Annemi tekrardan resme başlatmak istiyorum ama önceden yaşadığı olaylardan dolayı korkuyor, neler yapabiliriz?

Merhabalar annem 40 yasinda ve eski bir stilist. Kendi istegiyle universiteyi birakmis fakat hayla boyle bir seye istegi oldugu belli. Bu gun bu konu ustune konustuk ve birakmasinin sebebinin resimlerinin onunla konustugunu, resimlerinin ustune yurudugunu vb filan soyledi. Buna ornek olarak anlamadiysaniz soyle bir olay var; Bir ara dedemi cizmis karakalem seklinde yani gercekci olarak babasinin onunla konustugunu agzinin yuzunun hareket ettigini onun disinda cizdigi mankenlerin hareket ettigini ve yurudugunu filan soyledi. Bunun icin bir ara psikologa filanda gitti. Ve terapistler filan hic bir ise yaramamis asla resim cizmiyor su anda eskisi gibi degilmis ama tekrardan yasamak istemiyorum diyor. Nasil tekrardan alistirabilirim annemi gercekten yetenegi var ve kendini harciyor...

Annemi tekrardan resme başlatmak istiyorum ama önceden yaşadığı olaylardan dolayı korkuyor, neler yapabiliriz?