AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
yüz yıllardan beri kıyamet alametleri deniliyor da bir türlü kopamadı gitti bu kıyamet
10 yaşımdan beri kıyamet alametleri deniliyor da bir türlü kopamadı gitti bu kıyamet yaşım 45
1300'lere bakın, o zamanlarda bile ''Kıyamet alameti'' edebiyatı yapan insanlar görürsünüz
Kıyamet falan yok, geçiniz bu saçmalıkları
Olunca eğer yaşıyorsan ne yapacaksın çok merak ediyorum
@Karanlıktayüzen Olmayınca ne olacak?
Bize göre her insanın ölümü kendi küçük kiyametidir. O kesin olacak.
@Karanlıktayüzen Ölümden sonra öte dünya olduğuna dair bir emare var mı? Yok.
Ama mesela bu dinin tamamen Arap, Sümer ve Grek kültürünün ortaklaşa tarihinden süzülüp gelen bir mitoloji olduğu gerçeği var
Binler emare var. Ama görmek lazım.
Maalesef bu mitoloji değil. Bunu tasdik eden 3 semavi din var. Yahudilik Hıristiyanlık ve İslam her birinin peygamberleri var
Her birinin yeryüzünde çok mensupları var Her birinin tarihinde çeşitli görülmüş aktarılmış mucizeleri var
Hepsi aynı lambadan gelen farklı renk ışıklar
@Karanlıktayüzen O mucizeler var, tabii saçmalık olduklarını es geçip inanırsan.
Ayrıca İsa Hıristiyanlık diye bir dinin peygamberi falan değildi, İsa yahudi bir vaizdi, Hıristiyanlık kendisinden çok sonra oluştu, Hıristiyanlığın ilk 50-60 yılında ortada bir incil bile yoktu
Ve yine ayrıca, söz konusu İsa figürünün mucize diye anlatılan hikayelerinin tamamen Homeros'tan arak olduğu ve Yunan efsanelerine dayandığı artık kanıtlanmış gibi bir şey. Dennis MacDonald bununla ilgili çok kapsamlı çalışmalar yaptı kitapları Türkçe olarak da var aç oku
Çok fazla kelimelerde boğulmak zaman çalmak niyetinde değilim. Ama verdiğin argüman çok zayıf.
Bu mesele çok geniş Şu harfleri tıklayan parmaklarima bakıyorum. Sadece bu parmaklar bile bana yetiyor.
Yaratıcının var olduğuna. Peygamberin hayat hikayesi ona inanmama yetiyor.
Insan inanmak istediği şeye inanır. Ben senin düşüncelerini değiştiremem. Sanırım hepimiz ölünce neyin gercek neyin yanlış olduğunu hep beraber göreceğiz.
@Karanlıktayüzen İNandığın şey koca bir yalan ve sen de tamamen irrasyonel gerekçelere sığınıyorsun. Parmaklar yeter tabii, gerçek bir ağırlığı olan hiçbir şey inancını desteklemiyor
Benim argümanıma zayıf diyen adam ''Parmaklar bile yetiyor'' diye gerekçe sunuyor
Parmaklarını kessek yeni bir parmak yapabilir misin?
@Karanlıktayüzen Bak işte zayıf bir argüman bu. Parmaklarım kopsa dua ederek de yeni parmak çıkmaz
Bunlar ilkokul çocuğu argümanları işte ''Abi nasıl inanmazsın ya, parmağın kopsa yenisini mi yapacan? Demek ki inanman lazım''
@Karanlıktayüzen Ben sana çok net bir şey söyledim mesela, İslam ideolojisi ile bana verdiğin argümandaki Hıristiyanlık olayı tamamen yanlış, yalan.
Uzunca da yazdım şundan şundan şundan ötürü diye. Karşısında savunduğun şey ''Parmağın kopsa yenisini yapabilir misin?''
Abicim sen gidip bilmem hangi adamın kanıtlanmış gibi bir şey dediği kitabı sunuyorsun bana kanıt olarak. Tarih kanıtlanan bir bilim değildir.
Ben senin kadar o çeşit kitapları okumuş değilim. Ama Hz İsa diye biri var İncil diye bir kitap verilmiş ona. Ve dünyada buna inanan 2 milyar kişi var sen çıkıp bana bu adam bu kitabında kanıtladı diyorsun. Bu gülünecek bir şey.
Parmak meselesinde en başta sana o şekilde o parmakları kim verdi asıl soru budur.
ya da gözümü kaybetsek yerini dolduramatiz. Baştan aşağı mükemmel cihazlarla donatilmisiz. Ama görmek istemeyene her şeyi inkar eden birine nasıl kanıtlayacaksin.
@Karanlıktayüzen Tarih kanıtlanabilen bir bilimdir, bir şeyi doğrularsın kanıt olur
İsa öldüğünde İncil falan yoktu, Markos yazmaya başladı ilk gospeli, en erken İncil metni Peter'in mektupları, o bile İsa öldükten çok sonra yazıldı
Hiçbir hıristiyan da İsa'nın yaşadığı sırada bir İncil olduğuna inanmaz senin bu tavrın çoğu müslümanda görülebilen, bizim ülkde pik yapmış pür cehalet.
Ben sana adam neyi kanıtladı diyorum? Markos incilinde geçen ve diğer gospellerin de baz aldığı İsa hikayesi, ve dolayısı ile senin atfettiğin mucizeleri Markos Homeros'un destanlarından, özellikle Odyssea'dan aldı.
Bu kanıtlanabilir bir şey, bir sürü koşutluk, benzerlik, yapısal uyum var. Tarihsel olarak da o dönemin edebiyat sanatlarının en büyüklerinden biri imitatio yani imitasyonculuk zaten.
Gelmiş ''Bu gülünç'' diyorsun.
Niye gülünç geliyor biliyor musun? Ne anlattığımı anlamaya çapın yetmiyor, ondan
Arkadaşım gözünde kör nokta var, vücudunun mükemmel olduğu falan yok zibilyar kere kanıtlanmış binbir tane evrimsel sıkıntı var, ayakta durma konusunda evrimimizi tamamlamadığımız için sürekli ortopedik sıkıntılar çeken bir türüz ne mükemmeli?
Boşuna denmiyor, bu meseleleri gerçekten okuyan insan inanmıyor, yarım yamalak bilen herkes iman ediyor diye
Kaç gündür kitap okumuyor telefonun başında haberleri takip ediyorum iyice aptallastim. Yoksa zihnim çok daha iyi durumda idi. Doğru düzgün yazamıyorum kusura bakma.
Tarih konusunda deney yapılamıyordu. Evet belgelerle kanitlayabiliyirdun.
Gerçekten okumussun belli soylediklerin de yalan değildir eminim. Çünkü Kuran'da sonradan yazıldı.
Ama bizim inancımıza göre Hz Isaya İncil indirildi vahiy gitti.
Şimdi burada sen meselenin ince yerleine takilıyorsun ama büyük resmi görmüyorsun. Biz tarih boyunca süre gelen peygamberlerin hak olduğuna inanıyoruz. Farklı farklı zamanlarda gelmişler. Buda bizim için bir diğer kanıttır. Inanırsın inanmazsin senin bileceğin is.
Vücut gerçekten de mükemmel rica ediyorum bana teker teker anlattirma. Hastalıklarımiz oluyor evet. Ama hastalık bir sistemin bozulmasıdır. Allah hastalıkları her şey zıddı ile bilinir kuralına göre veriyor ki kıymetini anlayalım.
Ben yeterince okudum ama burada sana makale yazacak değilim. O kadar kelime kalabaligina girip gözünün önündeki gerçekleri görmemeyi bırak.
@Karanlıktayüzen Evet ama, birden fazla kaynaktan doğrulayabildiğin şeyi kanıtlıyorsun tarih müspet bir ilim değil yani biyoloji gibi değerlendiremezsin
Senin inancının ne dediği değil somut veriler önemli. İnancın yanlış şeyi savunuyor, tarihsel olarak kanıtlanabilir meseleleri inancın başka türlü aksettiriyorsa bu inancının yanlış olduğuna delalet.
Büyük resmi görmeyen sensin, inanç diyorsun, inanarak bir yere varamazsın. Konunun kompleksleşmesini ''Laf kalabalığı'' addederek sıyrılamazsın işin içinden
Sen inancıma ters bir şey kanitlamadin ki. Incilin tarihini senin kadar iyi bilmeyebilirim. Ama bu Hz İsa'nın mucizelerine veya peygamber olmaduğuna delil değildir ki.
Işin en başında ta o İncil meselelerine girmeyecektim.
Biz şu an neyi tartışıyoruz kıyameti.
Konudan çok uzaklaşmaya gerek yok. Güneşin ömrünün biteceğini bilim söylüyor zaten. Her halükarda bu dünya yıkılacak. Biz buna kıyamet diyoruz.
@Karanlıktayüzen Nasıl delil değildir yahu? Eğer İsa'nın suda yürüme, fırtınayı dindirme hikayesi Odysseus'un fırtınaya hükmeden torba hikayesinden aparma ise, eğer İsa'nın aslında tapınaktakilerle defalarca kavga etmesine rağmen Yehuda'nın ihaneti olmasa yakalanmayacak olması Odysseus'un kölesinin elevermesine referans ise basbayağı sözkonusu mucizelerin gerçekte olmamış olaylar olduğu yani doğrusu yanlışını geçtim, tamamen Romalılara yönelik Romalı kültüne göre yazılmış bir hikayeden kaldığı mesajını verir
Bunun sonucunu sen düşün.
Kıyamet kainatın yok olması olarak tasvir ediliyor, Güneş'in ömrü 6 milyar yıl sonra falan bitecek yanlış hatırlamıyorsam.
Kainat kalacak, onu ne yapacağız? Ki başka bir konuyu atlıyorsun, dünyanın yok olacak olması, Kuran'ın anlattığı hiçbir şeyi kanıtlamaz, başka bir sürü din var.
Niye Odin yanlış da seninkisi doğru sorusu var yani bir de
Yiğidi öldür hakkını yeme sen zeki bir adamsın.
Ben o hikayelerin bir yerlerden alındığına değil direk yaşandığına inanıyorum.
Hem bir şeyi yapmak yikmaktan çok daha zordur. Kâinatı bir kere varetmis yıkması hiç ağır gelmez.
@Karanlıktayüzen Evet amma, işin imitasyon olduğunu kabul etmemek için samimiyetsiz olmak gerekiyor.
Mesela Kenan gölünde fırtına kopuyor İsa da bu fırtınayı durduruyor.
Ancak sorun şu, popo kadar gölde fırtına falan olmaz. Ama işte adam Odysseus'un hikayesinde Akdeniz'de olan fırtınaya nazire yapıyor
Bunu da laf olsun diye değil, kendi dininin kaynağı olan ''İsa Mesih'in meşhur yunan kahramanı Odysseus'tan daha ulvi bir figür'' olduğunu anlatabilmek. Edebi bir eser yani.
İsa'nın var olmadığını iddia edenler de var, ama bu bence saçma çünkü M. S. 40-50'de İsrail'de yazılmış bazı tarihi belgeler, direkt İsa'nın değil, ama onun müritlerinin hala var olduğunu ve içlerinden kimilerinin yahudilerce taşlanarak öldürüldüğünü falan yazmış
Yani orada bir İsa vardı orası kesin
Ondan önce Musa vardı Yusuf Yakup Davud Süleyman Nuh
Joseph Jacob David Noah Moses
Vardı da vardı
@Karanlıktayüzen Haa, bak orada dur. Öyle kolay değil. Davut var, Nuh, Yusuf falan onlar daha çok masal karakterleri
Yahudilik te yok mu onlar?
@Karanlıktayüzen Yahudilik diğer iki din gibi değil, mitoloji, töre ve kültürün codex'i gibi
Yahudilikte Musa'Nın, Süleyman'ın sembolik bir anlatım olduğunu ve gerçekte olmak zorunda olmadığına inanan insanlar bile var.
Söylemek istediğim başka bir şey yok. Görüşlerimiz farklı. Seninkiler sana benimkiler bana.
@Karanlıktayüzen Evet ama ben haklıyım, neyse peki
😀👍
Bilmiyorum. Yüce Allah Teâlâ bilir bir tek ne zaman olacağını.
Allah'a inanmayanların nefsi güçsüz olur. hisleri kuvvetli olamaz, Sezgileri güçlü olamaz..
Ben deprem olmadan 1 saat önce hissettim depremin olacağını.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!