Provokatif amaçlı sormuyorum bu soruyu, yanlış anlaşılmasın. Düşündüm de ülkede şu an deprem yaşanıyor. Allah yardımcıları olsun, inşaalah el birliğiyle dua ve yardımlarımızı esirgemeyelim. Fakat şu aklıma geldi, bu felakette özellikle oradaki insanlar çaresizce Allah'tan yardım istersen, acaba atesitler ne düşünüyor? Kimden yardım bekliyorlar, başlarına bu tür kaza vb. olay geldiğinde kime sığınıyorlar, hiç düşündünüz mü?
Merak ediyorum, iyi ve kötüyü aklı başında olan herkes bilir. Fakat ateistler iyilik yapınca içlerinden ne geçiriyorlar, kötülük yapınca ne geçiriyorlar? Başta kötülük olsa "karşılığı olacaktır elbet" düşüncesi gelmiyor mu onlara? Hadi o kadar kişiye kötülük ettin; hırsızlık, fuhuş, ırzına geçme, başkasının önüne geçme vs. "Ya dünyada, yaptığım bu kötülüklerin cezasını almadım, bunun bir karşılığı olmayacak mı cidden" gibi düşünceleri olmuyor mu veya iyilik yapınca karşılığı olmayacak mı düşüncesi gelmiyor mu?
Uzun lafın kısası Ateistlerin; zorda kalınca sığınacak, yardım isteyecek kimleri var?
Ateistler insan degil mi üzülmek bir duygudur insan insan için üzülür. Bu bir doğa olayı can kayıpları olur insan insana destek olmak icin yannda durur yardm eder. Ateistler oturup dua etmez ise yarayacaksa yardm eder yardm edemiyorsa da üzerine düsünmez cunku yapılacak bir sey yoktur. En azndan kendi adma ben boyle dusunuyorum. İyiligi kendimi iyi hissetmek icin yaparm kötülükte yapmamaya calsrm bu benim vicdanmla ilgili bir konudur. İyilik ve kotulugun dinlerle cokta bir ilgisi yok bence. Olaya sadece insani yönden baknca yaptgmz yarar mutluluk olarak bize zaten döner kendimizi iyi hissederiz yaptgmz yanls bize zarar veriyor kafamzı yoruyorsa o seyi yapmaya devam etmeye gerek yoktur. İnanışlar ya da inanmayıslar insan oldugumuzu ve duygularmzn oldugu gercegini degistirmez. Kalıpyargılarla hareket etmeyin lütfen
Ülkede sözde Müslüman olan o kadar kişi var ki ateistlerin yokluğunu aratmıyorlar. Evet bir deprem oldu ve üzgünüz. Ateistler üzülmüyordur vs diye bir algı da var bunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Biz nasıl ki kadere bağlıyorsak onlar da şans olarak düşünüyordur bu gibi durumlarda muhtemelen. Neye inanıp inanmadıkları Allahla kendi aralarında. Birçok kişi Müslümanlığı artık yobazlaşmış din olarak görüyor. Birçok saçma sapan yaşayan müslümanlar yüzünden oluyor bu da. Tabii birçoğunun da havalı olduğunu düşündükleri için ateisliğe veya Hristiyanlığa geçtiklerini de unutmamak gerekir. Gerçekten ona inandıklarını düşünenlere lafım yok, gerçeği/doğruyu ayırt edebilecek zekaya sahipler. Kendi doğruları başka dinleri veya dinsizliği doğru olarak algılıyor ise yapabilecek hiçbir şey yok. Saçma sapan 'müslüman olmayanlar havalı' tavırları takınanlar tam bir g*rizekalı. Ve böyle düşünen binlerce genç var. Ortalıkta 'ben inanmıyorum' diye övünürler (ki bence hangi dine inanıyorsan inan ama bunu övgü haline getirmemek gerekir, ben inanıyorsam neden milletten aferin bekleyeyim ki) ama doğal afet vs olduğu zaman, özellikle yakınlarına bir şey olduğu zaman el açıp dua ederler. Bunu aslında birçok Müslüman da yapıyor. Bir post atılmış facebook tan deprem ile alakalı, altına da "bir yabancı uyruklu arkadaşımız" demiş ki 'iyi oldu g*bersinler, Allah daha beterlerini versin". Bu tür sözde müslüman varlıklar da varken ateistleri düşünmeye zaman bile kalmıyor maalesef.
Atesitlerin üzülmediğini kastetmedim elbet. Ama diğer konu da haklısınız.
Mesela Osmanlı zamanında esnaflar, tüccarlar hep türklerden alışveriş yapılmasını desteklermiş. Neden? Çünkü onların adaletli, şerefli olduklarını bildikleri için. Ama şimdiki tabloya bakıyorum da o kadar acı verici durum ki...
Esnaf halktan çalıyor, halk gasp yapıyor, ülkede düzgün adalet işlemiyor, şeriat istemeyen kişi idamı destekliyor, şeriatı isteyen, canının yanmasından korkuyor, her hafta cumadan cumaya namaza giderek müslüman olduğunu zannedip sokakta ahkam kesenler ve daha neler. Evet bu konuda haklısın ne yazık ki.
Dış güçler diyorlar ama bizim düşmana da ihtiyacımız yok, o düşman içimizde zaten. Biz bize kitliyoruz bir şekilde.
enkaz altında kalıp, allaha sığınıp can verenler de var ateist olanlar da yardım bekliyor
japonya komple ateist depren olduğu zaman ya da tusunami ülkeyi vurduğu zaman yine kendi kendilerine yardım ediyolar bizdeki ''müslüman'' müteahhitler malzememe çalmasa bu kadar ölüm olmaz
@Abdurrahman00t ülkenin genel özeri bu sorsan müslümanız derler ama yapmadıkları kalmaz derprem olsu yardım malzemeleri fiyatı 2 katına çıktı borsa da hisseler yükseldi
Ben müslüman olup da o haysiyetsizlik ve aşağılıklığı yapanı din kardeşim de olsa desteklemem elbet. Onu yapanda Allah korkusu yoktur bence de. Ama varsa da ya inancı zayıftır ya da kalpten inanmıyordur
Evet işte hangi dinde olursa olsun böyleleri mevcut ne yazık ki? Fakat bunu tek kişiye yüklemek absürt olur. En üst taraftan en dibe kadar birden fazla kişinin etkisi de mevcut bence
çoğunluk bu durumda dükkanında namaz kılıp yangın zamanları yangın tüplerini yangın battaniyelerinin fiyatlarına zam yaptılar, şimdi de battaniyeleri 10 katı fiyatına satıyolarmış
İşte bende bunu diyorum, müslüman olan böyle yapmaz. İnancı olmayan birçok insan bile kendini müslüman olarak gösteriyor. Müslüman gibi görünen kişilerde başlarına kötü bir şey geldiğinde hemen sitemlere, inancı red etmeye gidiyorlar. Böyle kolay deforme olan bir şey inanç olamaz.
Müslüman hata yapabilir, günah işleyebilir. Ama çalma çırpma gibi durumlarda hiç düşünmeden yapıyor ise buna müslanlık diyemeyiz. Bu konuda ben Müslümanlığa laf atmak yerine direkt insana kusur bulurum.
Kur'an da ya da hadislerde hiç malzemeden çalın, insanlar fark etmiyor ise onların hakkını yiyin diye bir ayet bir söz duydun mu? Şahsen ben görmedim.
@Abdurrahman00t ülkenin %70i müslümansa bunların en az %30u sözde müslümandır zaten onlar da dediğin gibi olanlar Bu ülkede havalimanında bombalar patladığı zamanlar yüksek paralarla taksicilik yapan bir zihniyet vardı sorsan onlar da elhamdulilah müslümanız derler ben
@UniversalSoldier böyle kötü zamanlarda bir yaratıcıya sığınma ihtiyacı hissedeceklerini sanmıyorum çünkü gerçekten kafayı bozmuşlar. Bazıları böyle bir ihtiyaç hissediyor olabilir hepsi aynı değildir
Aynn herkes farklı kafada zaten, kendi akıllarına uygun sebep bulup onu bahane ederek ateist olarak sokakta geziyorlar. Bir nevi ha*planmış gibi. Allah hidayet versin hepimize
Kimseye sığınmıyolar. Olması gerekiyodu oldu onlara göre. Ayrıca şu düşünce de var dualar işe yarasaydı artçılar olmazdı. Dualarınız o bölgedeki insanları neden kurtaramadı diyolar.
Olması gerekiyordu dediniz. Peki neye göre öyle düşünüyorlar acaba? Olması gereken ne idi, kim veya ne tarafından böyle afet yaşandı düşüncesi eminim ki herkesin kafasında dönüyordur. 🤔
Bu cevabı ben veremem ben onlar gibi düşünmüyorum. Sadece gerçekten neden dualarımız o insanları korumuyor bu kadar edilen dua iyi niyet temenni adına ne denirse nereye gidiyor? Neden insanlar bu soğukta sokaklarda kalıyor bunları da ben merak ediyorum. Ölümün bile her zaman hayırlısını dilerim ben. Ama acaba dileğim duam kabul olacak mı? Böyle zamanlarda iman etmek içimden gelmez benim.
Düşünceni anladım şöyle diyim: Sen diyorsun ki, "inancım varken dua ediyorum ama kabul olmuyor, olan masumlara oluyor, onlar soğukta kalıyor, sadece bu konu da da değil birçok konuda..."
Fakat şöyle durum mevcut, bilirsin ki bu dünya imtihanlarla dolu ve çevreli dünya. Allahın kötülüklere hemen dur dememesi de bu yüzden. Mesela musibete uğramış biri için şöyle düşün. bu musibetle o insan hakkında belki de rahmet olacaktır. Eğer günahları varsa onlara kefaret olacaktır, günahı yoksa gelecekte işleyeceği günahlara kefaret olacaktır belki. Ayrıca başına gelen bu musibetler belki de onun Cennete gitmesine vesile olacaktır. Yani Allah o musibete uğramış kişiye rahmet edecek belki de bunu bilemeyiz ki? Biz sadece perdenin bizden taraf olan kısmını görüp aldanıyoruz. Belki şehit dediğimiz askerler bile perdenin diğer kısmında ne mutludurlar düşündün mü?
Cennet cehennem olgusuna takılmam görmedim bilmiyorum varlığını. Vaad edilen bir terim sadece bunlar. Ben iyiliği kendim için yaparım ailemden böyle gördüm çünkü cennete gireyim diye iyilik yapmadım bugüne kadar. Cehenneme giderim korkum da yok açıkçası. Allah dağına göre kar verir derler ben büyük bir dağ olmamama rağmen bana düşen kar da imtihan da çok büyük. Yıkılmamaya çalışıyorum ama inancımın yer yer sarsılmadığı anlamına gelmiyor o yüzden bazen inanmayanları anlayabiliyorum. Diyeceğim o ki bu imtihan orada yaşayanlar için çok ağır ve orada deprem korkusuyla sabahı sabah edenlerin bu bizim imtihanımız çok şükür dediklerini düşünmüyorum. Eğer diyen varsa içlerinde ne mutlu onlara. Keşke herkes o kadar imanlı olsa ama zor.
Zaten iyilik cennete girmek için yapılmaz ki. Allah'ın rızası için yapılır. Cenneti yanında hediye gibi düşün. Cehenneme girme korkun da olmasın ki Allah'ın azabı ve gazabı elbet daha çok korkunçtur. Tabii bunları genel olarak yazıyorum. İnancı olan biri Allah'ın rızasına göre hareket eder zaten. :)
Evet yıkılmamaya çalışmalıyız çünkü o zaman iblis kaybediyor. Allah korusun "bittim artık yeter" dersek isyan edersek imtihanı kaybedip, şeytanı sevindirebiliriz, bunu hiçbirimiz istemeyiz. Yaratıcının olup olmadığını sorgulamak da doğamızda var mesela. Her insan belli bir akla geldiğinde soruyor, neyim, neden geldim bu dünyaya, yaratıcı var mı gibisinden. İşte biz zaten inandığımızdan sıkıntı yok ama bu seferde şeytan imtihanları bize büyük göstererek bizi imandan uzaklaştırmaya, onu anlamsızlaştırmaya çalışıyor. Belki de imansızlığımızı gözümüze hoş göstermeye çalışıyor.
İslama karşı şüpheli ama müslüman olan biri düşün. Şeytan aklına giriyor vesvese veriyor. İmansızlara karşı onu itiyor. O da düşünüyor belki "şunlara bak, güllük gülistanlık, ibadet yok, hesap yok kafasındalar, mutlu mesut rahat takılıyorlar ne güzel" keşke bende öyle olsam diyor belki. Sonra internette çirkin makaleler, sorular, sözler okuyorlar ve yavaş yavaş imansızlığa sürükleniyorlar. Bu çok kötü bir şey değil mi? Ne oldu şimdi peki? Başta tereddüt etti o kişi ama rahatı da görünce gözü iyice büründü imansızlığa. Kendi aklına uygun sebep de bulamayınca ateistim diye sokakta gezmeye başladı. Sonuç: Şeytan +99999 Insan -99999
En İyi Cevap