Bir erkeğin erkekliği, annesinin anneliğine bağlıdır " der Freud. Erkek eğer asil bir kadın tarafından büyütülmüşse her kadına asil davranır...

Bir erkeğin erkekliği, annesinin anneliğine bağlıdır " der Freud. Erkek eğer asil bir kadın tarafından büyütülmüşse her kadına asil davranır...
Büyük ölçüde evet anne önemli bir faktördür lakin genel olarak içinde bulunduğu çevre de önemli. Bir de şu var ki eğer kadın erkeğine kral gibi yaklaşırsa erkek de onu kraliçe yapar. Bundan maddi olarak iyi yaşamı zenginliği kastetmiyorum. Ama erkek de bunun için çabalar en azından
Hayır değildir, ben küçükken sevgisiz büyüdüm ama sevginin değerini çok daha iyi anladım bu şekilde. annemi sevmiyorum ama yine de ondan daha iyiyim. bence bu insanın kendisini nasıl yetiştirdiği ile alakalı. her insan hayatında bir çok şey yaşar ve değişir
Hayır, bir erkeğin karakteri annesinin anneliğine bağlı değildir. Bir insanın karakteri, onun deneyimleri, eğitimi, ailesi ve çevresi gibi birçok faktör tarafından etkilenebilir, ancak yalnızca bir kişinin annesi tarafından belirlenmez.
Cevap
7Cevap
Annenin karakteri, babanın karakteri, ailenin grnetik kodları, içine doğduğu toplumun genetik kodları ve yaşadığı coğrafyanın genetik kodları bir araya gelip üstüne de sosyal çevre etkileşimini kattığımızda insanın karakteri şekillenir.
Çok doğru fakat anne daha keskin bir rol oynuyor bence aralarındaki bağın kuvvetinden, çok fazla vakit geçirdiklerinden, ilk öğretmeni olduklarından.. vb
Öyledir.
Tabi ki bunda genetik yani kalıtsal durumu, doğduğu andan itibaren etrafındakileri taklit ettiğinden onların durumu ve davranışları, daha sonra da çevresinin etkisi olsa da en önemli faktör anne.
Çünkü burada şöyle bir faktör var, diğerlerinden aldığı etki doğum sonrasında olur ama anneyle doğum öncesinde de yani anne karnındayken başlar. Annenin psikolojisi, yaşadıkları vs. daha o zamandan etki eder.
Bu etki sonra artarak devam eder...
Annedir çocuğu yetiştiren. Sen ne kadar iyi bir erkek evlat yetiştirirsen. Oda topluma o kadar iyi bir evlat olur.

Yoruma gerek yok.
👏👏
Ben her zaman söylüyorum kadına şiddeti ancak kadınlar bitirir.
İlgisi yok ailenin hem anne hem baba tarafı bir melekte olsa oğluna yansımamış olan binlercesini gördüm daha çok nasıl arkadaş ortamında büyüdüğüne bağlı
Yetistirilme tarzina, aile ve bulundugu ortamina baglidir cogunlukla.
Freud batı dünyasında kafayı yemiş bir müptezel olarak anılırken, daha da fazla bir şey diyemicem
Olabilir
Alakası yok.
Babasınada bağlıdır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?