Nedir bu iki yan, nedir bu işin sırrı, algılanışı?

Nedir bu iki yan, nedir bu işin sırrı, algılanışı?

Genel olarak insanların iç dünyalarında bir çok sorun ile uğraşırlar bunların bazılarını çözerler bazılarını çözemeyiz işte çözemediklerimiz yüzünden aslında bazıları iç hayatında bazıları dış hayatında yani dünya da arayış içindedir. tabi ki bazıları bunu iki yüzlülük olarak yapıyor ki bu kötü bir durumdur her zaman için. yani bir insan ne olursa olsun bence hayatta net olmalıdır. bu yüzden de her zaman için insan hayatında ne istediğini bilmelidir.
Ancak insanların hepsinde bu iç monolog kavramı bulunmuyor. Yani bazı insanlar, bir cümleyi zihinlerinden geçirdiklerinde adeta bir "ses" onlara bu cümleyi söylüyormuş gibi deneyimlemiyorlar! Bu kişiler daha az hayal kuruyorlar, düşüncelerle daha az zaman kaybediyorlar, daha hızlı faaliyete geçiyorlar. Bir kitabı sessiz bir şekilde okurken, cümleleri zihinlerinde canlandıramıyorlar; daha ziyade cümlelerin "şekillerini" hayal ettiklerini söylüyorlar. Kitap okurken, duyulması güç bir düzeyde de olsa kelimeleri sesli bir şekilde söylemeyi tercih ediyorlar. Bir şeyler yazarken, cümleler zihinlerinde canlanmıyor; sadece yazım ve dil bilgisi kurallarını takip ediyorlar ve yazı yazarken de mırıldanmayı tercih ediyorlar.
İnsanın içindeki yan, düşünceleri, duyguları ve benliği ifade ederken, dışındaki yan ise dış dünya ile ilişkisini temsil eder. İnsan doğası gereği iç ve dış dünyalar arasında bir denge arayışındadır. İç dünyasını keşfetmek, kendini tanımak ve anlamak için çaba gösterirken, aynı zamanda dış dünyaya uyum sağlamak, ilişkiler kurmak ve başkalarıyla etkileşim halinde olmak da önemlidir. Bu nedenle, insanlar iç ve dış dünyaları arasında denge kurmaya çalışırlar.
Teşekkürler. Kafanızdaki soru işaretini bir nebze giderebildiysem ne mutlu bana :)
Neden bu kadar güzel ve düşündürücü bir soruda bu kadar az görüş var? Neyse şaşırmıyorum KS'nin algoritması böyle. Aslında insan iki yanlı değil, üç yüzlüdür. Biri sadece yakınlarına gösterdiği yüzü, biri herkesin gördüğü yüzü ve diğeri de kimsenin görmediği yalnızca insanın kendisini bildiği yüzü.
Çünkü içimizi herkese gösteremeyiz. Gösterirsek madem kırık kalbin ben de bir taş atayım kafasında çoğu kişi. Bu yüzden içimizi saklıyoruz, dışımızı gösteriyoruz. Hatta çoğu insanda diğerlerinin hayatını mükemmel sanıyor. İnstagram bunun en güzel örneği. Herkesin hayatı şatafatlı, mükemmel görünüyor. Ama onun içindeki harabeden habersiz herkes ¿
Harikasın 🤗
Eyw sorun kadar değil 🥰
Teşekkür ederim 🙏🙂
Eyw eig içinn
Rica ederim 🌺
Yunus Emre'nin "Bir ben vardır, benden içeru" Sözü geldi aklıma istemsiz. Sürekli arayış halinde olmak da aradığımız şeyin aslında yanıbaşımızda, özümüzde olması da; bir yanımızı dışarıya, diğer yanımızı da içeriye bağlıyor gibi. 😶😶
Kocaman kalbin var işte daha ne? 😄
😄🤍
Cevap
1Cevap
Bazı insanlar doğuştan yeteneklidir.. Bir gerçek tarafı; genelde kimse bunu bilmez, bir de bize gösterdiği tarafı; yersen..
Wi-fi.. 😄
Ruhu ve nefsi inssnı bu hale sokuyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?