Örneğin; Bir insanı nedensiz sevebilir misiniz? Bir insana nedensiz nefret duyabilir misiniz?

Nedensiz şeyler olabilir mi yoksa her şeyin muhakkak bir nedeni var mıdır?
Örneğin; Bir insanı nedensiz sevebilir misiniz? Bir insana nedensiz nefret duyabilir misiniz?

Nedensiz şeyler olabilir mi yoksa her şeyin muhakkak bir nedeni var mıdır?
Nedensiz bir şeyler olmaz ama neden sorusu yerine nasıl sorusunu sorarsak nedeni de bulabiliriz. çünkü bazen bazı şeylerin nedeni olsa da bizim için anlamı olmayabiliyor. yani mesela bir insan neden dünyaya geldim ne amacım var diyebilir ama nedeni aslında insanların üremesidir gibi. ama bu bizim için hiç bir anlam ifade etmez.
Nedensiz sevdiğinde sonu hüsran... Birini sevmenin sağlam temelleri olmalı, ben o hatayı yaptım. Nedensiz sevgi de, nedensiz nefret de olmamalı. Nefret çok ağır, çok kötü ve çok güçlü bir duygu... Birinden, içinden gelerek nefret ettiğinde bunun da sağlam dayanağı olmalı.
Cevap
8Cevap
Her şeyin nedeni mutlaka var fakat hemen açıklanamıyor çoğu zaman. Bize o nedeni keşfetme mücadelesi ise yanımıza kâr kalıyor!
Karşımıza çıkan her olay her insan bizim yansımamzdr hayatta her sey ilahi plan dahilinde hicbir sey tesadüf ve rastlantı degl
sevmek için neden gerekmez seversin işte öyle yani nedensiz seviliyor ama nefret için büyük bir neden gerekir
Sevmek içinde sevilmek içinde ilişki içinde bir neden olmalidir
Evet bence her şeyin bir nedeni vardır ufak ya da büyük.
evet her şeyin bir nedeni var. neden kaderin kendisidir
Sevginin zıttı kayıtsızliktir bunu öylesine söyledim. Bilmem kadın erkek ilişkilerinde bilinç dışının libidonun falan etkisi var
Herşeyin bir nedeni var
Neden aramamak gerekir hayat bu.
Sevgiye değer biriyse sevilir
bence herşeyin bir nedeni vardır
Bence her şeyin bir nedeni vardır
bence neden olmadan birşeyler olmaz
Tabiki olabilir
Neden illa ki olur
her şeyin bir nedeni vardır bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?