Sürekli ne istediğimizden bahsediyoruz. Peki ya istemediklerimiz? Sen ne istemezsin? Bu yazıyı gördüm ve paylaşmadan edemedim. Çok hoşuma kaçtı 🌼

Sürekli ne istediğimizden bahsediyoruz. Peki ya istemediklerimiz? Sen ne istemezsin? Bu yazıyı gördüm ve paylaşmadan edemedim. Çok hoşuma kaçtı 🌼

Sevgisiz kalplerle çıkarcı menfaate dayalı ilişkiler ve arkadaşlıklar istemezdim hep sevgi istiyorsam benim gibi sevgiye sahip çıkanlar etrafımda olmalı
Bende sana katılmıyorum. Bahsedilen şey sadece namaz değil zaten. Ki dediğin gibi namaz kılıp bir sürü kötülük eden ibadetinde samimi değildir. Çünkü namazı hakkıyla kılan günahlardan uzak durur. Sadece yapılan saçma algılar yüzünden bu şekilde düşünüyor olabilirsin çünkü birine tecav*z edip öldürüp imam kılığına sokuyorlar insanları. Neden? İslamı lekelemek için ki senin de kapıldığın gibi çoğu insan bunlara inanıyor doğru olmasa bile. Dinsizler kötü kalpli de demedim. Sadece dinine bağlı olmayan bir insanı bana nasip etme gibi bir yazı gördüğümden paylaşasım geldi.
Ama sizce herkes mi İslami lekemeleye çalışıyor her inanan iyi mi oluyor %90 neden öyle peki bende diyorum dinin içinde olup baskalarına saygısı olmayan kötülüğü olanı çok gerçek vicdan duygusu kalpten gelir yani herkesin bir lekeleme girişimi yok dininde görünüp gizli gizli aksini yapan çok insan var yani kriteriniz alnı secdeye bakan olarak anılması bence ırkçı ve ayrıştırıcı diğer insanları görmezden gelmedir
Seni dinden bu kadar soğutan ne bilmiyorum ama her gördüğüne inanmamalısın. Sende ırkçılık yapıyorsun şu an ve islamofobiksin sözlerine bakılırsa. İnsanları yargılamaya hiçbirimizin hakkı yok. Ve dindar oldukları için mükemmel olduklarını sçylemiyorum ki "mükemmel İNSAN" yok zaten. 9 yaşında çocuk mevzusunun da doğrusunu öğrenmeni tavsiye ederim. Yarım yanlış bildiklerini ortaya döküyorsun. "Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığınız konular hakkında konuşmayın" diye bir ayet var. Madem "dediğine göre" dinsizler melek kaç tane katilin, tecav*zcünün ve daha da beteri sapıkların dinsiz ve deist olduğu da ortada. O zaman bizde kafamıza göre sallayalım. Dinsizler böyle, şöyle diyip kafamıza göre film çevirelim. İşinize gelene ne kadar çabuk kanıyorsunuz, gelmeyeni de ne de güzel göz ardı ediyorsunuz
Dediklerinde var sapıklığın sadece dinle ilgisi olmadığını bende biliyorum ama dinden olanlar inan daha sapık olabiliyor cemaat yurtlarında olanlara tek kelime etmiyorsunuz buda biraz görmezden gelinme diye düşünüyorum insanların giyinişine yaptıklarına dinine karışıp kendileri çok kötü şeyler yapınca samimi gelmiyor
Onları savunmuyorum zaten ama binlerce tarikat, cemaat, mezhep var. 100 tanesinde iki tane varsa fetöcü gibi ya da dediğin sapık zihniyettekiler sosyal mecralara onlar sunuluyor ve senin gibi insanlarda bunu hepsine bağlıyor. Bu yüzden her gördüğüne inanma demiştim. Teknoloji gelişti ve aynı haberi saniyesinde binlerce yerde yayınlayabiliyorsun. Aptalca gelsin ya da gelmesin gerçek bu. Dini karalamak, insanların zihnini bulandırmak için kasıtlı yapılıyor bunlar. Bir adam tutup imam taklidi yapması isteniyor, aprasını da veriyor. Sonra aaa şunu öldürdü imam diye haberler yapılıyor. El kadar çocuğu başka aileye satıyorlar. Sonra müslüman gibi davran, tarikat lideri yapıcaz diyorlar aa cemaatler kötü. Neyse ki bunlara kanmayan bilinçli insanlar da var. Aynı fikirdeyim ne tesadüf ki! Uzatmanın anlamı yok. Katılanlar kadar, katılmayanlar da olabilir.
Uzatmak istemiyorum diyip uzatıyorsun ama neyse.. Bizzat görmediysen -kendi çevrende, kendi gözünle- kul hakkına girersin ki en büyük günahlardan. İnancın var mı bilemem ama yine de söyleyeyim ve umarım daha da uzamaz konu
dediğim gibi bizzat görüp şahit olmadıysan üzgünüm ama kul hakkına giriyorsun
İnsanlara faydalı olmadan (kariyerimi icra etmeden), bir kedi sahibi olamadan, annelik veya halalık duygusunu tatmadan göçmek istemem ahirete...🙂
Allah herkese faydalı, hayırlı olmayı nasip etsin 🍃
Amin amin amin 🤍
Cevap
10Cevap
Benim istemediklerim genel olarak kötü durumlar ve hayatımın kötü olması...
Yani bunları istemem. bende her insan gibi mutlu olmayı istiyorum sadece. mutluluğun dışında ki şeyleri istemiyorum. bu yüzden de benim için daha çok istenmeyen durumlar bunlardır.
yani kötülük kötü insanlar bunları istemem uzak dururum. birde hayatımı zora sokabilecek şeyleri istemem hiç bir şekilde. bu yüzden de üzüleceğim durumları istemem.
Üstat sözü bal eylemiş. Şimdi secdeden vazgeçip dünya tozuna mı bulanalım...
Allah'tan ne mal ne mülk ne de zenginlik isterim. Sadece ve sadece imanımı kabzeylemesini isterim. Küpümüzün içinde birazcık iman kalmış onu da zâyi etmeyelim.
Allah'tan ne ister diye sorar ise;
Saliha bir eş... Hayırlı evlatlar Çok şükür ona nail oldum. Bir de Hayırlı ve bereketli bir iş...
Ne istemezsindi aslında soru ama bu görüşte kabulümüz olsun
Amin cümlemizden
Bu da benden olsun
Doğru yola girmeden Allah'ın istediği bir kul olmadan rabbim canımı alsın istemem.. hatam çok yanlışım çok bunları telafi edemeden gitmek istemem
Katılıyorum Rabb'im hayırlı, huzurlu bir yaşam nasip etsin
Üstada katılıyorum ve ekliyorum
Allahın sevmediği birini hayatımda istemem.
Önceden asla beni anlamayacak birinin hayatıma girmesini istemezdim.
Ben de katılıyorum... Secde görmemiş kalbin "sahibi" olmak istemem.
Kardeşim yanlış düşünüyorsunuz ışid üyeleri de namaz kılıyordu evlenir miydiniz sonra kötü sonuçlarınıyor bu evlilikler yapmayın
Bu sadece bir tanesi ki sadece namaza bakılmıyor zaten. Ki onların amacı da buydu. İslamı lekelemek bahsettiğimiz samimi, gerçek bir iman
Ben hep şunu dusunurdum.
Benimle Riza'i bari için yasayacaksa
Başım üstüne.
Yok sadece meta için olcaksa hiç olmasın
Riza'i? Ayn-ı rıza mı dediğin başka bir şey mi
Yaradan in rızası demek istedim.
Riza-yi ilahi gibi
İlk kez duydum eyw açıklama için de
Eski Osmanlı'da kullanilirdi daha çok.
Kimsenin üzülmesini istemem.
Üstada katılıyorum
Belirsizlik istemezdim