İyi akşamlar herkese. Çok çok aşırı derecede canım sıkkın saçmalıyabilirim , Afedersiniz. Sizce bir baba oğlunu neden sevmez? Ailenin tek çocuğuyum. Biyolojik olarak herhangi bir sıkıntı yok ( yani açık söyliyim babam kısır falan değil ve babamın öz oğluyum. ) annem , dedem , babaannem, teyzemle rim herkes beni çok sever. Maddi olarak ta rahatız çok şükür. Ama bilmiyorum neden bu adam beni sevmiyor. Daha yaşım küçüktü çok fark etmedim ama anlıyordum bişilerin ters gittiğini. Sokakta dövüşürken bilirsin arkanda babanın olduğunu , benim yoktu. Biraz daha büyüdüm yaşım ya 15 ya 16 . Anneme sordum neden böyle , annem geçiştirdi , kızdı yok öyle bişi saçmalama dedi. Zaten o dönemlerde sınav sitresleri başladı kafam allak bullak tı. Tamam, canı sağolsun dedim geçiştirdim. Sınavı kazandım yaşım şimdi 20 hala aynı durum hatta artık benden nefret ediyor. Birbirimize çok yabancıyız baba demeye bin şahit ister. Sizin de başınızdan böyle bir olay geçti mi anlatın lütfen çok canım sıkkın bir yol buliyim. Allaha çok şükür her istediğimi kazandım ama babamın sevgisini kazanamadım, beni öldürüyor.
Cevabın nedir?
+1 yılbir davranışın bir sözün onu senden soğutmaya yetmiştir belki. Ya da tek çocuk olduğunu söyledin belki çocuk istemiyordur ilk başlarda. Ondan önyargılı davranmıştır. Kızlar babalarına düşkün olur ya hani bende hiç de öyle değil. Ruhsuzca baba diyorum sadece sanki öz babam değilmiş gibi bir his var. Annem de öyle davransaydı DNA testi yaptırırdım herhalde. Gerisini sen düşün kafana takma ve yoluna devam et. Aranızdaki buz dağlarını eritmenin tek yolu evlenip çocuk sahibi olmak. Dede olursa işler değişir ;)
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılvalla babam olmadığı için pek bişey diyemem fakat bazı insanlar sevgilerini gösteremezler... hep sert görünmeye çalışırlar ki özellikle de babalar yapar bunu nedeni nedir bilemem ama her insan evladını sever senin canın yansa onların canı yanar.. aklına kötü şeyler getirmemeye bak ya da babanı al karşına konuşmayı dene... başka bir çare daha var dna testi ama inan onu yaptırmak da en zor durumlardan biri olur senin için... gerçekten üzüldüm senin için
01 Yorumla
Soran+1 yılDedim ya iste öz biyolojik babam.
şeytanlasmıstır belki şeytan ugrasıyor hep saptırmak icin
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
5Cevap
+1 yılAilelerimizden ve atalarımızdan gelen fiziksel, düşünsel ve ruhsal bağların farkında olmasak bile devam ettiricisi ve taşıyıcısıyız. Fiziksel düzeyde olan benzerliklerimiz ve kalıtsal olarak geçen özelliklerimizi görmek ve kabul etmek daha kolaydır; ama düşünce şeklimize ve duygusal dünyamıza aile bağlarımızın ve özellikle anne ve babalarımızın büyük bir etkide bulunduğunu kabul etmek bazen oldukça zorlayıcı olabilir. Bunun yanında yaşamlar boyu ve atalarımız aracılığıyla yaratılmış ve bizde varlığını sürdüren ruhsal derslerin etkileriyle baş edebilmek zorundayız. Tüm bunlar zaman zaman yaşamımızı daha mutlu ve tatmin edici bir biçimde yaşamamıza engel oluşturabiliyor.
Aile karması dediğimiz olgu kuşaklar boyunca devam eden ve bize de anne ve babalarımızdan miras kalan çözülememiş düğümlerdir. Bu düğümler hem aramızdaki ilişkilere hem de bizim kendi çocuklarımızla olan ilişkilere de yansır. Örneğin dedeniz babanızla sevgisiz ve soğuk bir ilişki kurmuş ve baskıcı bir yapıyla sürekli özgüvenini incittiyse bundan etkilenen babanız muhtemelen size de aynı veya benzer şekillerde davranmıştır. Bu duygusal travma adeta bir aile mirası gibi kuşaklar boyu taşınmış veya bazen şekil değiştirerek devam ettirilmiştir. İlginç olan anne ve babanızda gördüğümüz mutsuzluk veren düşünce ve davranış şekillerini eleştirmekle beraber onlar gibi davranmaktan çoğu zaman vazgeçemememizdir. Bunun nedeni yakın ilişkilerde enerjisel bağların sandığımızdan çok daha derin ve bilinçaltı düzeyde etki etmesidir. Anne ve babamızla titreşimsel düzeyde öyle bir ilişkiye gireriz ki bize yansıttıklarının aynası haline geliriz. Üstelik bunun için bazen onlarla görüşmemiz bile gerekmiyor; yani hayatta olmayabilirler veya bir şekilde iletişim halinde bile olmayabiliriz. Onlarla görüşmemek sorunları halledebildiğimiz anlamına gelmez.
Ruhsal düzeyde baktığımızda şifalanması gereken ailesel ilişkilerin temeldeki özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:
Anne ve babayla olan ilişkinin ruhsal doğasını iyi anlamamız gerekir:
Yaşam ruhsal derslerin en iyi şekilde öğrenilmesi için özellikle şekillendirilmiş bir oyun planı gibi düşünülebilir. Bu oyuna yerleştirdiğimiz zorluklar hep öğrenmemiz gereken ruhsal derslerle ilgilidir. Bu dersi anlayana kadar oyuna farklı zorluklar yerleştirmeye devam ederiz. Bu zorlukların belki de en önemlisi anne-baba ve eşle ilgili olanlardır. Çocukluk bağımlı bir ilişki kurmak zorunda olduğumuz oldukça hassas bir dönemdir. Bu dönemde verilen zarardan kaçmanın çoğu zaman imkanı yoktur. İşte bu durum bizim bu dersi kesinlikle öğrenmemizi zorunlu kılar. Aileden gelen zorlayıcı derslerin ruhsal olarak en başta halledilmesi gereken dersler olduğunu kabul etmek zorundayız. Üstelik bunu bizim seçtiğimizi ve ailemizin bize sunduğu bu zorlukları da ruhsal düzeyde kabul ettiğimizi hep hatırlamalıyız. Eşimizle de aynı şekilde derslerimiz vardır. Örneğin ihanet eden bir eş, dürüstlüğün ve sadakatin öneminiz ruhsal düzeyde tam olarak algılamamız içindir. Duygusal olarak baskıcı bir anne ruhsal düzeyde bağımlı olmadan sevgi gösterebilmeyi öğrenmemiz içindir. İlk bulmamız gereken şey dersin ana başlığıdır. Tam olarak düğümün ne olduğunu tespit etmektir. Ardından ruhsal düzeyde almak istediğiniz dersi bulmanız sadece açık bir kalple kabul halinde olduğunuzda ortaya çıkacaktır.
Aileden gelen travmayı çözme görevi tamamen size aittir:
İntikam veya size yapılanları geri ödetmek gibi düşük ve negatif titreşimli geri bildirimler hiçbir ilişkide olmadığı gibi aile ve eş ilişkilerinde asla işe yaramaz. Bunun nedeni bu tip enerjilerin düğümleri çözmek yerine daha da kördüğüm haline getirmesidir. Bir de buna ek olarak kendi kurduğunuz ailede veya yeni bir evlilikte yaşadıklarınızın daha da kötü hale gelebilme tehlikesidir. Bu yüzden bu travmaları çözme sorumluluğunu tam olarak üstlenmeli ve belki atalar boyu devam eden bu zinciri kırmaya kararlı olmalısınız. Bunun için gerekli iradeyi göstermeye niyet ettiğinizde düğümlerin hızla çözülebildiğini göreceksiniz. Varoluş doğası gereği ışığa yönelmeye niyet ettiğinden şifalandırma arzusu tahmin ettiğinizden çok daha hızlı ve etkili bir şekilde sonuç verir.
Anneyi affetmek çok ama çok önemlidir:
Anne dişi enerjinin doğduğumuz anda karşılaştığımız ilk vericisi olan kaynaktır. Dişi enerji besleyen, doyuran, ısıtan, güven veren, büyüten ve şefkatle sarmalayan bir enerjidir. Anne tüm varlığıyla bunu koşulsuzca yapan bir varlıktır. Çeşitli nedenlerden bunu yapamamış bile olsa anne tüm bunların tek temsilcisi ve kaynağıdır. Dolayısıyla bilinçaltımızdaki kodlarda annenin yeri ve önemi hem çok büyüktür; hem de başka hiçbir ilişki bunun yerine geçemez. Anne ayrıca dünyaya gelme ve hayat hediyesine kavuşmanın tek yoludur. Fiziksel dünyada bedenlenme ayrıcalığı sadece bir annenin kabulüyle mümkündür. Sadece bu bile anneyle olan ilişkinin şifalandırılmasını zorunlu kılar. Yaşar vaziyette olsun veya olmasın annenizi bilerek veya bilmeyerek yaptığı hatalarından ötürü affetmeniz gerekir. Anneyle olan ilişki şifalandırılmazsa ömür boyu sürecek olan bereketsizlik ve güvensizlik durumları ve duygularıyla boğuşmak zorunda kalabilirsiniz. Etkileri tüm hayatınızı çıkmaza sokacak kadar büyüktür. Bir türlü kazandığınız para yetmez; hayata asla güvenemez ve hep korkularla boğuşursunuz; şefkat eksikliğiyle kimsenin sizi tam olarak sevdiğine inanmazsınız; hep bir çıkar uğruna insanların sizinle ilişki kurduğunu görürsünüz.
Babayı affetmek hayatınızı tıkayan engelleri kaldırır:
Baba eril enerjinin doğduğunuz anda size aktığı kaynaktır. Eril enerji destek olan, bilgisiyle ışık tutan, koruyan, gözeten, öz güven aşılayan ve cesaretle sarmalayan bir enerjidir. Baba zamanla daha da farkına vardığımız ve büyüdükçe varlığını ve gücünü derinden hissettiğimiz bir varlıktır. Babanın fiziksel olarak var olmayışı veya babayla kurulan sorunlu bir ilişki hayatımızın tüm alanlarında tıkanıklık olarak kendini gösterir. Değişim yapmaya cesaret edemez ve kendimizi hep hayata karşı kırık veya savunmasız hissederiz. Terk eden, ilgisiz veya saygısız partnerlere çekilim duyabiliriz. Babanın yaşama gelebilme hediyesini tam takdir edemezsek ve onu affetmez, sürekli suçlarsak hayatımız bir noktaya gelir ve tıkanır. İçimizde bu tıkanıklıkları açacak enerji veya gücü bulamaz ve yine bundan babamızı sorumlu tutmaya eğilimli oluruz. Kendimizi suçlama ve kurban olma döngüsüne kaptırırız. Hayatın akabilmesi ve kurban rolünden çıkabilmemizin tek yolu babayı affedebilmektir. Onunla olan bilinçaltı bağımızı şifalandırmadan ilerleyebilmemiz mümkün değildir.
Eşler anne ve babanın enerjisel damgasını taşırlar:
Partnerlerimizi tarafsız bir gözle incelersek artı ve eksi özelliklerinin kendi anne ve babamızla örtüştüğünü fark ederiz. Çocukluktaki duygusal ihtiyaçlarımız ve acılarımız hayatımıza o tarz insanları çekmemize neden olur. Eşlerimiz bazen enerjisel düzeyde anne ve babalarımızın bize yaşattığı bazı travmaları çözmemiz için hayatımız girebilir. Bu sebeple atalarımızdan gelen enerjisel bağları çözmeden evlenmek veya köklü bir ilişki kurmak risklidir. Aileden gelen karmik yükleri ve düğümleri kendi çocuklarımıza yansıtma ihtimalimiz büyür. Bize çekilen eşlerimizde aynı frekansta bir enerjiyi çocuklarımıza yansıtma eğiliminde olacaktır. Bazı nadir durumlarda ise eşler ailemizden göremediğimiz duygusal desteği bize sunabilir ve bu çok olumlu bir ilişki olarak bize yansır; ama bazen bir nesil atlayarak kendi çocuklarımızın ilişkilerinde benzer sorunlarla baş etmek durumunda kaldıklarını görürüz. Bizim çözmeyi reddettiğimiz düğümler gelecek nesillere teslim edilir.
ÇOK ETKİLİ BİR ŞİFALANDIRMA ÇALIŞMASI:
Şimdi yapacağımız çalışmayı 21 günlük döngüler halinde düşünebilirsiniz. 21 gün boyunca yapıp 1 ay boyunca kendinizdeki ve hayatınızdaki değişimleri gözlemleyin. Yakın ilişkilerinizin muhatabı olan kişiler mucizevi bir şekilde değişmeyecekler; ama sizin enerjiniz değiştikçe ve içsel tepkileriniz dönüşüm geçirdikçe bazı olumlu tepkiler alacaksınız. Hayatınızda değillerse bile kendinizdeki değişimleri gözlemleyerek nasıl bir yola girdiğinizi göreceksiniz. Bilinçaltına işlemiş derin acıları dönüştürmek biraz zaman ve sabır gerektirebilir. Bir ay sonra yeniden 21 günlük bir çalışma daha yapabilirsiniz ve döngüsel olarak tam bir şifalanma hissedene kadar devam edebilirsiniz. Niyetiniz atalarınızdan gelen acı döngüsünü kırmak; kurban olma duygusunu tam anlamıyla terk etmek ve duygusal ihtiyaçlarınızın aileniz tarafından karşılanması beklentisinden uzaklaşmak olmalıdır. Kimsenin sizi duygusal olarak doyurma mecburiyeti yoktur. Sevgi ilahi olanın hepimize bahşettiği sonsuz bir kaynaktır ve o kaynağa bağlandığınızda sonsuz bir sevgi hissiyle yıkanırsınız. Bu yüzden kendinizi sevmek Yaradanı sevmektir ve başka bir kaynağa ihtiyaç yoktur. Yakın ilişkilerinizde sevgiyi beklentisizce paylaşırsınız ve kimseye duygusal yaptırımlar yapmazsınız. İşte bu ruh hali içinde kalmaya niyet ederek aşağıdaki sözleri benimle birlikte tekrar edin:
Annemi ve babamı; bilerek veya bilmeyerek yaptıkları hataların sorumluluğundan ve suçluluğundan azat ediyorum…
Çocuklarımı, beni gururlandırmaları gereği inancından azat ediyorum ki; sadece kendi kalplerinin onlara seslendiği yöne doğru rahatlıkla gidebilsinler.
Eşimi; beni tamamlaması mecburiyetinden azat ediyorum. Ben eksik değilim; çevremdeki her canlıdan, her an yeni bir şey öğreniyorum.
Ailemin atalarına ve büyük ebeveynlerime; benim şu anda hayatta olmamı sağlayacak şekilde var oldukları için teşekkür ediyorum. Onları geçmiş hatalarından, tamamlanmamış arzularından azat ediyorum. Her birinin, zamanın ve koşulların gerektirdiği en doğru şekilde davranmaya gayret ettiğinin farkındayım. Onları seviyor ve onurlandırıyorum.24 Yorumla- +1 yıl
1. Rekabetçi Değersizleştirme
Bazı narsistik ebeveynler, kendi özgüvenlerini sarstığı için, çocuklarının yüksek potansiyeli ve başarıları karşısında kendini tehdit altında hisseder. Sonuç olarak, narsistik bir anne ya da baba, çocuğunu alaşağı etmek için belirgin bir çaba gösterebilir. Böylece ebeveyn, daha üstün kalır.
Bu tür rekabetçi değersizleştirmeye örnekler; her şeye kusur bulma, gereksiz yere yargılama ve eleştiriler, olumsuz karşılaştırmalar, olumlu tutum ve duyguların geçersiz kılınması, başarı ve kazanımların reddedilmesi/yok sayılması gibi.
Genelde, bu tutum ve davranışlar altında yatan mesajlar şöyledir; “Sende her zaman eksik/yanlış bir şeyler var” ve “Asla yeterince iyi olmayacaksın.” Böylece narsistik ebeveyn, çocuğunun özgüvenini zedeleyip azaltarak, kendi özgüvenini ve değerini arttırır.
2. Empati Eksikliği
Narsistik bir babanın veya annenin en yaygın tezahürlerinden biri, çocuğun düşünce ve duygularının farkında olmayıp çocuğunun duygu ve düşüncelerini gerçek ve önemli olarak görmemektir. Sadece, ebeveynin ne düşündüğü ve nasıl hissettiği önemlidir.
Bu tür ebeveyn etkisi altında büyüyen çocuklar, zaman içinde, şu 3 hayatta kalma içgüdüsünden birini benimserler:
Savaşmak. Kendileri için savaşabilir ve ayağa kalkabilirler.
Kaçmak. Kaçarak, ebeveyn (ler) inden uzaklaşabilirler.
Donmak. Duruma tepkisiz kalarak, ebeveyni tarafından geçersiz kılınmış öz benliklerini sahte bir kişilik ile değiştirmeye başlayabilirler (rol yaparlar). Ve böylece narsisizm özelliklerini kendileri de benimserler. - +1 yıl
Bir narsist hastalanırsa ya da yaşlanırsa, güç, güzellik veya etkinliğinde bir kayıp yaşarsa depresif bir duygudurum ortaya çıkar. Yetersizlik şemasının telafi olanakları ortadan kalktığında narsistik duygular açık bir yaraya dönüşür. Büyüyen bir içsel huzursuzluk, mızmızlık, üzüntü, keyifsizlik, agresyon, başkalarını suçlama, haklılık duygusu ve bunların yanında bedensel sıkıntılar şeklinde kendini gösterir bu ‘yaralı’ olma hali. Bedensel olarak duyulan acı, artık telafi edilemez duruma gelen ve gerçek nedeni itiraf edilemeyen ruhsal acının tezahürüdür.
Hele emeklilik ölüm ilanı gibidir. Narsistik telafinin en önemli araçlarından biri olan mesleki tatminin ortadan kalkması, narsistik yaralanmanın, kırılmanın önünün tamamen açılması demektir.
Narsistin bütün hayatı, ruhsal kırılganlığının ve kendilik değeri sorunlarının telafi edilmesi üzerine kurulmuş olduğundan, gerçek hayatı anımsatan yaşlanmanın bedensel değişiklikleri ve belirtilerinin, örneğin yüzdeki kırışıklıkların kabul edilmesi mümkün değildir. İçsel olarak kendini değersiz, yetersiz, kırılgan hisseden birey, ayrıca bedensel olarak aynı duyguları hissetmeye başlar. Böyle yaşamaya nasıl devam edebilir ki narsist?
Yıllardır gizlenmeye çalışılan gerçeklik, yaşlanmaya başlayınca, gizlenemeyecek bir şekilde ortaya çıkmıştır. Kırılganlık, zihinsel yavaşlama, düşünsel zaaflar ve belli beceri ve yetilerin kaybı...
Narsistin temel eksikliği olan, varoluşunun olduğu haliyle hiçbir zaman onaylanmamış olma durumu sonucunda ortaya çıkan değersiz kendilik, yaşlanmaya başlamakla zirveye ulaşır ve bir anlamda narsist için kesinlik kazanmış olur. - +1 yıl
Yaşlandıkça iş değiştirmek zorlaşır, daha genç olanlar, daha az bilgiye ve tecrübeye sahip olsalar da tercih edilir. Sözleri artık daha az dinlenir, kıyafetler daha az yakışır. Çevresi daha az ilgi gösterir. Eski parlaklığı sönmeye başlamıştır. Bir toplantıda, partide odak noktası değildir artık...
Yaşlanan narsist aksi bir yaşlı olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Bu daha da uzaklaştırır insanları. Kendini doğrulayan bir kehanete dönüşür yaşlanan narsistin kendi hakkındaki yargıları. O artık istenmeyen, işe yaramayan, beğenilmeyendir. Artık kimse ona aşık olmayacak, takdir edip hayran, söylediklerini kaale almayacaktır. Yaşayan bir ölü gibi hisseder yaşlanan narsist kendini...
Yaşlanma sanatı, yaşlılığı bir kayıp olarak değil, hayatımızın diğer evreleri gibi bir evre olarak yaşamayı öğrenmekte yatar. Hayatın sonluluğunu, özellikle kendi hayatımızın da nihayete ereceğini kabullenebilmek için öncelikle kişisel sınırlılıklarımızı görebilmek ve bu sınırlara gülümseyerek hoş geldin diyebilmek gerekir. İçinde bulunduğumuz zamanın ruhunun, bunu ne kadar güçleştirdiğinin farkındayım. Çünkü zamanın ruhu ya varsın, ya yoksun diyor.
Var olmak da ne kadar tüketebileceğinle, tüketmek için ne kadar çok paraya ve güce sahip olduğunla, hangi lüks arabaya bindiğinle, hangi güzel kadınla, hangi başarılı, zengin ve/ya da güçlü erkekle birlikte olduğunla, efektif olarak en çok 50 metrekaresini kullanabildiğin evinin en az 300 metrekare olmasıyla filan belirleniyor.
Eğer köşene çekilmiş kitabını okuyor, yazını yazıyorsan, kimsenin ilgilenmediği konularla zamanını geçiriyorsan, çok para kazanmaya çalışmak yerine, içinde bulunduğun topluluk için bir şeyler yapıyor, etrafındaki insanları mutlu etmeye çalışıyorsan, tüketmek yerine üretmek için çaba sarfediyorsan, varoluşunu dışarıdan nasıl göründüğün değil de, kendini hayatta nasıl konumladığın ve buna bağlı olarak nasıl hissettiğin üzerine kuruyorsan, yoksun.
- +1 yıl
Varlıkla yokluk arasında nerede duracağımız ve bizi mutsuz etmesi garanti patolojik bir narsizmden içsel bir huzuru olanaklı kılacak sağlıklı bir narsizme geçmeye karar vermek bireyin kendi elindedir.
Bunun için, ötekinin onayına bağımlı olmaktan vazgeçme cesareti göstermemiz ve ötekiyle ilişkimizi birlikte var olmak üzerine kurmamız gerekir.
Benim de babamla bir sevgisizlik var kucukkende var di bu ama liseye geçtiğim zaman annemle boşanma durumları olmuştu annemle gidince bir daha bana hiç yollama dedi o zamandan beri var bu çoğaldı daha doğru şu an evliler bosanmadilar unv okudum uzagada gittim yani bazen çok iyi gül sakalas bazen çok kötü beni sevmediğini biliyorum insan öz çocuğuna yollama dermi yoksa okulum bitti iş bulamıyorum kendime göre birsey beğenmiştim paran varsa al dedi bir gece hep ona ağladım yattığımda baba sevgisi hiç görmediğim için o laf için beni sevmediği için çok ağladım ağlıyorum niye sağlam bir babam yok diye ağlıyorum ama öyle işte herkes baba olamıyor Allahtan Annem var
90 YorumlaBen de babamla hiç anlaşamam hatta geçmişte yaşanan yani pmun yaşattıklarından dolayı içimde ona karşı nefretten öte tiksinti var. Ama aynı evin içinde yaşıyoruz. Aramızda bir sorun yokmuş gibi davranıyo falan ama ben istemiyorum. Evet durumlarımız farklı ama her şeyin bir sebebi vardır. Yani ona karşı bişi yapmış olabilirsin ama ne olursa olsun bence kendini suçlu hissetme. Gelmişsin kaç yaşına git konuş bence. Konuşulmadan çözülmesini bekleme çünkü belli ki babanın ilk adımı atacağı yok. Umarım problemini çözer ve daha mutlu olursun.
20 Yorumla
+1 yılBenim de yaşım 23 şu an ve hayalim polis olmaktı ama babam sağolsun gitmemi kabul etmedi harp okulundan aldı 1 sene boyunca okul hayatından ayrı kaldım sonra derslerime çalışıp üniversite de hukuk bölümü tutturdum şu an son senem çok şükür isim de var evim de var arabam da var ve yurt dışında tek başıma hem okuyup hem çalışarak yaptım bunlar babama da destek olmaya çalışıyorum ama kabul etmiyor bir defa 19 yaşında uğusturucu işine giricektim haberi oldu ve bana güveni bitti herşeyi temize çekmek istiyorum ama çok geç galiba helal para kazanıp gönderiyorum parayı istemiyor bana hala güveni yok yani bir kere bir hata yaparsan sana güvenene sana sevdiklerini emanet edicek birine o insan bir daha sana güvenmez kolay kolay da unutmaz yaptığın hatayı:(
10 Yorumla
+1 yılKonuyu hortlatmış olacagım ama babanızın sizin doğumunuzla ilgili annenizle problemi var. Yani sizi isteyen anneniz olabilir en baştan babanız istememiştir evlat sahibi olmayı, veya anneniz babanızı başka bir duygusal şantaja bağlamıştır o da annenizden soğudugu için sizi de istememiştir. Emin olun konu annenizin babanıza olan tutumunda gizli , sizinle hiç alakası olmadıgına eminim. Misal bir çok ünlünün hiç görüşmedigi, kabul etmedigi ve sevmedigi cocukları var. Neden böyle sizce? Çünkü o adamlar o çocukları istemez durumdayken anneler adamları kullanarak çocuk sahibi oluyorlar , erkekler de buna tepki olarak kendini kapatıyor. Sadece gebelikle tehdit degil bir çok konuda maalesef kadınlar erkegi psikolojik baskıya alıyorlar , erkekler de kendilerini ancak bu şekilde koruyabiliyorlar. Annenizin konuyu geçiştirme sebebi de bu zaten. Babanızla açık açık konusun belki içiniz rahat eder.
00 YorumlaYapılabilecek en mantıklı şey uzaklaşmak maddi olarak ayakta durabiliyorsaniz uzaklaşın aynı durumu yaşıyorum yakın olursanız strese girersiniz uzak durup yabancı gibi davranmak en iyisi zamanla rahatlarsınız sizi gördüğünde rahatsız oluyorsa görmeyince ikinizde rahatlarsınız cehalet kardeşim bunun cevabı bilgisizlikten okumamaktan zeka dan kaynaklı babasının yaptığını sana yapar cahil kişi
10 Yorumla
+1 yılBenim babamda pek belli etmez sevgisini.. İlk okul 1. sınıfa bile herkes anne babasıyla gitti ben tek başıma. Kaç yaşına geldim hala unutmadım. Üzücü bir durum ama yapısı gereği ne yapsak ta boş
10 Yorumla
+1 yılAnnene karsi sevgisini gosteriyo mu oeki ya da baska yakinlarina belki yakinlarina sevgisini gosteren biri degikdir
03 Yorumla- +1 yıl
Ama seviyodur illa ki
Soran+1 yılAnnem İçin ölür o derece çok seviyor. Ama işte. . .
- +1 yıl
Bana mesaj atsana
Benim babamda öyleydi pek göstermezdi bence seninki de öyle göstermiyor bence babanın değerini bil dönülmez diyara giderse insan çok üzülüyor
10 Yorumla
+1 yılAbb Ben her gün ağlıyorum bu durum için
Bazen Toplumlrad kendimi tutamayıp ağlıyorum10 YorumlaCok sert biri mi acaba?
02 Yorumla
Soran+1 yılSert ama çok değil diğerlerinden biraz fazla.
+1 yılHala böyle devam mı babanla durumun?
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam