Selamlar... Dertlerinizi, duygu ve düşüncelerinizi anlatmak gibi...

Selamlar... Dertlerinizi, duygu ve düşüncelerinizi anlatmak gibi...
Açıkçası ben kendimle ilgili bir bir şeyler anlatmayı sevmiyorum Hatta bu durumdan dolayı psikoloğa gittiğim kendimi anlatmam zaman almıştı sanırım ondan başka kendimi rahatlıkla anlatabileceğim kimsede yok uzun zamandır gitmiyordum fakat sanırım yaşadığımız bu durumdan dolayı tekrardan gitmeyi düşünüyorum
Kendimi insanlara anlatmayı ya da tanıtmayı sevmiyorum oldukça sıkıcı geliyor.
Sohbet esnasında araya birkaç soru sıkıştırıp birisinin kendisini anlatması için daha mantıklı. Düz bir şekilde kendini anlatınca sorgu sualde gibi hissediyorum buda geriyor beni.
Önceden rahatlardım. Ama artık güvenimi ve hoş görümü kaybettim. İnsanlara güvenemediğim için kendimi anlatmıyorum. Zaten böyle bir söz de gördükten sonra anlatasım da kalmadı ¿

Hayır. Ben, daha çok geriliyorum. Hiçbir şeyi dışa vurmak istemiyorum. Hiçbir şey anlatmak, içimi dökmek istemiyorum. Bunlar beni geriyor. Tanımak adına sorulan sorular ise beni bir hayli sinirlendiriyor.
Cevap
19Cevap
Eskiden hissederdim. ama şu an için hissetmiyorum bu yüzden de kimseye hayatım ile ilgili şeyler anlatmıyorum zaten genelde sordukları zaman iyiyim deyip geçiştiriyorum.
çünkü benim yaşadıklarımı yaşamadıkları için genelde tavsiye de bulunmaları bir şey ifade etmiyor benim için. bu yüzden ne karşımda ki kişinin zamanını alırım nede kendi zamanımı kaybederim. bu yüzden genelde anlatmıyorum hiç.
bunun dışında zamana bırakmak ya da yalnız kalmak rahatlama konusunda bana daha çok iyi geliyor diyebilirim.
Anlatmak güzelden de öte güzel. Başımı omuzuna güvenerek yaslayıp anlatabileceğim kimse yok. Güvenmek de yetmiyor, insan anlaşılmak istiyor, o da yok. Bu aralar kendimi sadece Yaradana anlatıyorum. En iyisi..
Anlatınca başkasına da anlatıldığı için pek rahatladığım söylenemez. Düşün ki 3 ay önce konuştuğun şeyleri bir bakmışsın 3 ay sonra başkasına göstermiş 😃 yaşadım bunu kahretsin yaşadım
Ve onu Allah'a havale ettim!
Şu ana kadar tam olarak anlattım denemez. İçimde savaş veriyorum ama anlatsam rahatlarım heralde
Konuşmak rahatlatır ama kime ve neyi anlattığına dikkat etmek gerekiyor.
Dertler hari C arada anlatırsam evet
Ama dertler anlatırsam daha çok uzuluyirum
O kadar uzun süredir kimseye bir şeyler anlatmıyorum ki dertlerimi nasıl anlatacağımı unuttum. Son denediğimde anlatamamıştım her ne kadar anlatmaya çalışsamda.
Sadece anlatmak yetmiyor. O rahatlamayı karşındakinin seni anladığından emin olduğun zaman yaşarsın. Başka türlü anlamı yok
Ben daha çok kederleniyorum o yüzden sıkıntımı değilde sevincimi anlatırım daha çok 😊
Güvendiğim ve bana adil yaklaşacak biriyse neden rahatlatmasın? 😌🌬️
Çoğu zaman evet ama bazen de rahatsız hissediyorum daha çok
Beni satmayacağından emin olduğum dostlarıma evet.
Yaşayamıyorum ya. Çünkü insanoğlu dinlemiş gibi yapıyor.. kimseye güvenmiyorum.
Ben aslen Gevurdağlı'yım duamla Allah'a derim O herkese yeter.
Çok zor anlatabiliyorum, onu da eksik anlatırım... o yüzden anlatma değil, dinleme taraftarıyım...
Ben de öyleyim
Karşımdaki kişinin kim olduğuna bağlı.
Anlayan birine evet
Yani kişiden kişiye göre değişir.
Anlatmayı beceremiyorum ki.
Kolay kolay kendimi anlatmam
Kimseye kendimle ilgili bişey anlatmam.
Anlatmak rahatlamak demektir kadınlar bunu dedikodya kadar arttırılabilir
Daha da üzülüyorum. Anlatmak iyi gelmiyor bana
Kişiye göre değişir
Asla anlatmam bumerang gibi geri döner.
Çok pişman oluyorum açıkçası