Herşeyden sıkılmaya nasıl bir çözüm önerirsiniz?

Herşeyden sıkılıyorum. Özellikle iş konusunda. Bir işi öğrendikten belli bir süre sonra öğrenecek yeni bir şey kalmayınca yavaş yavaş o işten sıkılmaya başlıyorum. Bu durum benim için problem. Devir gereği ayrı eve çıkamıyorum, çıksam da tutunamam sanırım. Ailemle yaşıyorum onları çok seviyorum ama bazen tek veya birisiyle yaşamak nasıl olur merak ediyorum. Tek yaşayamam galiba çünkü aldığım maaş ne ki neye yetecek. şu an da bile eksi bakiyeye girerek idare ediyorum. Maaşım yatınca eksiye girdiğim kadarını kapatıyorum da bu da bir kısırdöngü oldu. 1 ay boyunca hiçbir şey yapmazsam belki kotarırım. Hep evden işe işten eve bu döngüden çok sıkıldım, kendime hiç zaman ayıramıyorum. Günaşırı duş alan ben artık duş almaya bile üşenir hale geldim, yük ve zaman kaybı gibi geliyor bana. Dişlerimi fırçalamak zaman kaybı hep erteliyorum bazen fırçalıyorum. Yemek olayı 10 dk da bitmeli ama maalesef bitemiyor bu da ayrı bir zaman kaybı. Sırf kurutması uzun sürüyor diye saçlarımdan kurtulasım var, erkeklerin işi o açıdan çabuk bitiyor. Hani işe de yaramıyor saçlarım neden var ki? Kitap okumayı çok seviyorum ama okuyamadım için bütün kitaplarımı neredeyse çöpe atacağım fazlalık oluyor onlar odamda. Giymediğim çoraplarımı attım zaten. Neymiş bir gün lazım olur olmayacak ki. Sıra kıyafetlere gelecek onları da atacağım giymediklerimi. Herşeyden kurtulasım var. Bazen kendimden bile sıkılıyorum. Hiç arkadaşım yok, erkekler tek bir amaçla yaklaşıyor zaten bana bu yüzden hepsi benden uzak olsun. Kedi beslemeyi çok seviyordum elimde büyüyen kedileri sırf boğazlarına yetişemiyorum diye 9 aylık olduklarında beslenebilecekleri yerlere bırakıp terk ettim. O dönem çalışmıyordum ve evi de pire basmıştı babam istemedi daha fazla onları evde. Sokak kedilerini besliyorum arada artık. Bazen ailemin benden rica ettiği ufak tefek şeylerden de sıkılıyorum. Part time bir iş bulup kişisel hayatıma daha fazla mı zaman ayırsam? Biraz sosyalleşsem iyi gelecek gibi. Ya da yeni bir beceri öğrensem :/
Herşeyden sıkılmaya nasıl bir çözüm önerirsiniz?