Defalarca dinlediğin o şarkıyı artık hiç dinlemek istemezsin ya... Öyle bir şey sanki.
Sizin tanımınız ne olur bu konuda? ❤️🩹

Defalarca dinlediğin o şarkıyı artık hiç dinlemek istemezsin ya... Öyle bir şey sanki.
Sizin tanımınız ne olur bu konuda? ❤️🩹

Sevgi ile nefret arasında bir bağlantı aslında vardır şöyle ki insan bir zamanlar çok çok sevdiği hayatında çok çok önemli olduğu bir konuya ya da bir kişiye çok fazla bağlanır ve sever. ama o sevdiği kişi anı şekilde sevgisine karşılık vermez saygı duymaz bu yüzden de insan bir süre sonra artık o sevgisi büyük bir nefrete dönüşebilir. bu yüzden aslında aralarında bu şekilde bir bağ vardır.
Bunların dışında birde insan sevdiği kişiden nefret etmez ya da nefret ettiğini sevemez. bu yüzden de aslında ters ve zıt konulardır.
Paylaşılmış cevapların hiçbirine katılmıyorum. İnsan sevmediği bir insandan nefret edebilir.
"Sevgisiz nefret olmaz, nefret ve sevgi aynı doğrultudadır" Hayır. Sevgisiz nefret olur, sevgi ile nefret aynı doğrultuda değildir. Tek bir şeye katılıyorum; Evet, insan sevdiğine daha fazla sinirlenir. Ama burada yine nefret yok. Sonuçta öfke bambaşka bir şey.
Nefretin sözlük anlamı: Bir kimseye veya bir şeye duyulan olumsuz duygular, tiksinti duymak ve iğrenmek. Yani sevgiyle bir alakası yok. Sevgiyle bağdaştıranlar Facebook etkisinden hala kurtulamamışlar galiba.
Sevgi ve nefret sadece duygular anlamında aynı doğrultuda olabilir ama yine de birbirlerinden ayrılırlar. Yani önceden sevdiğin bir insandan da nefret edebilirsin, yolda yürürken gördüğün bir insandan da veya bir durumdan da...
Sevgi ve nefret duygularının aralarında bir bağ yoktur. Sadece iki duygu da oldukça kuvvetlidir. Nefreti istediğin yere çekebilirsin. Üstte kalın yazıyla işaretlediğim örnekte olduğu gibi.
Bence doğrusu böyle. 🤷🏻♂️
Mantıklı bir açıklama. Peki ya nefret edilen bir şeye sonradan sevgi duyulabilir mi? Yoksa bu konuda nefret duyduğun bir şeye sonradan sevgi de duyulamayacağı fikri mi doğru geliyor size?
Bu konuda da düşüncenizi merak ediyorum.
Ben nefret ettiğim bir şeye veya bir insana sonradan ısınamam. Benim böyle bir özelliğim hiç olmadı. Bu cevap kişiden kişiye değişkenlik gösterir.
Yani bir insan başka bir insandan nefret ediyordur ama bir şekilde bazı durumlar onları birbirine yakınlaştırmıştır ve bu durum belki nefretten sevgiyi doğurabilir. Belki... Kesinlik yok, olasılık var.
Anladım...
Ben etrafimda bu olasılıklara da şahit olmuş biriyim aslında. Bu yüzden bana pek uzak gelmiyor bu olasılık. Ki sadece ikili gönül ilişkisi için değil bazı arkadaşlık ilişkileri de bu noktadan başlayabiliyor. İlk başta birbirinden haz etmeyen iki insan birbirini tanıdıktan sonra dost bile olabiliyor. Sanırım bunun özünde ön yargılar veya kişinin karşındakine dair gördüğü bazı şeyler, kafasında değişen fikirler de etkili olabiliyor.
Tamamen kişinin bakış açısına ve değerlendirmesine bağlı bir durum aslında.
Teşekkürler cevabınız için. 😊
Anlıyorum olabilir veya olmayabilir. Yine bu değişir. 🤷🏻♂️
Rica ederim. 😊
Sevgi ve nefret özellikleriyle beraber zıt anlamlı kelimelerdir. Her insan sevgiye muhtaçtır. İnsanın nefret duygusu hissetmesinin birçok nedeni mevcuttur ama bu durum sebeplerden en acı gerçek olanıdır :
o kişiye verilen sevgi diğer kişiye verilmediğinde bu onun için nefrettir
Yani nefret nefrettir sevgide değer görülmediğinde nefretle sonuçlanır eş anlamlı tek cümlesi de budur.
Dünyanın en güçlü iki duygusu aslında. Birbirine kenetli, birbirini tamamlamaya çok müsait. Ancak sevgi nefreti bitiremezken nefret sevgiyi yok eder.
Cevap
7Cevap
Açıklamada güzel anlatmışsın. Bence de. Sevgin ne kadar kuvvetli güçlüyse sonrasında nefretin de o denli şiddetli oluyor
Sevgi ve nefret birbirine haz üzerinden bağlıdır. Sevgiyle ulaşılan haz nefreti söndürür, sevgiye ulaşamayan haz ise nefreti körükler. Sevilenden nefret etmekte mümkündür, çünkü yoğun sevginin uyandırdığı yüksek haz kişide bağımlılık ve yoksunluk tetikler. Buda içten içe kişide acizlik uyandırdığından nefreti uyandırır.
Sevginin aşırısı bir süre sonra nefrete, nefretin asrisi da sevgiye dönüşür. Boyle şeyler var mesela nefretten doğan aşk, , en büyük aslar nefetle baslarmis😂, ve tam tersi birbirine düşman olan iki aşık.
Bir Çalıkuşu repliği: "En büyük aşklar münakaşayla baslar!" 😂
Ben yine de tam bir nefret değil de tatlı sert hatta belki de biraz komik atışmaların sevgiye ve aşka evrilebileceğini düşünüyorum. 😅
Birine duyduğum sevgi ve sinir doğru orantılıdır. En çok sevdiğim insana, herkesten çok sinirlenirim
Sevmediğim bir insanın sözleri beni sinirlendirmez kafama takmam ama çok seviyorsan kırıcı bir şey söylediği zaman çok üzülürüm
Ne kadar sevgi o kadar nefret
Şu diziyi de bir ben izlemedim sanırım 😅
Ben de yarıda bıraktım sadece finalini izledim nsnkdkd
Ahshjsh sıkılganlıkta kapışırız
ikisi de güçlü bir duygudur insan sevmediği birinden nefret edemez sadece sevmez ama sevdiği birinden nefret eder çünkü o derin duygunun acısı bu kadar derin bir öfke bırakır
nefret sinirden kaynaklı bir durum ve insan sevdiğine sinirde olur nefretde eder severde. bu doğal bir durumdur. hem sever hem nefret eder çünkü ona sinirlidir...
Sevdiğinden de nefret edersin ama nefret ettiğin her şeyi başında sevmek sorunda değilsin. Çok alakası yok bence
Bence nefret ve aşk arasında çok ince çizgi fark var hissizliğini nefretten daha güçlü olduğunu savunuyorum.
Şimşeğin çarpması nefret, şimşekten sonra yapan yağmur damlaları sevgiye benzettim.
birinden nefret edebilmek için zamanında cidden çok sevmiş ve hayal kırıklığına uğramış olmak gerekir bence o insan tarafından
Aşk nefrete ne yakınsın sözü geliyor aklıma çok doğru bence ne kadar seversen o kadar çok nefret etme potansiyeli doğuyor içinde
yok olarak tanımlarım arada sevgi ile nefret arasında bağ falan olmadığı gibi arada derin bir kanyon vardır
Nefret başarısızlığa uğramış sevgidir
Mantıklı. 👌
Sevgi de nefret de bir histir birini sevdiğinde hissedirsin diğerini zarar gordugunde
Sevgi de nefret olmaz
İkisi de bir o kadar kuvvetli
Sevgi; nefretin panzehiridiri...
Sevgi bugüne aittir, nefret geleceğe..
Bağımsız
Açıkalama güzelmiş
Yap-boz :)
Nefreti önde tutarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?