Düşünsene birine 500 lira veriyorsun, diğerine 50 lire ama ikisinin de amacı aynı. Birinin cenente ulaşması kolayken diğerinin çok zor.
Bu sadece bir örnek tabi kimi var dünya da nimet içinde yaşıyor kimi de dertten başını kaldırmıyor :d
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Düşünsene birine 500 lira veriyorsun, diğerine 50 lire ama ikisinin de amacı aynı. Birinin cenente ulaşması kolayken diğerinin çok zor.
Bu sadece bir örnek tabi kimi var dünya da nimet içinde yaşıyor kimi de dertten başını kaldırmıyor :d
Firavun çok zengindi ama cehenneme gitti. Parası onun azabını arttırmaktan başka bir şeye yaramadı. Fakir olsaydı da aynı karakterde olurdu. Hz. Eyüp çok zengindi ama Allah'a tam bağlıydı, sonra Allah bütün servetini elinden aldı ama bağlığında bir değişme olmadı. Nasıl olur? Tanrı’dan gelen iyiliği kabul edelim de kötülüğü kabul etmeyelim mi? dedi sadece. Duruşu para ile bozulmadı. Duruşu para ile bozulan birinin karakteri bozuktur zaten. Fakirse de bir zenginse de bir. Ama Allah kendisine nankörlük edenlere daha çok zenginlik ve imkan verir ki azapları daha çok artsın diye. Kuranda yazan bu
Konu sadece zenginlik fakirlik değil. He zengin sonuçta bu dünya da cennetini yanşadı ya isayan eden fakir? Bu dünya da cehennem öbür dünya da
Zevki ve mutluluğu bilen birinin acısı daha büyük olur. Çünkü mevcut konumunu önceki konumu ile kıyasladığında daha çok acı çeker. Allah'ın azaplarını arttıracağım demesinden bir kastı da bu. Çünkü dünyada ne kadar çok keyif içinde yaşarsa cehennemde o kadar çok acı çekecektir. Önceki konumu ile şimdiki konumu arasındaki değişim ne kadar fazlaysa acısı da o kadar büyük olur. Kanatları olmayan biri hiç kanatları olmadığı için onun acısını çekmez ama kanatların olsaydı ve sonradan elinden alınsaydı emin ol acı çekerdin. Ben cehenneme gideceğimi bilsem dünyada mutlu ve zengin olmak istemezdim. Mutluluğun tadını almak istemezdim
Yaha tamam da adam almış sonuçta öbürü almamış. Cennete gitse biri kolay yoldan gidiyor iki dünyası cennete. Cehenneme gitse bir dünyası yine Cennet. Kaldı ki durumu iyi olan kendi hatasınin kurbanı olur ama kötü durumda olan psikolojisinin kurbanı olur. Cehenemde diğerine göre az yanması iyi mi?
Cehennemde herkes aynı acıyı çekmeyecek. Kat kattır cehennem. Allah kuranda en dipte münafıkların olacağını ve en çok acıyı onların çekeceğini söylüyor. Yani müslüman olmayıp çıkarları için müslümanmış gibi rol yapan iki yüzlüler, en çok acıyı onlar çekecek. Kimin ne kadar acı çekip mutlu olacağını sen bilemezsin. Kafanda bir şeyler kurup Allah'ı kuruntuların ile yargılayamazsın. Allah mutlu olmanı istemese zaten olamazsın. Beyninde mutluluğu algılayacak reseptörlere kadar yaratan o. İstese DNA'na mutluluğu algılayacak bilgileri hiç eklemezdi ve sen mutluluk nedir bilmezdin bile. Allah sana adaletli davranmak zorunda da değil. Sana ihtiyacı da yok. Onu nankörlük ve isyan etsen de şükür etsen de onun için değişen hiçbir şey yok. Şunu aklından çıkarma onun sana ihtiyacı yok, senin ona ihtiyacın var. O yüzden Allah ile bağlarımı nasıl koparırım diye yollar aramak sadece senin aleyhine olacaktır. Bundan hiçbir kazancın olmayacak, Allah'ın da hiçbir kaybı olmayacaktır. Dünyada mutlu olmuşsun mutsuz olmuşsun hiçbir önemi yok. O an mutlu olursun beş dakika sonra biter. O mutluluk bittikten sonra beş dakika önce mutlu olmanın senin için bir anlamı kalmıyor. Acı çekiyorsun. Beş dakika önce çok mutluydum diye düşünüp mutlu olamıyorsun. Çünkü geçmiş gitmiş mutluluğun senin için bir önemi kalmıyor. Sen her an mutlu kalmak isteyen bir canlısın. Sana 10 lira veriyorum hadi git diyorum. Sen o parayı harcayıp bitiyorsun ve paran kalmıyor. Yine beş parasız kalıyorsun. On dakika önce 10 TL'ye sahip olmanın senin için bir anlamı kalıyor mu, kalmıyor. Sen şu anki mevcut durumuna önem veriyorsun
Sen de ne demek istediğimi hiç anlamıyorsun o yüzden devam ettirmiyecem
Kimi varlıkla kimi yoklukla sinaniyor demekki.. varlıkla sinanmak daha zor bence. Elinde olmayanın zaten yoktur ama elinde olupta vermek insana zor gelir.
Varlık daha mı zor Allah aşkına çok zengin olduğu için intihar eden kaç insan tanıdın :d
Kaldı ki sadece varklik yokluk değil
İntihar çözüm mü oldu peki.. örneğin sabredemeyenler için kimse o duruma düşürmesin o ayrı tabiki.. bende zamanında çok yokluk gördüm çocukluğum yokluk içinde geçti..
Sorumun cevabı bu değil. Zenginlik daha zor demişsin kaç zengin intihar etti tekrar sordum
Bu sadece bir örnek senin için... Allah herkesi farklı sınar ve adaleti şaşmaz o adam o zenginlikle Allahin rızasını alamamissa gideceği yer bellidr.. fakir de dünyada çeker ahirette kazanır böyle bakman lazm bizim dinimiz bunu gerktiriyor.. ayrıca hiçbir dinde şüphe yoktur.. dinden çıkarsın.
İyi hoş zengin bu dünya da cennetini yaşadı sonuçta. Ee isyan eden fukara ya da dinden çıkana ne olacak iki dünya da cehennem adalet nerde 🤔
Allah rızası kazanırsam veririm demiş. Zenginlik fakirlik işin süsü püsü..
Sorumun cevabı değil yine neyse
Tek bı konuya odaklanıp bakmamak lazm. Ayrıca peygamberimizin zamanındaki adaleti arastir bak adaletsiz olan din değil insanlar, devletin başındakiler.. Hz. Ömerin sözü var dağlara buğday serpin müslüman ülkede kuşlar aç demesinler diye.. kuşların açligıni düşünen nesilden aç insanları göremeyen nesillere geldik. Mevzu basit bı mevzu değil derin.
Ben tek bu konu demdim ki zaten bütün hayatını engelli geçeriren bir insanın isyan etmesi daha kolay. Ama kimileri için de cennete girmek kolay kendi hatalarından gidiyorlar. Bahsettiğim diğer kısmın psikolojik bunalımlarla gidiyor
@Zombie17 ben yok demedim ki kaç tane var dedim. Fakir olup intihar eden sayısın ne kadar var
Cevap
4Cevap
Tanrı gerçek değildir.
İyi de tanrıyla ne Alakası var dünyevi işlerin 😅
Nasıl ne alakası var imtihan niye var o zaman csfsf
Adildir tanrı
Ama kullar adil değil
Bence onun bize müdahalesi yok. Hersey mitoloji
Elbette
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?