Bir insan ile anlaşabilmenin sana göre sinyali nedir?

Kendimi tercüme etmendir... yani espiri yapıp onu da açıklamak zorunda kalmamak; bir bakışından üzüntünün anlaşılması ; gülüşünün sahte olması ama kimseye çaktırmaması, toplantıda biri çok ağır saçmalarken göz göre gelmek gülme krizine sağa sola bakarak savuşturmak ve sustugunda ise saçmalarken yargılamamaktır. bunu yakaladığın kişi bazen sevgili, bazen dost ya da dünyanın öbür ucundaki bir can büyük şans ve konfor ☺️
Açıklamada yazdığın kısmın altına imzamı atarım.. :)
Sadece size katıldığını söyleyen bu adama verdiğiniz Eig'yi size ithaf etmek istiyorum :D
Siz gülümseyince ben çok mutlu hissettim kendimi :)
Cevap
9Cevap
Kendimi anlatmak zorunda kalmadığım iletişim şekli. Bunu yapabilen bi annem var, bir de arkadaşım vardı. Öyle kimyamızın gerçekten uyduğu çok az insan var. Bulunca kaybetmemek lazım elbette. Bazen kafalar uyuşur, aynı şeylere gülersin, eğlenirsin hatta belki ağlarsın ama bir şey olur ve aslında hiç anlaşılmadığını anlarsın. Bu yüzden gülmeyi, eğlenmeyi, ağlamayı geçtim kendini ifade etmek zorunda kalmadığın, anlaşılmaya çalışmadığın, rahat olduğun zaman “biz anlaşıyoruz” diyebiliriz.
saygı duymak. bence
saygı var ise o insanla anlaşman da pek ala mümkün çünkü özünde kendisine saygısı olan bir insan evladı kendisine yapılmasını istemediğini bir başkasına yapmıyor
Aslında konuşmadan bile birbirini anlıyorsa o insanlar. Bana göre üstüne çok fazla yorum yapmaya gerek yok
Bir insanla anlaşabilmem için uyum ve aynı frekansta olmalıyım. Kafa dengim olmalı...
Frekanslar önemli.. Olaylara bakışı, fikri..
Bazen de öyle başlar, sonra zaman geçtikçe tanınmaz hale gelir..
Kesinlikle uyumdur. Biriyle kafa dengiysem eğer gerisi gelir. Keyifli günler.
Kalplerin birbirine aşina olması.. İki ruh birbirine evvelden tanıdıktır bazen. Bunu yaşadım daha önce ve öyle güzel bir duygu ki anlatmaya kelimeler yetmez. Bir insanı anlamanın ve anlaşılmanın temel sinyali ve yöntemi bu bence ¿
Bence konuşurken samimi olmaktır yani bir insan bana karşı samimiyse çok iyi anlaşabiliyorum demek benim açımdan
Evet kesinlikle katılıyorum sana bu devirde anlaşma imkanın olan insan bulursan onu kaçırma
Düşünce yapılarımızın birbirine benzer olması diyerek özetleyebilirim.
Bana göre en büyük sinyali senin bir kusurun olduğunda sana bile hissettirmeden üstünü örtmesidir.
Kendimi açıklamak zorunda kalmamak
Birbirimizin suyuna gidiyorsak tamamdir
Katılıyorum açıklamaya
En İyi Cevap