Dikkat çekmekten nefret ederim..
Dikkat çekmekten nefret ederim..
Hayır dikkat çekmeyi sevmiyorum. İnsan doğası gereği sosyal bir varlıktır. Olağan koşullarda her insan birçok gurubun (aile, arkadaş grubu, iş ortamı) bir üyesi olarak yaşar ve diğer insanlarla iletişim ve ilişki kurar. Gurup içinde varlığını sürdürmek ve aidiyet duygusunu yaşayabilmek için gurubun diğer üyeleri ile etkileşim içinde olmak durumundadır. İlişkinin kurulabilmesi de ancak insanların birbirinin farkında olmasıyla ya da karşımızdaki insanın bizim farkımızda olması ile mümkündür. Farkında olma kendiliğinden oluşmadığında doğal olarak kendinin farkına varılması için kişi çaba harcar. Başka bir deyişle ‘dikkat çekme’ ve ilgi odağı olma’ya çalışır.
Diğer insanlar tarafından fark edilmek, umursanmak, dikkate alınmak, önemsenmek, onların gözünde bir yeri olduğunu, değer gördüğünü, önemsendiğini hissetmek ve sevilmek isteği bir psikolojik gereksinim olarak her insanda bulunur. Bu gereksinimlerin karşılanabilmesi için bireyin etkin olması gerekir. Çaba harcamadan fark edilmek, önemsenmek ve değer görmek mümkün değildir. Diğer insanlar tarafından fark edilmek, onların ilgisinin kendine yönelmesine istemek doğal olarak her insanın içinde bulunur.
Belli bir insan tarafından fark edilmek ile herkes tarafından fark edilme isteği farklı ruhsal gereksinimleri ve amaçları ifade eder.
Dikkat çekme ya da ilgi odağı olmak için her şey (ses, konuşma, görünüm vb) kullanılabilir.
Dikkat çekme ve ilgi odağı olma isteği ile maddi bir çıkar elde etmek amacıyla yalan-dolana başvurma ve kandırmak amacıyla rol yapmayı (temaruz) birbirinden ayırt etmek gerekir. İlkinde her insanda belli bir düzeyde var olan psikolojik bir gereksinimi karşılama çabası vardır. Ancak böyle davranırsa değer göreceği ya da önemseneceği hissi taşıyan insanlar aşırı dikkat çekme davranışı gösterirler. İkincisinde kişinin açıkça görülen bir kazanç ya da çıkar elde etmesi söz konusudur.
Cevap
15Cevap
Herkesin farklı tercihleri ve beğenileri vardır. Kimi insanlar dikkat çekmek ister ve kimi insanlar dikkat çekmekten hoşlanmaz. Eğer siz dikkat çekmekten nefret ediyorsanız, bu tamamen sizin tercihinizdir ve kendinizi rahat hissettiğiniz şekilde davranmanız gerekir. Ancak, dikkat çekmemek sizin sosyal veya profesyonel hayatınızı olumsuz etkileyebilir. Önemli olan sizin rahat hissetmeniz ve kendinizi rahat hissetmenizdir. Eğer dikkat çekmek zorunda kalırsanız, bunu daha kolay hale getirmek için kendinize zaman ayırabilirsiniz ve kendinize güveninizi arttırabilirsiniz.
Ben bayılırım. Ama yaptığım çoğu şeyi dikkat çekmek için yapmam. Zaten şöyle bir durum var; ne zaman dikkat çekmemeye çalışsam herkes dikkatini bana veriyor, ne zaman dikkat çekmeye çalışsam benimle ilgilenen yok. O yüzden akışına bırakıyorum. Zaten zerre dikkat istemediğim zaman fazlasıyla veriyorlar.
Neden dikkat çekmek istiyorsun?
Dikkat çekmek istemiyorum artık.
Bak dikkat çekmek çok kötü bir şeymiş bunu anladım. Normal normal kitap okurken dekanın oğlu gelip bir daha benimle konuşmak yerine kitap okursan kitabını yakarım falan diyor.
O ne canım bir diyalogmuş.
*canım değil s... al.. ak.
Cidden öyle diyor ama yalan söylemiyorum. Hatta birden fazla kez söyledi.
Sevmem ama bir yorumda istemediğinde fazlasıyla veriyorlar lafı çok doğru. Cidden öyle kendin gibi davranıyorsun ve bu şekilde gelip sana karşı öyle davranmaya başlıyorlar, kendiliğinden olan bir durum.
Yok, sevmiyorum. Daha çok işimle ve kendi dertleriyle uğraşan biriyim. O yüzden de hep gizli takılırım misal 😃
Eskiden yani bundan 5-6 sene önce site daha yenikken, adım gizliye çıkmıştı ve benim kim olduğumu sayılı kişi biliyordu. Biri Gizem hemşire diye bir kız vardı Ankaralı. Ve diğer ikisiyle de WP ve Skype aracıyla konuşuyorduk! Birinin adı Özlem idi, acil servis için okuyordu ve diğeri de Bursalıyı Fatma Korkmaz adıyla bir bayandı.
Vallaha mı 😃😃😃
Hey Allahım, bak sen 🤣
Delimiyim ben 😀 ne kadar görünmez o kadar rahat
Kamera arkasını seviyorum ben. Heee bir de 75B memeyi 🤪
Bende sevmem. Burcum aslan olmasına rağmen..
Sevmem ama sende durumlar nasil
hayır sevmem
Fikirlerimle ve karaterimle
Duruma göre
Hayurr sevmem
Hayır sevmiyorum
Kesinlikle katılıyorum
Kadınlar bunu çok yapıyor
yok kenarda olmak iyidir
Çok rahatsız olurum.
Severim
fazla sevmem