George Orwell: "Bağlılık düşünmemek demektir, düşünmeye gerek duymamak demektir. Bağlılık bilinçsizliktir" diyor. Sizce haklılık payı var mı?

George Orwell: "Bağlılık düşünmemek demektir, düşünmeye gerek duymamak demektir. Bağlılık bilinçsizliktir" diyor. Sizce haklılık payı var mı?

2 kişiyle konuşuyorum. İkisine de boş değilim. Biri umursamaz biri gibi ama neden bilmem çeken bir yanı var. Diğeri ise daha sahiplenici koruyup kollamacı. İkisiyle de aramda tensel bir yaşanmışlık olmadı sadece yazışıyorum. Seksting nude vs de olmadı. Bağlı olup olmadığım pek belli değil. Ama onları her yerden engellesem kendimi kötü hissettirir. Biri evliliğe yatkın diğeri değil gibi. Biri kıskanç diğeri değil gibi. İkisinin de konuştuğu başka kadınlar olup olmadığımdan emin değilim çünkü sadece mesajlaşıyorum. O sebeple ben de onlardan farklı 2 kişiyle konuşmaktan dolayı bir vicdan azabı çekmiyorum. Ama ikisiyle de biraz yakınlaşınca fazla konuşunda hormonlarım hayal dünyam hangisine yakınlaştıysa ona göre şekil alıyor. İkisiyle de uzun süredir konuşuyorum. İkisinin de bana göre arzulanacak yeri var.
Okeye dördüncü lazım mı? 🤣
Sadece ailem, ailemin yanindayken düşünmüyorum. Bilincimi açık tutmama gerek kalmıyor. Sanki onlar benim yerime düşünüyor. Onlar benim yerime bilinclerini açık tutuyor. Mesela en basitinden otobüste tek basimayken etrafıma bakarım, durağa geldim mi vs. Ama ailemden biri yanımdayken direk uyurum. Çünkü zaten o beni korur. O benim yerime de birşeyleri yapar. Benim bile bazen kendimi dusunmedigim yerlerde ailemin beni düşünmesi beni onlara bağlı kılıyor
Ne güzel anlatmışsın maaşallah.
Teşekkürler 😍🥰
Kendimi bağlı hissettiğim bir tek kahvem var onu da sürekli azaltıp azaltıp çoğaltıyorum. Bir de yalnızlıkla aramızda tuhaf bir bağ var bir türlü çözemediğimiz. O sözün benim için geçerli olmadığı kesin çünkü sürekli düşünüyorum..
Kahve, yalnızlık ve sen; muhteşem üçlü.
Cevap
2Cevap
Evet aileme tüm varlığım ile bağlıyım ve bağlı kalacağım
Allah bozmasın.
Bağlılığın değil bağımlılığın böyle bir şey olduğunu düşünüyorum.
Olabilir.
İkidebir soruya davet nedir yorum yapmak zorunda mıyım
Halledeceğim. Pardon.
Kendimizi bağlı hissettiğimiz kişiler hayırlı insanlar olsun hayırsız olmasın ner seyi yaşatıp bizi kuyuya atmasın önümüzde çiçekler açtırsın inşallah
Amin hocam amin. Hocamm.
Aileme çok bağlıyım; kendimden çok onları düşünürüm.. canları sağolsun❤
Kızım, eşim, kardeşim
Allah bozmasın, daha güzel etsin.
Kendimi bağlı hissettiğim biri vardı, şu an yok.
🌹
Var , anam.
En güzel bağımlılığım
Maaşallah.
Sadece aileme bağlı hissediyorum o kadar
Allah bozmasın.
Ruhum, sevgilimin ruhuna bağlı
Hay maşallah.
Biz de böyle
Yok bağlılık tehlikelidir
Kısmen.
Galiba yok ama ailem olabilir