Hicbir şekilde ders calisamiyorum. Cok sıkıliyorum. Istemedigim bir üniversite kazandim. Her gunum zehir gibi. Ders calisamadigim icin psikolojik olarak da coktum. Gunde 4 5 saatimi aglamaya ayiriyorum. Dersi birakin dizi bile izleyemiyorum. Kendimi cok gereksiz goruyorum. Mutlu oldugum alan buydu ama calismak istesem de calisamiyorum. Artik yasamak gereksiz. Eskiden cok ders calisirdim. Ders calismayi cok severdim. Derslerim cok iyiydi. Hayat her seyi aldi. Kimin gunahini aldim ki.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Dikkat dağınıklığı ve odaklanma sorunu tek başına üstesinden gelemeyeceğin bir hal almış. Psikolojik destek almalısın. Sana muhtemelen ilaç yazarlar.
Ilaclar insani uyusturuyor.
değişik bir bakış açısı tabii ama tamamen ilaç karsıtlıgın varsa buna katılmıyorum mesela ben geçen parmağımdan operasyon gecrdım doktor bana şırıngayla ilaç enjekte etmese o acıya dayanamazdım. İlaçlar hayatın vazgeçilmezi bence lakin psikolojik rahatsızlık için ilaca karşıysan bunu anlayabilirim. O zaman doğal ilaçlardan al derim aktarda satılan bitkisel seylerden
Evet psiko. ilaclari insanlari donuk ve duyhusuz hale getiriyor. Insanlarin beyniyle oynuyor.
Ritaline veya concerta kullanmanı öneririm çok etkisi oluyor.
Bu tarz ilaclar sadece beyni uyustuyor
daha önce concerta kullandın mı?
Bu tarz ilac kullananlari gordum zaten kullanmamam gerek yok. Donuk insanlardi duygulari aliyor bu ilaclar
Bende ve kardeşimde öyle değil uyku bile uyuyamıyorsun geç vakitte içince.
Bak iste ona bagimlisin
Değilim ilacım bittiğinde acele etmiyorum almak için yırtınmıyorum musait olduğumda gidip alıyorum.
Yukarida da tam tersi gec icince uyuyamiyorum demissin. Sen de bir karar ver. Istemiyorum ya bu ilaclar insanlarin ayarini bozuyor. Bu dunya bu kadar aci bir yer olmak zorunda mi
Evet amfetamin içerdiği için uyku kaçırıyor odaklanmak için en önemli şey uyku düzeni Eğer ilaçsız istiyorsan. Belirli bir disiplinin olması gerrekli uyku düzeninden tut her şeyin sen kendini her şeyini ders çalışmana göre ayarlaman gerek günlük yaptığın klasik aktiviteleri bile ders çalışma planını göz önünde bulundurup yapmalısın her şeyden önce kendine bir hedef koymalısın ve sapmamak için elden geleni yapmalısın.
Benim onun disinda kaygi yaptigim bir ton duygu var. Aglamayu biraksam zaten bir isle ugrasicam ama dizi bile izeleyemiyorum. Bu universiteye dusmeyi de haketmedim eskiden cok basariliydim. Yaradan nasil banq kiydi ders calisma yetimi aldi. Keske bir avuc toprak olsam.
hahaahahahah öncelikle bir sakin ol toprak olmak ne demek , fazla çalıştığın için bıkmış olabilir misin?
Evet biktim sanirim 1 sene cok calismistim ondan sonra asla derslerle muhatqp olamadim. Olmak istesem de olamadim. Kendimdrn nefret ediyorum. Eskiden ogretmenlerim de beni cok severdi. Sinifta hep ben one cikardim. Simdi kopek elimden ekmek almaz. Sinifin sonunculuguyla taniniyorum. Her gun yangin merdiveninde agliyorum. Olmem icin dua eder misin?
Senin anksiyeten var gibi daha önce hiç psikoloğa gittin mi?
Neden anksiyete dedin
Gitmedim
Çünkü kafanda çok kuruyorsun , bir konu hakkında çok düşünüyorsun , bu kadar takılma çözüm odaklı ol değişmiş olabilirsin ama halen içeride bir yerde ders çalışma azmin var.
Yok azmim olsa boyle mi olur bu uniye mi gelirdim.4 dersten bute mi kalirdim? Bu hayat gozumun yasina bakmadi ben derslerimle bir tek mutlu oldum. Bu hayat bu kadar zalim bir yer mi. Bu yasamin her bir zerresinden nefret ediyorum.4 5 saat aglayorum. Gozumun birinde kapak dustu ve daha da aglayacagim biten bir hayatin arkasindan. Benim de kaderim buymus.
Hayatına birini almayı denedin mi?
Allah korusun ben gonul isi istemiyorum. Teklif edenler oldh ama Ben İnşAllah Kariyerimi istiyorum. Bu tarz seyler insani dersten uzaklastirir. Ben Allah koeusun baglanmak istemiyorum
Anlıyorum ama bi türlü teşhisini koyamıyorum yani ilgisizlik de var gibi anksiyete de sonuçta bir nevi ilgisizlikten doğar.
Ya ben ne yapsam kafam dagilir. Nolur Allah korusun sevgili deme. Kimseyle de Arkadas da olamiyorum. Yuzumun durusu sert. Depresyon surati mi ne varmis onun gibi. Bundan dolayi kimse de yanima gelmiyor. Ben de gitmeye cekiniyorum. Bak yine gozlerim yasli bunu okuyorum. Hayatimi ne yapsam geri alirim?
bu gece düşünebileceğin rahat bir yer seç gözlerini kapat sadece düşün kendine bir yol çiz bir sonra ki adımını değil 10 adım sonrasınına kadar düşün düşünürken de bana artıları neler eksileri neler diye ayrıştır yolunu ona göre çiz yepyeni sıfır tertemiz güzel bir sayfa aç , anka kuşu misali.
Olmuyor iste denedim. Her gecen gun dertlerim daha da buyuyor. Sanki Yaradanin bir nefreti var bana. Yine de Sagol oneriler icin. Hayatinda basirlar mutluluklar diliyorum. Hayallerini yaşaman dileğiyle. Benim durumuma dusmemen dilegiyle.
Böyle yapmak hiçbir şeyi çözmez ama , emin ol senden çok bir farkım yok herkesin dertleri vardır yalnızca nedenleri değişir ama onalr bir şekilde hayata devam ediyor hatta düzelip hayatını rayına oturtuyor senin eksiğin ne önceden onlardan çok daha başarılıyken değişen ne seni buna iten ne diye sorguladın mı?
Sıkıldım cunku.
Buna bir çözüm bulman en doğrusu olmaz mı peki sağlıklı düşünürsek.
Ya nasil bir cozum? Soyle dinliyim.
Mecburiyet hissederek yaparsan hiçbir işi iyi şekilde yapamazsın, hatta işin yürümek olsun mecbur yapıyorsan onu bile doğru dürüst yapamazsın ilk önce mecburiyet olmadığını aklına yatırmalısın.
Kendimi cok degersiz goruyorum. Mecburiyet olarak da dusunmuyorum yine de icimden gelmiyor odaklanamiyorum
Sorunların farkındasın neden çözüm aramıyorsun?
Ya cozum bulamiyorum ki? Sen bulabiliyorsan sen bul
Ama seni tanımadan sana ne yorum yapsam bilemem iyi de gelbilir kötü de benim önerim ki hayatında her zaman birileri olmayacak her düştüğünde biri gelip her defasında seni kaldırmayacak bunu tek başına yapamayı öğrenmelisin en başta.
Zaten oyle birisi hic olmadi da. Ailem de oyle destekci biri degildir.
Bir hobi mi edinsem yoksa iliski cok seyi degistirir mi
bunu tek başına yapabilmen senin için çok büyük bir artı olmaz mıydı bi düşünsene?
Hobi veya bir ilişki yapman seni çok önemli faktörde etkileycektir
Ya ben InsAllah evlenmek istemiyorum. Bhndan dolayi sevgili istemiyorum
O zaman bi hobi iyi gelecektir.
Umarim ya. Dua et bana. Iyi birsin sagol.
Teşekkür ederim kendine iyi bak.
Sen de sağolasin.