Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
İyi akşamlar.
Genelleme yapmasak nasıl olur. Sonuç olarak herkesi bilmiyoruz. Tanıdığımız kadar kadın veya erkek biliyoruz. Bu bir gerçek. Hal böyle iken sadece hayatımıza girenler üzerinden güzel insanları harcamak ne kadar vicdani bir durum.
Sonuç olarak bilmediğimiz kişinin gerçekten iyi/kötü olduğunu bilemeyiz.
Şunu da unutmamak lazım. Evet doğru elindekinin değerini bilmeyen erkek/kadın cinsi var. Her anlamda hemde. Yok demek gerçeği inkar etmektir. Bu da hayatın gerçeği olsa gerek. Doğanın kanunu olsa gerek.
Erkek yetinmeyecek paran varsa alacaksan kadın üstüne kuma kuma üstüne metres ama bununda sınrı olacak tabi kadınlarda yetinmez para ilgi sevilme işte daha neler neler kadın herzaman aldatan erkeği sever hani aldatacan ama kadın içten içe hep sevgilim benden daha üstün havası verecen biz bu işi biliyoruz kimseyi aldatmadım ama hani 3 tane kızala flotrlesiyorum sürekli aradayım hangisiyle bı yola girsem dusunuyorum ben üçündede yeterim sevgim çok fazla sevgim var kadın güçlü babayiğit erkek sever.
Bu ulusal bir soru sen köpek gibi çalışır 10-13 bin maaş alırsın adam mecliste sadece el kaldırıp 40-50bin alır adaletin olmadığı yerde refah mutluluk ne arar mutlu olmayan bir birey nasıl ve neyle yetinmeli?
Yetinmeyi bilsek hayat monotonlaşırdı. Bir amaç kalmazdı. Bu da mental olarak bizi zayıflatırdı. Sürekli rekabet içinde olmak ve daha fazlasını istemek hayata tutunma çabamızın gereklilikleri.
Kaybettiğinizde üzülüyorsunuz kazandığınızda da sevinemiyorsunuz benim kast ettiğim elinizdekinin kıymetini bilmemeniz. Bu her alanda böyle fakat bir örnek vermek istiyorum dört dörtlük karısı olan bir adam çatır çatır aldatabiliyor 0 vicdan aklım almıyo anlıyo musun?
Anlıyorum çiçek. Kazandığımızda seviniyoruz. Sevincimizi dışa vurmak mizacımızda yok. Elimizdekinin kıymetini kaybedince biliyoruz. Bunun nedeni de; bir şeyin değerini kaybedince yarattığı yoklukla ölçülebilir olması. Aldatma konusunda tecrübeye sahip değilim. Bu hususta örnek veyahut yorumlarda bulunamayacağım.
Çok dolusun. Kırılmışsın, incinmişsin. Bir şeyler bekliyorsun. Ama çekiniyorsun. Yine üzülürüm, yine kırılırım. Ama içinde bir umut var. Bir beklenti, bir özlem, bir boşluk. Benim içimde bir karadelik var. Ne umut ışığı kaçabiliyor ne de duygularım. Evet ben boşum.
Kırılmak iyidir. Kemik misali kaynadığında daha da sağlamlaşır kalbin. Hoşuma gidiyor. O yüzden yapıyorum. Sırf bundan dolayı düşman olmazsınız umarım.
Ağzımın iyi laf yaptığı yok. Sadece içimde biriken cümleleri boşaltıyorum. Taşlaşmış kalp iyidir. O kalbe sadece en usta zaanaatkar can verebilir. Tek taşta iki kuş. Hem hayat bulacaksın hem de hayatını.
Testosteron rekabet arttırır. Rekabet etmek de testosteronu arttırır. Erkeğin kendini geliştirmesi için gerekli olan şey bu. Erkeği erkek yapan olaylardan birisidir. Erkek zaten istediği kadar mutlu olsa bile güçlü olmak için gün sonunda çok mutlu olsa da içinde yetinmeme durumu, rahatsızlık olmalı acaba bugün daha neler yapabilirdim? Ne yapmalıydım gibi.
Neden yetinelim, kadınlar ev araba dışarda yemek iyi ev eşyaları bir çok şey istiyor, buna mecburuz. Siz daha iyi şartlar saglayan erkek isterken bizde Şartlarımız iyileştikçe daha güzel kadinlar tercih ediyoruz.
Öncelikle şunu belirtmek isterim beş parmağın beşi de bir değildir. Artı yetinmek ve memnun olmak her insan için de söylenebilecek bir şey değil. En azından benim için böyle,
Karaktersiz insanlıktan yoksunlar çünkü yetinmeyi bilmez öylelerin nefsi istekli ama ben tek kızla yetinirim o kızı seversem ömrümün sonuna kadar onu asla bırakmam
Hoş buldum 😊 aynen maalesef öyle oldu he tabi günümüzde de kalbinden çok seven ve o kişiyi bırakmayanlar var tabiki onlara helal olsun ama genelleme bakacak olursak günümüzde bozulan artıyor ne yazık ki sevmiyorsanız sevgili olmayın çocuk oyuncağı değil bu
Bu yüzden örnek aldığımız insanlara dikkat etmemiz gerekir. Yani bugün kişileri değil de dinimizin emrine uygun bi insan olsak sıkıntı olacağını düşünmüyorum
Eski sevgilim yüzünden bi yüzden ayrıldıydık. Ben çok fazla işte çalışıyordum. Eve gelincede başka şeylere çalışıyordum. Ona mesaj atamıyorum pek diye çok kızıyordu, parayı mezara mı götürücen dedi. Bende "Hayır ama para her zaman fayda sağlıyor, fakire, arkadaşa, sevgiliye, dosta, evi yanmışa, devletlere... Herkese fayda sağlıyor, neden bu yüzden paragöz oluyorum" dedim. O da "ben bu kadar çalışmam para için" dedi
Doğru, kızlar ilgili seviyor çiçek gibi. Bana göre değil sanırım aşk falan. Günde 3 saat ayırsam bile o 10 saat ayırmı istiyor. E işe de mi gitmeyim hiç. Aç mı yaşayım skskxkxkzkzz
İş hayatına atılınca, hiçbirşeye para yetmeyince anlarsın. Hayallerini gercekleştirmek için çok para gerekirse eğer, o zaman günün 18 saatini işe harcayabilirsin 😅 asgari ücretle de geçinilmiyor zaten. Evler çok pahalı, ev eşyaları çok pahalı, faturalar çok yüksek fiyatlarda. Gerçekler seni çok çalışmaya itiyor ister istemez. Eğer birde çalışmayı seviyorsan daha güzel olur 😉 parayı benim yemem mutlu etmez, insanlara yedirdiğim zaman çok mutlu olurum. Güzel bir hissiyat çünkü bu
Evet kazancının bir miktarını zekat vermen gerek para kazanmak konusuna gelince ben de çok isterim koca parası yemek gibi bi hayalim olmadı çabalıyorum kendi ayağım üstünde durmak için. Ciddi değildim takılıyorum sana yani😂
Evet de niye doysun ki. Daha iyisini yapabilecek potansiyeli varsa yapsın yapamazsa zaten atıyorum CEO konumuna gelmiş ve yapamamış o zaman ne olur kariyeri biter. Bu adam da riskleri ve avantajları düşünerek hareket ediyor. Herkes işçi kalır Yoksa bu da saçma bi düzen oluyor
Herkes neden işçi kalsın çalışırsın bi seviyeye yükselirsin ardindan yetinmesini bilirsin yaşlanınca ne fayda vericek ömrün bitiyor hala daha fazlasını istiyorsun sadece iş olarak düşunme lütfen hayatınızin genelinde bu var siz erkeklerin
İş konusundaysa iyi bi şey yanlış anlama gelişmeye karşı değilim aç gözlülüğe karşıyım. Adam 88 yaşında 18 yaşında sevgilileri var demek istediğimi anlıyosun dimi
Hayat kadinlarindan bahsetmiyorum. Bizim orta yaş Türk kadınlarından bahsediyorum. Yas olarak küçük kafa olarak olgun erkeklerden hoşlanırlar. Bazıları içinde tutar bazıları dışarı taşar.
Bilmiyorum yeterince farklı kültürden erkeklere sormadığını düşünmüyorum kadın bazı noktalarda zeki bir erkek tarafından yönetilmeyi sever kendinden küçük erkek ne bileyim ya hiçbi sempatisi yok😂
Ama bunun icin bile evlenenler var kadınlar da dahil. Kadın erkek ayrımını bırakalım insan diyelim. İnsanların genetiğinde var olan birsey bu şimdi kendinden büyük istersin mesela ileri de sıkılırsın kendinden küçük biri istersin biraz mezhep genişliği tabi ki bu olay. Kaldırırsa yaparsın kaldırmazsa yapmazsın durum bu aslında
Konuyu söyle noktalamak isterim. Kişiden kişiye prensip farkları ile doyumsuzluğun siniri yok. İnsanoğlu biraz aç goz gözümüz doymuyor kimisi is anlamında kimisi sevgili karisi kocası anlamında doyumsuz kimisi ile azı ile yetinebiliyor. Azı ile yetinen insanların da gözü daha kapalı olarak nitelendiriyorum. Gözü açıldıkça bazı şeylerin farkına vardıkça veya zekiyse azı ile yetinmez zaten bi kisi
Mecburen yetindim yetinmeye de devam ediyorum ben bu hayatta istediğim şeylere sahip olamadım iş hayatım sosyal hayatım aşk hayatım hiçbiri olmadı hayatı hep eksik yaşadım özgürlüğümü bile hissedemiyorum ben sadece sıradan basit şeylere sahip olmak istemiştim ama maalesef olmadı
Ama hayatta çoğu şeyden mahrum kaldım sadece bende herkes gibi sıradan basit bir hayata sahip olmak istedim işim olsun sevgilim eşim olsun biraz sosyalleşiyim gençliğimi yaşayım hayatı yaşadığımı hissediyim istedim ama olmadı hayatı eksikliklerle yaşadım ve gerçekten de hep en azla yetindim hâlâ yetiniyorum ama maalesef hayatımda hiç renk zevk tat yok
Sen sakın isyana yönelme olur mu dua et her darlığın sonu bolluktur bu duyguyu herkes yaşamıştır etrafındakilerle kendini kıyaslama niyetin temiz olursa her şeyin güzel bir sonu oluyor. Bu arada sadaka verirsen kazancın bereketlenir hatırlatmak istedim abi☺
Ben zaten isyan etmiyorum dua ediyorum ama hayatım yok işsizim bekarım sosyal hayatım yok gençliğim hep eve kapalı geçti senelerdir evden dışarı çıkmıyorum gençliğimi hiç yaşayamadım hiçbir şeye sahip olamadım hiçbir gelirim de yok maalesef gençliğimi hep işsiz parasız yaşadım sadaka verecek gücüm yok ki yaşım 33 ama hayatımı kazanamadım hep en azla yetinerek yaşadım ve böyle de devam ediyorum
Anladım abi Allah yardımcın olsun feraha kavuştursun helalinden bol rızıklar nasip etsin inşallah. Allahtan umudu kesme daha hiçbir şey bitmiş değil kendini geliştirmeye çalış çabala pes etme olur mu
Gerçekten canı gönülden isterim feraha kavuşmanı abi seni anlıyorum gerçi durumunu yaşamadan anlayamam ama zor durumda olduğunu anlıyorum lütfen daha az düşün çünkü bu seni mutsuz eder şeytan her daim başını ezmek için çabalar unutma lütfen
Amin çok teşekkür ederim ama bu dünyaya paraya mala mülke maddi şeylere aldanmıyorum ben dediğim gibi sadece basit sıradan bir hayat yaşamak istiyorum ama özgürlüğümü hissetmek istiyorum ben bu durumda kendimi hep hayatın dışında kalmış gibi hissediyorum
Erkekler sosyal otoritede hep diğerleriyle yarış halinde olmak zorunda. Her konuda güçlü olmalı. Yetinmeyi bilmek tabiki önemli ama ezilip büzülmektense seviye atlamak çok önemli.
Tabi doğur konuşmam lazım demi huysuzluk ta kimseyi takmam düşünmem umursamam ne hissedersem öyle yaparım benim için ne düşünüldüğü pek ilgimi çekmiyor
Ya temizlettik de temizlikçi kadın 1 saat çalıştı sonra çocuğu okuldan aramış kusmuş çocuk gitti kadın da... 0 eve gittik biz inşaat tozu var kadın tekrar gelmek istemiyor mecbur biz temizliycez. Hani bi de nakliye şirketi getirdi işçi adamlar ayakkabıyla girmek zorunda kaldı filan...
Sadece başarıyla kısıtlama -herkesten daha iyi para almak istemek -herkesten güçlü olmak istemek - en iyi kadınlarla ilişki yaşamak istemek -kadın sayısını fazla tutmak istemek -sürekli takdir edilmek istemek İstemek de istemek..