Bunu anlasak zaten sorun kalmaz sadece bunu anlamakla yetmiyor ona gore yasamaliyiz da Allahın yolundan gitsek onun emrettigi gibi yasasak ibadetlerimizi yapsak gunahlardan kacinsak zaten bizler iyi olacagiz sorunlar kalmayacak ama iste gel gor ki bunu anlamayan biz dunyaya sarilmisiz hic olmeyecek gibi nefsimize uymusuz istedigimizi yapiyoruz icki iciyorz kumar oynuyoruz zina yapiyoruz ortalikta ciplak geziyoruz basimiza bir sey geldiginde de isyan ediyoruzz bizler zaten bunlari yaptigimiz icin basimiza ne geliyorsa ondan gelmiyor mu ne bekliyon sen zina yapiyoruz ortalikta ciplak geziyoruzz iyi bir sey olacagini zannesiyoruz nefsimize şeytana uymusuz zaten bir kere ondan hayir gelir mi gelmez o zaman basimiza gelene de isyan etmeyecez biz kendi kendimize yaptik cunku ne guzel yaa ben istedigim gibi yasarim ama bunun hesabi cezasi olmaz ben buna karsiyim yok oyle bir dunya yanlis yolda gidersek batiklaga gireriz dogru yolda gidersek hic bir sey olmaz zaten bizim bu halde olmamiz bataklikta olmamizdan kaynaklaniyor insan denen mahluklar ekonomiyi konusuyor tartisiyor onun yerine bunlari konussalar tartissalar kendilerini duzeltmeye calissalar daha iyi olur ama yok orasi islerine gelmez islerine gelen sey nefislerine uymak o zaman basina gelenlere de aglamayacaksin
Çok şükür bu saydıkların yok bende. Tabi toplum adına konuşuyorsun ama bir maneviyat eksikliği oluştu, ibadet noktasında sıkıntı yaşıyorum. Böyle ot gibiyim ve insanlara dayanma çabası var nedense
İnsanın hayatında dönüm noktası olduğu anlar olur.
Birden kafasında şimşekler çakar ve gerçekten de annenin, babanın, eşin, kardeşin bile boş olduğunu bu dünyada anlarsın akabinde sadece yaradana sığınırsın.
Anlarsın ki en büyük aşkın Allah aşkı olduğunu. Çok farklı ve çok özel bir şey olduğunu.
Akabinde hayatın o kadar çok değişmeye başlar ki buna sen bile şaşırsın.
En İyi Cevaplar