alirsin