Kuzey anadolu fayının da doğu anadolu fayının da başlangıç noktası bulunduğum şehirde başlıyor. Depremden önce çorapla uyuyamazken artık çorapsız uyumuyorum. Hatta montumla uyuduğum oluyor bazen. Ya siz?

Kuzey anadolu fayının da doğu anadolu fayının da başlangıç noktası bulunduğum şehirde başlıyor. Depremden önce çorapla uyuyamazken artık çorapsız uyumuyorum. Hatta montumla uyuduğum oluyor bazen. Ya siz?
Hayır.
Zaten ölüme her an hazırlıklı olmak gerekiyor.. Bunun için de ölüm sonrası sorulacak hesaplara verecek cevabınız olmalı..
O deprem beni de bulabilirdi.. Hiçbir tedbir beni kurtarmazdı o saatte.. Uyurken yakaladı zira..
Ölüm sonrası sorulacak şeyler; namazlar, amel-i salihalar.. Bunları da gücüm yettiğince yapıyorum..
Afet, musibet hengamında istediğim kadar Kelime-i tevhidler zikirler de getirsem, Firavun'un son dakikada "Musa'nın Rabbine iman ettim" dediği gibi boşuna olur..
Mühim olan bu zamana kadar ne yaptığım..
Bu saatten sonra da kaldığım yerden devam biiznillah.. Rahmanın rahmetinden başka da sığınacak hiçbir şeyimiz yok.. Ömrümüz ibadette de geçse..
Değişti sanki hafızam duruldu böyle zaman kavramım kalmadı kendimi çok garip hissediyorum. Bu sene ekonomik durgunluğun var olduğu karanlık ve donuk bir sene olacak kimsenin neşesi huzuru olmayacak, kültürel faaliyetler ve turizm çok aksayacak aynı 1999 yılı gibi. Çok acı verici.
Ben İzmir depremini yaşadım 2020 de 3 yıldır deprem anında olduğum yerde bulunamıyorum. Uygunsuz halde kaçmak zorunda kalmamak için yatarken her şeyim odamda hazır yatıyorum.
O anı sana hatirlatmak istemem ama deprem aninda nerde oldugunu merak ettim.
Cevap
7Cevap
Hayır benim değiştirmedi. bu yüzden aynıyım, ama zor bir durum.
Artık namazlarımı vakit girer girmez kılıyorum. Acil durum çantam kapının girişinde. Daha tedbirliyim ama takdire karşı tedbir de nafile.
Artık her gece duayla yatıyorum uykum hafif zaten hafifti.
Psikolojimizi bozdu daha çok.. İlk günler öyleydi de sonradan yine eskiye dönüyor..
antepdeyim 99 depreminden tecrübeli olduğum için bişi değişmedi hayatımda gerekli önlemleri çok daha öcesinden almıştım zaten rutin hayatıma devam ediyorum
Uyku düzenim bitti Şu an ve her gün yer değiştiriyoruz
Yok degistirmedi. Bu apartman çökerse can verme ihtimalim yüzde 99. Çökmezse zaten genel almam gerekenler ulaşılabilir yerde hemen alır çıkarım evden.
Normalde cok fazla kiyafetle uyuyamam sort tisortle ama Şu an kalin gecelikle uyuyorum deprem korkusuyla
Kesinlikle değiştirdi benim zaten bence bize iyi gelicek şekilde de değişmeli
Değiştirdi ve çürük binada oturduğumuz için ben geceleri nöbet tutuyorum. 5-6 gibi yatıyorum ve hatta olmak istediğim mesleği bile daha fazla tercih etme oranımı arttırdı.
Değiştirmedi istanbullu olarak hep hazırdım
Uyuma alışkanlığım değişti
Yaşayan bilir çok korku yapıyor
Uyuyamıyorum iyice uyuyamaz oldum
Hayır hâlâ aynıyım
Normalde oyleydim
Evet
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?