Secita kullanıyorum doktor kontrolünde, bu ilacın 5,10,15,20 dozları var, ilk bir ay 5 mg kullandım şimdi 10 dayım, bu doz etkili olur mu arkadaşlar anksiyete ve okb takıntı için?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bilmiyorum bu ilacı kullanmadım ama işe yarar illaki. Fakat hemen işe yaramaz antidepresanlar sabırlı olun bırakmayın işe yaramadı diye felan
Evet dediğiniz gibi antidepresanlar uzun süre kullanımda işe yarıyormuş, peki siz hiç antidepresan kullandınız mı
Ben 2 tane farklı ilaç kullanıyorum. Biri paxil diğeri uyumadan önce redepra. Paxili sabah uyanınca içiyorum. 1 senedir kullanıyorum iyi bi ilac. Redepraya 1 haftadır başladım panik ataklarım çok arttığı için oda gayet iyi bi ilaç şikayetlerimi kesti. Redepra farklı bi antidepresan olduğundan hemen etki edebiliyor doktorda o şekilde verdi bana zaten. 1-2 güne şikayetlerin kesilir dedi. Genel olarak ilaçlar işe yarıyor. İlaçlar olmasa zaten yaşayamıyordum ben. Bayağı şiddetliydi benim rahatsızlığım.
Ben yaygın anksiyete bozukluğu ve takıntı yani okb için kullanıyorum bu secitayı, endişem şu acaba 10 mg iyi gelir mi bu doz olarak
Başlangıç dozları okb için normalde 20 mgdır. Ama çok şiddetli değil ise doktorunuz dozu 10 mg başlatmayı tercih etmiş olabilir. Ki antidepresanlarda dozlara azar azar başlamak en iyisidir ki yan etkiler canımızı sıkmasın. Onun haricinde gerekli gördüğü yerde doktor dozunuzu 60 mg a kadar arttırabilir. 40-60 arası bir doz vardır zaten okb ve anksiyete panik atak için. İlaçların prospektüslerinde de yazar bakabilirsiniz
Kullandığınız ilacın prospektüsünü okudum da en yüksek doz 20 mg olarak yazıyor. Sanırım ilacın etken maddesi farklı olduğundan olabilir. Paxil mesela ben kullanıyorum günlük 40 mg a kadar çıkılabiliyor. Demekki size hafif bir ilaç yazmış. Umarım iyi gelir :)
Bende şaşırdım açıkçası sizn dediğinize, ya dedim normalde prospektüste maksimum doz 20 mg yazıyor nasıl 60 mg olur diye😄😄 evet bu ilaç zaten cipralexin muadili ama cipralexte 5 ve15 mg yok, secitata var
Çok şiddetli değilse hastalığınız kısa sürede etki eder ilaçlar iyi hissedersiniz. Ama 4-5 ay kullanmaya devam edin. İlacın esas etkileri ozaman çıkıyor
Cipralex 5,15 yok dedim ama biyerde öyle okumuştum emin değilim:)
Ben biraz sabırsızlık yapıyorum, secita 5 mg dan 10mg çıkalı henüz 2 hafta oldu ama ben hemen iyileşeyim beklentisine giriyorum, yapmamam lazım aslında
Yanii kullandığınız ilaç sonuçta sedatif bi ilaç değil hemen etki etmesini beklemeyin. Zamanla etki eder. Etmeyedebilir herkesin vücudu farklı kimisine iyi gelen ilaç kimisine iyi gelmez. Ama en kötü ihtimal ile ilacınızı değiştirirsiniz yine iyileşirsiniz yani.
Sedatif ilaç tam olarak ne oluyor
Yani sakinleştirici. Uyumana sebebiyet veren ilaçlar. Onlar hemen etki eder. Uyku bozukluğunuz vs varsa doktor reçete edebilir. Ya da panik atağınız anksiyeteniz varsa ve yoğun ataklar yaşıyorsanız da reçete edilebilir.
Aslına bakılırsa secita işe yarıyor, bunu hissedebiliyorum, sadece bu kurgu kuruntu yapmam benim canımı sıkıyor
Kendinizi çok dinlemeyin. Boş kalmamaya çalışın meşgul olun hep.
Peki bişey sorucam size, redepra farklı bir ilaç dediniz, orayı tam anlamadım da
Redepra ağır majör depresyon hastalarına yazılıyor. Yani ağır bi hastalık için diyebilirim. Etki ediyor hemen ilk kullanımda. Ama dediğim gibi ağır bi şekilde fiziksel olarak rahatsızlığınız varsa reçete ediliyor
Anladım, sizin şikayetiniz ve tanınız neydi
Panik atak ve yaygın anksiyete bozukluğu aynı zamanda okb de var. Benim vücuduma vuruyordu sıkıntım. Midem bulanıyordu sık sık. Başım dönüyordu halsizlik yorgunluk vs vsz
Çok geçmiş olsun, inşallah daha iyisinizdir
Teşekkür ederim. redepra kullanmaya başladığımdan beridir daha iyiyim çok şükür
Benim kullandığım secita ilacı sedatif değil mi
Hayır değil. Normal bi antidepresan o. Sedatif ilaç olarak Seroquel örneği verebilirim. Bu ilaçtan yarım içseniz 10 dkya kalmadan uyursunuz. Ketiapin, Mirtazapin etken maddeli ilaçlar uykuya daha kolay dalmanızı ve uyumanıza sebep oluyor
Valla epey şey biliyorsunız maşallah:) gerçi insan psikiyatriye gide gele bişeyler öğreniyor
Ben çok okuyup araştırıyorum. Toplamda 3 kez psikiyatriye gittim. Çok psikiyatri geçmişim yok fakat çevremde ilaç kullanan insanlarda olduğundan bilgim var
Çok teşekkür ederim bu arada cevaplarınız için, isim neydi
Selin. Herhangi bi sorunuz olursa sorabilirsiniz bu psikolojik sorunlardan çok çektim o yüzden yardımcı olabileceğim kadar insana yardımcı olmak isterim.
Peki şunu sorayım Selin, bende okb var demiştim ya, ben mesela insanların ne dediklerini çok kafaya takıyorum, eleştirileri çok takıyorum kafama, bu neden oluyor
Sizde de böyle oluyormuydu
Okb den dolayı oluyor. Bazı düşünceleri beyninizde frenleyemiyorsunuz. Düşündükçe düşünüyorsunuz aynı şeyler bendede var. Bu genelde hassas olan ince düşünen insanlarda olan bir hastalık.
Aynı durum bende de var işte, hassas ve ince düşünüyorum, umarım secita ile daha iyi olurum
Olursunuz olmazsanız bile bir sürü ilaç var illa bir tanesi işe yarar :)
Umudu kesmek yok😊
Selin bişey daha soracaktım
Çıktınmı acaba
Selin bi bakabilirmisin
Selin mesajıma dönebilir misin, aklıma takılan bikaç şey sorucaktım, yardımına ihtiyacım var
Antidepresan=nihat dogan
Bu aralar antidepresan gorunce aklıma ilk bu geliyor antidepresan ilaclarinin üzerinde nihat doğan resimlerini gorecegim diye de düşünüyorum
🤣🤣
bu ilacı önceden kullandım ve etkiliydi sonra bıraktım 5 ay içmedim tekrar sorunlarım tekrarladı paniğim çıktı ortaya tekrar kullandım kalp çarpıntısı yaptı sizdede oluyor muydu
fiziksel belirtiler var mı
Ne gibi anlamadım tam olarak?
kalp carpintisi terleme falan gibi
Sadece biraz ellerimde titreme oldu