yarın ne giysem, sevgilimi nasıl döndürsem, nasılım ama hayat devam ediyor değil mi?
Dün sorduğun soru kaldırılmıştı, sıradaki soruyu gönderiyorum KS’Canlar.
hesap kapanana kadar devam.
yarın ne giysem, sevgilimi nasıl döndürsem, nasılım ama hayat devam ediyor değil mi?
Dün sorduğun soru kaldırılmıştı, sıradaki soruyu gönderiyorum KS’Canlar.
hesap kapanana kadar devam.
Ben anlamıyorum, aklım fikrim almıyor nasıl bu kadar duyarsız merhametsiz oluyorlar. Hiç mi içleri sızlamıyor, yemin ediyorum hayret ediyorum. Çok acı, yürek dayanmıyor baktıkça gördükçe. Bunlar nasıl kör kalıyor, nasıl bi yürek var. Allah merhamet versin, diyecek başka bir şeyim yok. Yalnız unutmasınlar ki, bugün onlaraysa yarın bize. Ne olacağımız belli değil. Güvenmesinler şu an iyi durumda olduklarına. Elbet sıra onlara da gelecek, umarım onlara da merhamet eden olmaz.
Hala kendimde değilim, uyuyorum ama uyuduğumu anlamıyorum. Sürekli haberler açık. Bilinçaltına o kadar işlemiş ki rüyalarıma giriyor, yardım edelim diye uyanıyorum.
4 gün oldu, aylık bebekler enkaz altından çıkartılıyor. Rabbimin kudreti o kadar büyük ki, o yavrucaklar, o insanlar, kaç gündür aç, susuz, o soğukta enkaz altından canlı çıkıyor.
Allah oradaki insanların yar ve yardımcısı olsun.🤲🏻
Koskoca, akıl sağlığı yerinde olan ama aklını kullanamayıp depremzedeler ile dalga geçen, depremzedeler üzerinden dolandırıcılık yapan, yardım edicez diye dalga geçip saçma sapan evindeki çöplüğü yardım kolisi diye paylaşan insanları Allah'a havale ediyorum.
"Acı duyabiliyorsan, canlısın. Başkalarının acısını duyabiliyorsan, insansın."
Bunların hiç birini hissetmeyen insan olamaz.
Evet yapabiliyorum.. orada bebek, çocuk, genç, yaşlı herkes soğukta dışarıda ben sıcak evimde olduğum için utanıyorum.. Böylelerine insan demek istemiyorum.. Yarın bir gün bizim başımıza gelmeyeceği ne malum.. Enkazdan her çıkan bebek çocuk gördüğüm an içim paramparça oldu.. Allah yardımcıları olsun.. Bir daha da yaşamayalım inşallah..
Herkes insan gibi görünür. Fakat insan değildir. İnsan olamamışız. Dünyaya şöyle bir izlediğimde, Olup bitene baktıkça insanlığımdan utandım. Ben akıl tutulması yaşadım. Konuşamıyorum.
Başımız sağolsun. Geçmiş olsun. Türkiye 🇹🇷
İnsanlıktan nasibini alamayanlar için.
Allah herşeyi görüyor. İzliyor. Zamanını bekliyor.
Cevap
17Cevap
Yapmayanları görüyoruz ve midem bulanıyor. Hayattan soğudum.
Uzu uzun yazmayacağım dün kaldırılan soruna yazmıştım. Analizi yok anlatmamanon insan olan anlar. O tarz soru görüş paylaşanlar artık selam vermesin bana bir zahmet öyle arkadaşım olamaz benim.
Detayları dun yazmıştım tekrara gerek duymuyorum.
GECMIS OLSUN TURKIYE...
YAZIKLAR OLSUN İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAYANLARA ONLAR INSAN DEĞİL..
kelimesi kelimesine katılıyorum. Empati yoksunu insanlar beni engellesin
Aynen canım.
Evet empati yapabiliyorum. çünkü empati yapmak demek bir insanı anlamak ve kendinizi karşınızdaki insanın yerine koymak demektir.
Bu yüzde benim için empati yapabilmek önemli. karşımda ki iyi veya kötü insan bile olsa her zaman empati yapıyorum. çünkü o insanı anlamak o insanı daha iyi tanımak demektir. tabi ki bazen ne kadar empati yaparsak yapalım bazen anlayamayacağımız duygular olabiliyor bu hayatta.
Maalesef bazı insanlar hiç empati yapmıyorlar ve kötülük yapabiliyorlar.
Geçmiş olsun herkese çok çok acil şifalar diliyorum.
umarım bu zor günleri de geride bırakacağız lütfen yardımlarımız esirgemeyelim kimseye. bu zor günlerde destek olalım
Empati yapmak bile bir dengeye tabi. Hiçbir şekilde empati yapmadan en nihayetinde vicdanını şeytana satar kişi. Aşırı empati yapmak ise insanı travmaya uğratarak akıl ve ruh sağlığını tehlikeye atar. Hasta birine bakarken bile birinci tavsiye sağlam kişiye "sen iyi ol ki o da iyi olsun, O'nun için iyi olmalısın" olur!! Üzülmek, kahrolmak unutmayalım ki en kolayı. Asıl önemli olan ne kadar üzülsek de güçlü ve mücadeleci ve yardımcı olmalıyız. Gerçek bir empati bunu gerektiriyor bence.
💛👏
💚💚💚💚
Helal sana, susmak yok.
Empati yapmak "insan olana" mahsus. Hatta hayvanlar bile empati yapabiliyor.(Hayvan düşmanları "sallama beh bir hayvan neyin empatisi" diye doluşur)
4 gün boyunca çok şeyde kendimi onların yerine koydum. Her koyduğumda sinirim daha da çok artıyor...
Çok boş insan var ya. Gidin ağlayın, yardım edin, üzülün de demiyorum sadece saygı duymalarını bekliyorum.
Gözüme uyku girmiyor yemin ederim. Çocuğu kurtarılsın diye kolunu kestiren baba. Ölen kızının elini bırakmayan baba, bisküvitleri yemeyip çocuklarını bekleyen baba, kızıma mezar almışım diyen anne hepsi kulaklarim da çınlıyor. İçtiğim su bile boğazımda kalıyor. Allah'ım yardımcımız olsun 🤲
Ayrıca sorunu niye kaldırdilar zorlarina gidiyor herhalde provakatif miydi?
Üyeleri hedef aldım ondan 😅
Kusura bakma bebek daha yeni sorunu görüyorum ve sanırım hesabın kapatılmış. Sen insan olduğun için hesabını kapatanlar utanır mı bilmem? Deprem bölgesinde depremi yaşayan insanlar olmalarına rağmen yağmacılık yapanlar, sırf yağma yapmak için yaşadıkları şehirlerden deprem bölgelerine gelenler, sahipsiz kalan çocukları kaçırmak için ellerinden gelen hainliği yapanların ve daha nice ahlaksızlıkların döndüğü bu dünyada insan olmaya, empati yapmaya ve orada acı çeken halkımızın acısını paylaşmaya sonuna kadar devam edeceğim.
Hesabı kapatılmadı kendi isteğiyle kapattı.
Peki geri gelecek mi acaba bir bilginiz var mı?
Nazlı bir bebek olduğu için emin değilim ikna etmeye çalışıyorum.
Çabucak dönsün lütfen 🥺
@kafamıngüzelligi Geri gelirse bana mesaj atsın. Lütfen geri gelsin ona iletir misin?
@Siyahkadife olur iletirim tabi
@kafamıngüzelligi teşekkür ederim. 😔
♥️ prenseslerim 😅
Yapıyorum tabii ki uyuyorum hatta daha doğrusu uyuyamıyorum içimde bir suçluluk oluşuyor yemek yemek istiyorum yiyorum ama böyle tat yok içime oturuyor duş alıyorum tadı yok bir şeyler içince kendimi suçlu hissediyorum insanlar ölüyor ben bunları rahat bir şekilde yapınca içime oturuyor
Ben Azerbaycandanim kendimi toparlayamiyorum. Işime konsantre olamadim tum gun agliyorum. Tum gun dua ediyorum. Allahim boz kurtun evladlarini koru. Turkiye candir. Turkiye canimdir. Turkiyem Yanindayiz Sen benim canim Turkiyem. kardeslerim Turkun kolu Bükülmez, Turkun gücü tükenmez.😔
99 Depremini yaşamış , hem İstanbul'da hem Sakarya'da hem de Kocaeli'de aile fertlerimin yaşadığı maddi manevi zararı görmüş bir insan olarak empati yapıyor ve sürekli kendimi sorguluyorum.
Kaç gündür ders çalışmam gerekirken onu bile yapamıyorum. Sürekli haberleri izliyorum psikolojim altüst durumda. Haber alamadığım bir sürü arkadaşım var.
umarım güzel haberlerini alırsın..
Umarım.
Sorduğun soru neyden dolayı kaldırılıyor?
evet yapabiliyorum.. sesi titreyen insanları sesi hala kulağımda.. sen iyi bir haber alabildin mi?
Bugün kaybettiklerimizin mevlidini yaşıyoruz.. iyi haber alamadık.
Başınız sağolsun allah gani gani rahmet eylesin.. hala haber alamadığınız biri var mı?
Hepimizin başı sağ olsun, hayır haber beklediğimiz kimse kalmadı.. 😔
Kelimeler tükeniyor maalesef..😔allah ölenlere rahmet size sabır ihsan eylesin..
Amin.. onlar hükmen şehit sayılıyorlar, sınav bitti, bizim sınavımız ise devam ediyor.. iyi olmak zorundayız, hayata dönmeye, kaldığımız yerden devam etmeye. Depremden sağ çıkan çocuklara, ailelere umut olmaya, yardım etmeye..
Enkazdakilerin videolarini izlerken gozlerim doluyo yemin ederim allahim yardim et gunahkariz sana siginiyoruz bebeklerin sabilerin oksuz yetimlerin yu, u suyu hurmetine yardim eyle🙏🙏🙏
🙏 amin
Aaa sorun mu kaldırıldı, asıl kaldırılması gereken sorulara bir şey yapılmıyor da dogrulari soyleyene niye bu yaptırım? Soruya gelince;vicdanı-aklı olan, insan olan empati yapar ve ben de sanırım bu duygu biraz fazla..
Ses çıkarmaya devam. Empati yoksunlarına yazıklar olsun. Hayat durdu. Devam etmiyor
Ben sussam da siz konuşun balım..
Niye gittin be güzelim
Canım ☺️
Büyük İzmir depreminde arkadaşımın çocuklarını kaybettik, empati benden iyi kimse kuramaz. hayat zaman olarak devam ediyor ama bazı şeyler ölüyor içimizde
99 Depremini yaşamış , hem İstanbul'da hem Sakarya'da hem de Kocaeli'de aile fertlerimin yaşadığı maddi manevi zararı görmüş bir insan olarak empati yapıyor ve sürekli kendimi sorguluyorum.
İnsan olan her kes empati yapmayı bilmelidir çünki hayatın garantisi yok bu gün umursamadığını gün gelir yaşarsın duyarlı olmak lazım
Empatisi yapılabilecek büyüklükte bir aci degil bu... annesini kaybedenler, bebeği ölen babalar... tarifsiz bir okadar da büyük acı..
Ne kadar yaparsak yapalım oradaki canlar insanlar hayat mücadelesi veriyor biz burada sadece yazabiliyoruz yeterli degil
Empati yapınca deliye dönüyorum düşünemiyorum bile rabbim bir daha yaşatmaz inşallah 🤲
Yapıyorum ancak ne kadar yaparsam yapayım oradaki hissiyatı elbette yaşayamam.
Hesabın neden kapandı? Bağışta bulunduğun için mi?
Yok bea
Neden kapattın hesabını nedenňnnnn
Nedeeeen 😃
Nedenini iyi biliyorsun 😏
Bilmiyom ben bir şey 🥹
Yapıyorum ben yaşadım aynısını çünkü
Ölümü her canlı tadacak.
Zor ya onların durumunda olmak
Bu aralar piskolojigim bozuk
Çoğunlukla evet.
Evet, fazlasıyla empatik bir insanım.
Bilmem düşünemiyorum artık ben bir şey