Ne düşünüyorsunuz bu konuda? Biraz da matematik kanunlarını sorgulayalım. ✨️

Söylenir ve yarım kalır
Bütün aşklar yeryüzünde.
Bir kaktüs bol sudan
Nasıl çürürse,
Öyle..
Turgut Uyar
Ne düşünüyorsunuz bu konuda? Biraz da matematik kanunlarını sorgulayalım. ✨️

Söylenir ve yarım kalır
Bütün aşklar yeryüzünde.
Bir kaktüs bol sudan
Nasıl çürürse,
Öyle..
Turgut Uyar
Bütün daha çoktur tabi ki. yarım çünkü yarım kaldığı için genel olarak hayatımızda kalıcı bir yeri olmaz bu yüzden de her zaman için tam yaşanılan duygular insanı için daha çoktur. bu yüzden zaten yarım kalan aşklar unutulur bir gün acısı geçer artık hatırlamayız ama tam aşklar öyle değil bu yüzden de tam olduğu zaman 1 tane olur ama sonsuza kadar sürer. bu yüzden aslında yarım kalanlar ya da yarım kalmış bitmemiş işler ya da duygular daha çok olsa da bir gün unutulduğu için bizim için anlamını yitiren konulardır bunlar bu yüzden tam her zaman için daha çoktur yani bir şey yapılıyor bir bütün olmalıdır bence. bu yüzden de insan her zaman için tam olanı yapmalı ya da kendisi ile bir bütün olmalıdır.
Yarım daha çoktur bence. Yarim kalan aşk tamamına ermiş aşktan daha çoktur. Haninderler ya kavusamayinca ask olur. En güzel siirlerin, sarkilarin kaynağı da yarım kalmış aşklar ya da platonik askalr değil midir zaten. Ayrica bu sadece aşk anlaminda değil nerdeyse her anlamda böyledir diye düşünüyorum ben. Fransizlar da der "Az, çoktur diye". Mesela buna her alandan örnek vermek mümkün. Gunluk hayattan örnek en cok seven değil daha az seven ilişkiye yön veriyor. Kotu birisi bir iyilik yapacak olsa kazara diyelim onun hakkındaki nerdeyse tüm olumsuz düşünceler olumluya dönüşüyor. Ama iyi biri kötü niyeti olmadığı halde bir hata yapınca anında siliniyor. Tum yaptıkları unutuluyor.
Çok iyi açıklama ya. Özellikle son cümlelerinin haklılığı...
Aynı resmin galerimde olması halis mii? Resim aşırı güzel ya favlarımdan. Bence yarım daha çok. Çünkü bir bütünken eksilmiş, kendinden vermiş ve bilirsin.. Paylaştıkça çoğalır bazı şeyler ¿
Halis muhliis 😄 Son cümlene imzamı basarımm🌸
Eyw 🤗
Yarım kalanın kafada kapladığı yer daha çoktur diyip edebiyat yapalım madem 💆🏽♀️
Ah şu şarkı... 🙂🙂
Cevap
5Cevap
yarım çoktur, kısa ve öz 😅
Yarimdan kasit insansa, herkes tamdir aslinda yarim degildir. Ya da icindeki boslugu baska bi yarimla doldurmak mantikli degildir en azindan oyle soyleyeyim. Bu durumda icsel bi yalnizlik ile derin bi bosluk yasayan iki insan bence cok guclu degildir iliski bakimindan da bircok anlamda da... fakat kendini gelistirmis icindeki bosluga el atabilmis ve buyuk bi bolumunu kendi yontemleriyle ve idrakiyle kapatabilmis iki kisi daha sagli bir iliski yasar ve daha guclu iliskiler olur.
Bu da farklı bir yorum.
Bütün birdir ama yarım iki.
Bütün yoğundur ama yarım ağırdır.
Umarım saçmalamamışımdır ahahah😅
Saçmalamak güzeldir 😄 Güzel bir bakış açısı.
Yarım kalmışlık hayatın özüdür..
Peki sana bir soru sorayım mı?
Sorr bakalım 😃
İnsan hayatına giren her şeye anlam yükleyen ve kalbinde ona dair görünmez bağlılık ipleri taşıyan bir varlık. Bundan mütevellit efendim, her yarım kalış her kaybediş o iplerin bizden kopması demek... 😅
İp alırım sana yeni yeni renk renk 😂
Neyin yarımı neyin bütünü ve ya kimin yarımı kimin tümü olduğuna bağlıdır, öyle zerreler vardır ki dağların ululuğunu aşar :) öyle dağlar da vardır ki zerre değeri olmaz.
odaklandığın hususa göre değişir. Bütüne odaklanıp tamamlanmamışsa senin için bir anlam ifade etmez, ancak boşa odaklanıp yarısı dolmuşsa bir kazanım elde etmiş olursun. tamamen algı ve odaklanma ile ilgili ;)
Yarın daha çoktur. Çünkü; içinde birsürü şey barındırır.
bazen yarım kalanlar insan hafızasında daha çok yer kaplıyor ve silinmiyor
Sen bulanık mantık diye bir kavram var Onu öğrensen
Ben sözelciyimm😂😂
Felsefe yapıyoruz hocam 😂
Şaka yapıyorum 😂😂
Yarım fazladır efenim😂
eksilerdeyse yarım daha çoktur
Öteki yarımın eksikliği daha büyüktür.
Bütün..
Bütün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?