Yaşamınız ahiret mi, yoksa dünya odaklı mı?

İnsanların konuştukları, yaptıkları, amaçladıkları, hayal ettikleri, hatta dualarının içeriğine bakınca hayretler içerisinde kalıyorum. Toplanınca insanlar aldıkları arabayı, aldıkları evi, amaçladıkları malı mülkü konuşuyor, yetmiyor birbiriyle yarışıyor, yetmiyor birbirine kefil olup beklese normal yoldan alabilecekken krediyle yani faizle arsa, mal, mülk '' yığıyor ''.

Dünya geçici bir rüya ( bunları da ahiret inancı olanlara binen söylüyorum; diğerleri sorumu görmezden gelebilirler yahut saygı çerçevesinde zihin yorabiliriz ) bu geçici rüyaya ait olanlara yöneldikçe sanırım '' dünyevilerden '' oluyoruz. Dünyevi olmaksa dünyaya aldanmak, dünyaya aşk ile sarılmak ve her şeyi dünyadan sanmak. Belki de hayatın sonunu bile unutmak. Ama ölüm vardır...

Ahiretin varlığını zihninde canlı tutmaya gayret edenlere bakıyorum, aslında huzur görüyorum yaşamlarında. Aracına hasar gelse gülümsemeye devam ediyor, varlığından eksilse '' ne olacak ki, sıhhatteyim '' diyor, yahut ibadetlerine bakıyorum dualarına afiyet, sıhhat ve huzur diliyor. Bir tane dünyaya dair dua etmeyenleri görüyorum. Bu insanlar dünyanın debdebesinden sanki sıyrılmış, sanki dünyaya dair olumsuzluklara üzülmemeye ve ahiretine yatırım yapmaya gayret edenler oluyor ve elbette daha huzurlu oluyor, bencillik, '' ben '', çıkar ve para hırsı da olmuyor haliyle.

Hiç düşünür müsünüz yaşamınız ne odaklı?

Eser ismi : The_Garden_of_earthly_delights , araştırmak isteyen araştırabilir.
Eser ismi : The_Garden_of_earthly_delights , araştırmak isteyen araştırabilir.