Arkadaşlar size uzun zamandır içimde susturamadıgım sesi ve yaşadıklarımı anlatmak istiyorum. Öncelikle ben 18 yaşımdayım ve şu yaşıma kadar asla evlenmekten falan yana olmadım, hemde asla. Ben şu yaşımda yanlış şeyler yapmaktan korkuyorum, sürekli ya yaşımdan büyük adamla evlenirsem ya da herhangi biriyle küçük yaşımda evlenirsem, okulu bırakırsam, cahil olup, koca kadın gibi davranmak korkuyorum. Uzun zamandır içimde ki sesleri susturamıyorum, nolursunuz bana yardımcı olun, mesela dedem geçenlerde sakın büyük adamlara kaçıpta evlenme dedi, ben de acaba yapar mıyım ki falan diye korkuyorum. Normalde diğer yaşıtlarıma göre olgun olduğumu düşünüyorum ama şu son birkaç aydır yanlış şeyler yapmaktan korkuyorum. Sürekli içimde ki ses benim istemediğim kötü olaylara yönlendiriyo. Bilmiyorum tabi ki de dini yönden vesvese oluyor olabilir ama mesela bir kelime derken aklımda on kere düşünüyorum, insanlardan uzaklaşıyorum, çok tuhaf konuşmaya başladım. Kurduğum cümleler bazen tuhaf olabiliyor ve daha nice tuhaf yaptığım şeyler var. Acaba şizofreni hastalığına doğru mu ilerliyorum çünkü annemde şizofreni hastası ve onun gibi olmaktan korkuyorum. Bu belki de bir başlangıç olabilir hastalığımın bilemiyorum. Şu anda da psikoloğa gidemem veyahutta aileme falan söyleyemem. Sadece kendi kendimi halletmem lazım şu anlık. lütfen psikoloji okuyan ya da psikolog olan birisi varsa benim ne yapmam konusunda bilgilendirsin. Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Merhaba, yazdıklarının hepsini okudum, biraz kuruntu, biraz evham, ve bunların totali olarak yaygın anksiyete bozukluğu var gibi sende, kendimden biliyorum
Off ama cidden ben de bir psikolojik vaka olarak bir rahatsızlık bence de var. Kesinlikle var, biliyorum. İlerlerse ne olacak, üniversite geçince mal gibi kalmaktan korkuyorum. Diğer yaşıtlarıma göre çok garip davranıyorum çünku
Siz nasıldınız peki psikoloğa gittiniz sanırım anksiyete bozukluğu dediğinize göre.
İnan bunları bu dünyada yaşayan sadece sen değilsin, öncelikle bunu bil, sende dini vecibeyle vesvese, psikoloji vecibesiyle kuruntu yani anksiyete var, onu bunu kafaya takıyorsun, hep aklına acabayla başlayan soru işaretleri geliyor bundan eminim, acaba bu öyle miydi yok yok öyle değil böyleydi gibi kafana takılan sorular var tahmin edebiliyorum, asla yalnız değilsin, bende o süreçlerden geçtim, halen daha geçiyorum
Evet, tam olarak dediğiniz gibiyim ve aşıri derecede özgüvensiz korkak biriyim. Ortada bişey yokken ve o insanla aramda kötü bişey olmamasına rağmen sürekli korku yaratıyorum kendi kendime acaba özgüvensiz olduğum için mi hastalığım tetikliyo
Bu iş sadece psikolog ile yürütebilecek bi iş değil, psikolog sadece terapi verebilir, ama bu konu beyinde bitiyor, merak etme bu beyinde biter lafını kullanmam sana bana ve bize yıllar boyunca insanlar tarafından denilen takma kafaya anlamındaki beyinde biter değil, tamamen işin sinir sistemi ile alakalı olan kısmı. Antidepresanlar veya antipsikotikler bu anlamda tedavi edici özellikleri vardır ki senin durumunun bunlarla iyileşebileceğini tahmin ediyorum
Yaşımda küçük ya off evet, psikologla olacak işte degil, bunuda biliyorum. Annem bile yıllarca gitti bi halta yaradığı yok. Hapı bile bıraktığı an yine başa sarıyor. Demek ki o bile hiç etki etmiyor
Ben hep derim bu hayatta Bi insanın en büyük zenginliği özgüvenidir diye, ben hala olmak istediğim özgüvende değilim olmaya çalışıyorum, antidepresan tedavisi görüyorum, herşeyin tetikleyicisi özgüven eksikliğindendir
Doğru tedavi ve doğru hekimi bulduğun an her şey değişiyor bunu bil, ben 10 seneden beri psikiyatriye git gel yapıyorum, bipolarım
Herşeyin çaresi var emin ol
Valla akıl sağlığının bi tedavisi olduğuni sanmıyorum, bu iş kendinde bitecek ama nasıl bitirecegim ki? Ölmek istesem ölemiyorum, yaşamakta istemiyorum. Nasıl olacak bu iş bilmiyorum çok ciddi sıkıntılarım var
Genel de iq seviyeleri yüksek olan insanlar bu hastalağa yakalnıyormuş, ben kendimi öğmek gibi göstermek istemiyorum yanlış anlaşılmasın ama birçok yaşıtima göre daha değişik dusunuyorum herseyi iste
İsmin ne bilmiyorum ama çok uzun uzadıya konuşmanın Bi anlamı yok arkadaşım benim, sende anksiyete bozukluğu var iki iki dört, takıntıların var, istersen biraz yaygın anksiyete bozukluğunu araştır forumlardan, Google dan, tek yapman gereken bu işi ehline bırakıp tedavi olman
Haklısın, üniversiteye geçince gitmeyi düşünüyorum.
İnşallah iyi olursun
İnşallah, sağ ol sen de inşallah daha da iyi olursun. Kendine iyi bak.
Teşekkür ederim güzel insan, sende kendine iyi bak
Arkadaşım merhaba, müsaitmisin
Müsaitim
Nasılsın, umarım iyisindir, sorun etme iyi olmasan bile iyi olacağın günler gelecek elbet, biraz dertleşelim istedim ikimizde aynı özgüven sorunundan müzdaribiz çünkü
Yani nasıl olayım ki aynı devam, sınava hazırlanıyorum işte nasıl yoluna girecek bilmiyorum, daha kötüye gitmekten korkuyorum, sabah çok kötüydüm şu an biraz daha iyiyim. Dertleşelim olur
Aklıma çok taktığım şeyler var, insanlardan nefret ediyorum.
İnsanlardan nefret ediyorsun, acaba şu yüzdenmi ki, çünkü insanlar seni eleştiriyor, kendi çapında kendi denginde olmayan insanlardan laf azar işitiyorsun?
Aynen öyle, tam da senin dediğin gibi. Mesela sabah da ailemle kavga ettim
Ailenle kavga niye ettin, seni yeteri kadar anlamıyorlarmı
Insanların sürekli olarak benimle uğraşmasından bıktım, okulda da çok zorbalığa uğradım. Ciddi unutamadığım travmalarım var. Allah'a havale ediyorum hepsini. Kendi yoluma bakmaya çalışıyorum fakat geçmiş peşimi bırakmıyor ki şunu düşünüyorum ben hadi bi şekil üniversiteyi okudum bitirdim sonrası ne olacak ben iş hayatını nasıl becereceğim? Insanlarla zaten iletişimim yok. Nasıl doğru düzgün iletişim kuracağım zerre fikrim yok.
Ya işte iş yapmak istemiyorum, ders çalışmak istemiyorum o dışarı çıkmak istemiyorum, markete dahi gitmek istemiyorum genelde bu konular yüzünden tartışırız.
İnceden inceden alttan alttan laf sokmalar yapıyorlar dimi okulda arkadaşların, dışarda insanlar, hep Bi alaya alma, küçümseme
Evet, aynı şekil sürekli neden konuşmuyorsun çok sessizsin güçleri bana yetiyordu. Bakışlarıyla beni sürekli küçük düşürmeler, ya mesela kavga dahi edemiyorum çünkü dediğim gibi cümle kurmakta zorlanıyorum ve hemen elim ayağım titriyor. Kuzenler falan da geçmişte az ezmediler beni. Ne bileyim ya hayat bizim gibiler için çok zalim onlar yüzünden bu hale geldim. Hepsini Allah'a havale ediyorum, öteki dünyada görüşeceğiz
Sonra da bu kız çok asosyal, annesi gibi olur yarın falan diyolar. Hem ağzıma sçyolar sonra da neden böyle
Şeyi anlamadım, cümle kurmakta zorlanıyorum dedin ya, biraz açarmısın
Ya işte biraz kitap okumadığımdan, birazda o an birçok kelime düşünüyorum aklımdan, yani binbir türlü şeyler geçiyor. Nasıl anlatsam bilemedim.
Şöyle mi desek, mesela Biri laf attı, gıcık gıcık konuşuyor senin hakkında, sende şey mi cevap veremiyorsın gibi mesela, ağzın laf yapmıyor gibi mi?
Aynen, dedigin gibi olabilir.
Mesela birini çok bağımlı kalıyorum, şu an sadece bir tane arkdaşım var o da ortaokuldan kalma, yeni insanları asla hayatıma dahil edemiyorum. Ileri de aşk ilişkilerim nasıl olur bilemiyorum.
Bak sana şöyle diyim, genelde bu tarz düşüncelerre, takıntılara sahip olan insanlar ince fikirli olan, hassas düşünen, zeki insanlarda oluyor bak bundan emin olabilirsin, emin ol bak sende benim gibi doktor tedavisi alırsan bunlar açılabilecek şeyler, sen yeterki aman ben doktora gidiyorum ben delimiyim benim doktorluk Bi işim yok deme
Zaten asla ben delimiyim diyipte gitmemezlik yapmam ki. Ben gitmek istiyorum zaten
Ailen mi karşı çıkıyor yoksa doktora gitmene
Hayır, ben kendim halletmek istiyorum sadece. Şu an desem de ortalığı karıstıracaklar saçma sapan bana hasta muamelesi yapacaklar kendi kendilerine bişey yapsam, bişey desem hemen evet, sen hastasın hasta olduğundan böyle davranıyosun diyecekler yaptığım her harekete falan. Akrabalar farklı gözle bakacak sanki ben deliymişim gibi falan kısacası olayı büyütecekler anla
Peki o zaman sana şunu diyim arkadaşım, bu işler dışarıdan Bi insanın dediği gibi takma kafaya, olur biter geçer tarzı laflarla olmuyor, takıyorsun işte sen ben diğerleri, kendi kendime çözmeye çalışıyorum diyorsun ama bu iş tek başına çabayla olacak iş değil bunu bilmeni istedim
Arkamda duracak kimse yok. Ben bunları zaten tek başıma çözmeyeceğim ama psikolog, psikiyatrist aracılığla çözmeye çalışacağım. Sonuçta arkamda duracak kimse olmadıkça yapacak bişey yok. Tek başina hayat mücadelesine devam. Arkamda duracak kimse yok derken şundan bahsediyorum. Herkesin beni amlamasının imkanı yok. Çünkü bu ben de biten bişey, içimde ki şeyleri anlayamazlar. Bazen en yakının bile anlayamaz.
Umarım her şey istediğin gibi gider, tabiki içinde kopan fırtınaları herkes anlayamaz, kişiyi kendisinden başka kimse iyi bilemez anlayamaz
Teşekkür ederim, kenine iyi bak. Hoşçakal
Merhaba arkadaşım nasılsın
Merhaba, her zaman ki gibi sağ ol. Ders çalışmaya çalışıyorum
Sen nasılsın?
İyi diyelim iyi olsun, hayat mücadelesine devam, üniversite hazırlık mı
Aynen, üniversiteye hazırlanıyorum.
Günaydı, nasılsın?
Günaydın, idare ederim ya, kargo firmasında çalışıyorum da akşam konuşalım olur mu, mesai zamanı şimdi, görüşürüz sohbet ederiz yine arkadaşım
Ha tamamdır, kolay gelsin sana, iyi çalışmalar
Selam arkadaşım, camiden geldim, hayırlı kandiller sana da
Teşekkür ederim, senin de kandilin kutlu olsun
Amin inşallah, ya ne dicem mesaja geçelim mi ulu orta konuşuyoruz:)
Dün diyecektim olur
ALLAH acil şifalar versin inşAllah... durumun çok zor bende de benzer şeyler bilir turlu kurtulamıyorum... psikatriye gitmek ilac kullanmak en iyisi bir süre yapacak bir şey yok
Teşekkür ederim, rabbim. sizinde yardımcınız olsun
Şimdi sen anlatırken farkettim de ben de düzgün cümle kurmakta zorlanıyorum ve aklımda paronayak kuruntular üretiyorum babannem şizofreni hastasıydı şu an şüphelenmeye başladım
Tövbe yarabbim ya valla aynı paronayak düşünceler geliyor aklıma. Son 2 yıldır olmaya başladi ben de
Ben mesela iş yerimde arkamdan plan yaptıklarını falan düşünüyorum her hafta başka birinin bana düşman olduğunu falan sanıyorum
Ya ben olur olmadık yerlerde gülüyorum ya da saçma saçma konuşmaya başlıyorum. İnsanların dediği kelimelerin altında bişey arıyorum, ya ne bileyim nasıl anlatacağımı da bilmiyorum ki çok tuhaf resmen konuşamıyorum. Cümle kuramıyorum, çok saçmalıyorum. Bana ergence gelen, ya da koca karı gibi konuşmaya çalışıyorum, cahil kadınların yaptığı şeyleri yapıyorum
Yani yapmıyorum ama içim de ses öyle davran diyo yaşından büyük kadın gibi davran diyo tövbe yarabbim
Derslerinde falan nasılsın peki, üstün olduğun bir uğraşın falan var mı
Yok ki su an sınava hazırlanıyorum, yani neyde çok başarılıyım bilmiyorum. Genel anlamda derslerimde başarılı biri değilim ama sadece şunu çok iyi biliyorum birçok yaşıtıma göre kat kat olgunluğa sahibim bence. Empati seviyem oldukca yüksek. Diğer yaşıtlarıma göre hayata bakış açım çok farklı. Neyde çok yetenekliyim bilmiyorum, sadece sınava hazırlanıyorum.
Niye psikoloğa gitmiyorsun?
Şu an sırasi değil, aile asla anlatamam bunları.
Aileme*
Ailene anlatmak zorunda değilsin ki kendin randevu alıp gidebilirsin
Nasıl yapayım? devlet bile paralı nerden alayım o parayı? Kolay degil o işler.
Anne ya da babanın sigortası varsa ve öğrenciysen para alınmaz