bu benim... artık tamamen böyle rutin olduk. deprem dolayısıyla psikolojimiz zaten berbat

bu benim... artık tamamen böyle rutin olduk. deprem dolayısıyla psikolojimiz zaten berbat

Bende aynıyım maalesef. Genel durum değerlendirmesiyle hayatın akışını etkileyen unsurları net bir şekilde ortaya koyduktan sonra, diğer önemli adım, değiştirilmek ya da geliştirilmek istenenlerle ilgili bir liste yapmaktır. Klasik bir yöntem gibi gözükse de, atılacak her adımı ve yapılacakları not almak, hem kısa hem de uzun vadede pozitif yarar sağlamaktadır.
Hayatın akışına dair pişmanlıklar geçmişe dönük duygulardır. Hayatın akışını değiştirecek en önemli unsurlardan birinin pişmanlıkları geride bırakmak, anı yaşamak ve geleceği planlamak olduğunu unutmayın.
Negatif insanları hayatın akışından çıkarın
Hayatını değiştirmek insanların önündeki en büyük engellerden biri aile, arkadaş ya dair çevresinde bulunan negatif insanlardır. Bu insanlar hayatlarının akışından zevk almadıkları gibi, hayatlarını değiştirmek isteyen kişileri de negatif olarak etkiledikleri unutulmamalıdır.
Akışı güçlendirin
Hayatının akışını güçlendirmenin ve daha mutlu hissetmenin en iyi yöntemlerinden biri hayalleri süsleyen adımları atmaya başlamaktır. Kitap okumak, yeni bir dil öğrenmek, iş ve özel hayata dair kendini birçok alanda geliştirmek, enstrüman çalmaya başlamak, yeni bir mesleğe adım atmak ya da mevcut meslekteki yetersizlikleri kapatmak için vb. adımlar atmak akışı değiştiren etkenlerden sadece bir kaçıdır.
Sağlığı merkeze koyun
Her ne kadar hayatı değiştirmeye dair atılması gereken adımlar özelinde iş ve özel hayata dair değiştirilmesi gereken birçok unsur akla gelse de, en önemli öğelerden biri de sağlıktır. Sağlıklı olmak, doğru beslenmek, egzersiz yapmak hem fiziksel olarak hem de psikolojik olarak güçlü olmayı beraberinde getirir. Hayata dair atılacak her adımda ve değişiklikte daha iyi sonuçlar almaya yardımcı olur.
Dijital platformlardan destek alın
Dünya üzerinde örneklerine sıkça rastlanmakla beraber Türkiye’de de bazı dijital platformlar hem iş hem de özel hayatını değiştirmek isteyenlere önemli katkılar sunuyor. Bu platformların önemine özellikle dikkat çeken Ready For Change’in Kurucusu Murat Erdör, günlük hayattaki yoğun koşturma ve zorluklar dolayısıyla hayata dair akışın son 10 yıldır daha da zorlaştığını ifade ediyor. Erdör, kişinin hayatını değiştirmeye karar vermesinin ve yukarıda belirtilen adımları atmasının ardından, mutlaka bir dijital platforma üye olarak iş ve özel hayata dair değişimini ay ay kolaylaştırması gerektiğini belirtiyor.
Hayatı sadece rutin işleri yaparak geçirmek, birçok insan için çok monoton ve sıkıcı olabilir. Hayatın anlamı, zevki ve keyfi, sadece bu rutin işlerden ibaret değildir. İnsanlar, hayatlarını daha anlamlı ve tatmin edici hale getirmek için farklı şeyler yapabilirler.
Birinci önerim, hobiler edinmeniz olacaktır. Yeni bir hobinin peşinden gitmek, size yeni bir ilgi alanı sunar ve zevk alacağınız bir şey yapmanızı sağlar. Ayrıca, yeni insanlarla tanışma fırsatı da sunabilir.
İkinci olarak, egzersiz yapmanızı öneririm. Egzersiz, vücudunuzu ve zihninizin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Yürüyüş, koşu, yüzme, yoga veya fitness gibi aktivitelerden birini seçebilirsiniz.
Üçüncü olarak, seyahat etmeyi deneyebilirsiniz. Farklı yerler keşfetmek, kültürler hakkında yeni şeyler öğrenmek ve yeni deneyimler yaşamak size birçok açıdan fayda sağlayabilir.
Son olarak, yeni insanlarla tanışmanızı öneririm. Yeni insanlarla tanışmak, sizinle farklı konularda sohbet etmenizi, yeni bakış açıları edinmenizi ve sosyal bağlantılarınızı arttırmanızı sağlar.
Hayatı daha anlamlı hale getirmek için yapabileceğiniz bu önerilerin yanı sıra, sevdiklerinizle vakit geçirmek, kitap okumak, film izlemek, sanatla ilgilenmek gibi aktiviteler de size zevk verebilir.
yataktan kalkıyorum, dibimdeki masaya oturup, aynaya bile bakmadan kamerayı açıp toplantıya katılıyorum. öğlen molasında yatağıma tekrar giriyorum, mola bitince tekrar aynı şekilde devam ediyorum. ikindi vakti bir mola daha var ona giriyorum. onda da yatıyorum. mola bitince 1.5 saat daha çalışıp mesaiyi bitiriyorum. sonra tekrar yatağa giriyorum. hayat böyle şu an için. bazen uykum olmuyor o zaman da kütüphaneye gidiyorum kafama göre bişeylere çalışıyorum. hayat böyle ilerliyor
Sıkıcı
e canım saçını başını tara öyle geç toplantıya, ayrıca sürekli uyuma kilo alırsın arada çık gez ancak bunlar bile sıkıcı eğer aksiyon yoksa rutin hayat sıkıcıdır
@cevriyeeraslann yorucu bir işim var, aynı zamanda yapılan işler hakkında raporlar falan hazırlıyorum. üzerinde uğraştığım ek birkaç proje daha var. özellikle deprem zamanı gönüllü olarak çalıştığım projeler oldu. yani ister istemez dinlenme ihtiyacı hissediyor insan. zaten herkes beni böyle çalışmaktan dağılmış bir insan biliyor xD bende genel izlenimi bozmuyorum. ha evden çıkacağım zaman markete gidecek olsam bile tabi saçımı tarıyorum. mesela dün akşam uykum vardı ama uyumadım. gittim lost in space diye bir dizi buldum onda birkaç bölüm ilerledim. 2-3 el lol oynadım. illa sağa sola gitmeyi şart koşarsan, arada mutfağa gidiyorum xD masamın altında dumbell'larım var. günlük kol idmanı çalışıyorum. 10-15 dakikada bir kalkıp shadow boxing çalışıyorum. belki hepinizden daha sağlıklı ve dinç olabilirim yani xD
Cıks, benim hayatla pek ilgisi yok. Zaten iş dolayısıyla sürekli evdeyim, bunalırım. Sadece şu dönem depremin psikolojisi bizi buna itiyor. İnsan hiçbir şey zevk almadığından tek yaptığı çalışmaya kafa vermek. Herkes nasıl faydalı olabilir diye bakıyor.
Normalde bunu ben istesem de en yakın arkadaş grubum salmaz zaten.
Cevap
51Cevap
Keske hayatim böyle olsa
işim yok işten eve gelemiyorum maalesef
ben hayatı dolu dolu seviyorum yani bos bos evde oturmak acayip canimi sıkıyor
işe gitmeden önce sporumu yapardim eger mümkün olursa
Işe giderdim
işden gelirdim
(spora giderdim eger sabah yapamazsam)
eve gelir dusumu alirdim
yemegimi yer
film dizi bisiler izlerdim
bisiler okurdum
uyurdum
sabah yine işe giderdim.
Hafta sonlarida arkadaslarla dolasirdim
Bence 4 4lük hayat bu bana göre tam oğlak burcu hayati hersey düzenli ve gün dolu dolu geçiyor 😃
Simdi napiyorum?
spora gidiyorum geliyorum yemek yiyorum bisi okuyorum bisi izliyorum
bide iş yapiyorum haftada 5 saat ama o da boş durmamak icin
geri kalan zamandada bos bos oturuyorum yani
o kadar canim sıkılıyor ki
hergün arkadaslarlada gezemem herkesin isi gücü var
ben boş olduğum zaman depresyona giriyorum
bence siz zamaninizi nasil degerlindereceginizi bilmediginizden bu rutin size sıkıcı geliyor ve bencede sıkıcı burdan bakinca çünkü bisey yapmiyorsun
3 saat boşun bile olsa insan onu değerlendirmesini bilmeli
işsiz yaşanmıyor
Güzel kardeşim o kadar güzel yazmışsın ki sana katılıyorum. Ama şöylede bi durum var ki ; İş hayatı öyle sandığın gibi işten çıkayım spor yapayım gibi olmuyor. İş yükü oldukça fazla olduğu için yaşam kaliten düşüyor , bu sefer tamamen dinginlik istiyorsun.
@Respect067 Ya elbette zorluklar var eskiden bende calisiyordum
ama ben kendi adima konusayim en azindan hani is ev uyku is yapsam yine monoton yasadigim icin depresif hal alirdim
Insan gün içinde degisiklik yapmali yani
ki adi üstünde iş
boş vaktin bol olsa zaten ona işe gitmek denmez
ya kendi yerin olacak ya da bu hayata ayak uyduracaksin kacis yok
Herkes kendi işini yapacak kadar şanslı değil.. bak sana tamamen katlıyorum. Biraz kendine konfor alanı oluşturmalı insan diyoruz ama bazen zaman el verse vücut el vermiyor..
@Respect067 Aynen iste sıkıntı orada herkese hayirli kazanclar diliyorum
Bu başlığı bir yerde daha görmüştüm. 😁 Ben bu şekilde yaşayamazdım. Sosyal bir hayata sahibim. İş çıkışı arkadaşlarımla bir şeyler yapıyorum.
Bazen haftada iki üç gün işe gelmediğim oluyor. Yaptığım plana göre değişiyor.
Al bendende o kadar 😁ama benim çocuklarım var ben onlarla azda olsa zaman geçiriyorum
Öyle evet buna da şükürr Allah sağlık verdin birde gecen akşam bağış yapanları görünce aslında ne kadar fakir olduğumu da öğrendim deve de tüy bile değilmişizz buna da şükürr Allah dat versin
hep aynı.. bıhtıh ya bıhtıh ya
Babam 7 bin maaş veriyor yetmiyor. Bu arada hayır geziyorum.
Öyle değil, hafta sonu çıkıyorum. Ancak haftaiçi böyle, o da değişir yakında. Yaz gelsin akşamları çıkarım.
Bu aralar komple yatıyorum. Okullar kapalı olunca. Normalde de okuldan eve evden okula başka bir aktivite yok. :)
Dün gece tiyatrosuna gittim.
Ankara yeni sahnede. Ben gezi ve sanat etkinlikleri ile süslüyorum günlerimi.
Kışları bence bu şekilde oluyo yazın daha farklı oluyo. Zaten hava soğuk amannn deyip battaniye altında film belgesel vs izlemek daha iyi gibi
Sizler öyle olunki biz patronlar rahat takılalım. yoksa nasıl orada burada rahat rahat surtucez. uc kurus maaş alıyorsunuz en lux mekanlara gidiyorsunuz.
Öyleyim zaten.😏😏
Patron olmuşsun ama insan olamamışsın o zaman
Yoo ne alakası var yalanmi.10 bin 15 bin maaş alıyorsunuz cebinizde en lux telefon evinizde lux yaşam.
Mekanlarda 100 bin maaslik hava atıyorsunuz bumu insanlık. ay sonunu getirmek için binbir hesaba giriyorsunuz.
Sizler ay sonunu düşündüğünüz müddetçe bir iş kuramayacak bizlere muhtaç olacaksınız. bunu sizi ezmek için değil aklınızı başınıza devsirmeniz için söylüyorum ama nerde egonuzdan burnunuzun dibini goremiyorsunuz.
Tanımadığın bir insanı yargılayacak kadar zavallısın hâlâ ne konuşuyorsun yazık sana acıyorum
Daha genel olarak konuştuğumu anlaywmqcak kadar egolu ve safsin. umarim iyilesirsin
Saçma sapan genelleme yapacak kadar cahilsin
🤐🤐🤐
Kimse size ne muhtaç ne de siz kimseye muhtaçsiniz.. muhtaç olunacak sadece Allah'tır.. siz kendinizi Allah yerine koyuyorsunuz resmen birde insanlara kibirden bahsediyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. patron olup da ne adam ne de insanlıkltan nasipini almamış boş beleş insan... Üzücü sizin gibi insanlar ile aynı havayı soluyoruz yazikmm
Yahu muhtacliktan kim bahsetmis Allah aşkına bı göster. bos beleş laf kalabalığı yapıyorsun.
Belki biraz uslubum sert ama gerçekler bunlar. kimseye ninni okumak gibi bı derdimde assagilamak gibi niyetimde yok. insanlar gelirlerine göre hareket etmediği müddetçe patronlarının hükümranlığı ve minneti altında daima edilecektir. bu bı gerçek. ve suanki toplum bunun apaçık bir örneği. adamin cebinde 500 bini var üzerine kredi çekip 800 binlik araç alıyor. musriflik değilmidir bu. laf güzellemesi yapacağınıza gerçekleri dile getirin.
Tabi gerçeklerin farkındaysanız.
Keşke okuduğun şeyin paylaşımla alakasını cozebilecegine inansaydimda sana anlatma gereği duysaydim. neyse iyilesebilmen dileğimle
Yok beni anlamıyorsun ve bunun için ugrasmayacagim
Yine de şikayet etme. En son böyle şikayet etmiştim (içimden) ve işten çıkarıldım. Ulan mübarek müdür, içimimi okudun sjjwjs neyse. Kıymetini bil, işin var.
çalışanların hepsi bu programda zaten
robot gibi
Sabah 5 kalk personel servisi 10 yemek ye yat 16 akşam servisi 20 yemek ye 22 yat gün bitti !!
Ben bu her çizgilerin arasına bira viski vodka soktum iyi mi?
İşten gelip, direkt uyuyanlardanım. Gitmediğim günlerde, sıralama değişiyor.
İntihar etmeden önceki son günlerim olur bu
Bu yüzden sevdiğin bir işi yapmalısın ki yaşamanın bir anlamı olsun
Eve gidiyorum yemek yiyorum duşa giremeden uyuya kalıyorum😔
Tam olarak bu şekilde geçirmiyorum fakat buna benzer
Arada bir iş çıkışı kafa dağıtmak için 1-2 dost ve mekan değişikliği iyi gelir.
Bir çok kişi böyledir konfor alanından çıkmak istemediğimiz için mi böyle şartlardan kaynaklı mı bilmiyorum ama
Iste o benim ne bir sosyal hayat ne bir hareket yildim. artik
Okuldan gel ev isleri ders calisma dus uyku benimkide boyle sosyal hayatım o kadar sıfırki artik arkadaslarim geliyo musun diye sormuyo bile
Valla eskiden yaşıyorduk, şu an şu durumda götümüz donuyor diye kombi açarken 3 5 kere düşünür oldum.
Ben böyle bir hayat geçirmem
Benimde aynı monoton bir hayat iş ev ye iç yat başka bişey yok her şey pahalanmis gezmeye bile cikilmiyor artık nolcak halimiz bilmiyom
Oyle maalesef ayniyiz biseyler yapmak istiyorum ama yine de monotonluga bagimli olmus gibi hissediyorum yapacagim seyleri dahi erteliyorum
Ben degilim aktif süper dinamik biriyim ve kumarbazim
Bu döngü değil de o döngü de nasıl hissettiğin sanırım en önemlisi ya
Önce yemek yeyip öyle duş alırım. İşten erken geliyon herhalde akşam yemeğini erteleyebildiğine göre
Hayatım yalnızca evde geçen ben senin benden şanslı olduğu kanaatinde😅
Komünistler ve onların malperest / köle ruhlu hissiz yardakçıları.
Ben öyle değilim her anın tadını çıkarmayı severim
maalesef hep öyle üzücü oysaki yarına sağ çıkacağımızın bir garantisi yok
Benim ama 2 gündür belim ağrıyor rapor aldım
Sağ ol kolay gelsin
Hayatımız rutin zaten hep
Körü bir rutin , bana göre değil
5 vakit de namaz kılsak cennetteyiz işte ne güzel
İşkolik ahkamcı kişiler
Buyrun benim 😊
araya spor git eklersem tam benim hayatım özeti.
Profil foton yakıyor ama seni gidi seni 😂
Ben ama iş değil okul
Öyleyiz valla monoton ruh gibi
Ayrıca 35 yaşında Elizabeth
hangi şehirde yaşıyorsun kuzum
Evet bazen işe gitmek cehennem gibi oluyor
Benimde öyle arada spor falan var ama
bazı rutinlerin olması iyidir
Tamamen iç sesim..
Bu aralar öyleyim. 👀
Ben başka bir şeye fırsat olmuyor zaten
İş yerine okulu koy aynısı ben