Herhangi bir fobin var mı?
Ben aradım baya bir ama bulamadım. Sanırım fobisiz kaldımke

#fobisizim
19 Ocak 2023 // 21.35
Herhangi bir fobin var mı?
Ben aradım baya bir ama bulamadım. Sanırım fobisiz kaldımke

#fobisizim
19 Ocak 2023 // 21.35
İki büyük fobim var gerisi tırs mırs fasa fiso
1-Dilini yutma fobisi, bir ara ilerlemişti gece dilimi yutarım diye uyuyamayacak hale geldim neyseki kendimin psikoloğuyum iyileştim iyiyim.
2- Otobüste kalma fobim var bu yüzden hep ayakta kapı önünde dururum oturursam iki üç durak önce kalkarım.
Anaa böyle fobiler de mi var? İlk kez duydum harbiden. İkincisi mantıklı da ilkine baya şaşırdım. Helal kız neler başardın kendi başına 🥳
İnsan durduk yere dilini yutamazmış o gündem beri rahatım djdj
vggchvc çok şaşırınca falan oluyor diye biliyorum ben de
Öyle somutsal fobilerim yok ama son zamanlarda ortaya çıktı reddedilme ve terk edilme korkum çok var sanki tüm hayatımı son zamanlarda bu iki korku yönetiyor gibi geliyor.
Onlara çok odaklanmazsan geçer belki bu hissiyat
Bende sanırım kapalı alanda kalma fobisi var bunu da geçen sene tuvalet kapısının elimde kalıp 4 saat içerde beklemekle edindim. Ama buna da şükür, tuvalet yapamama fobim olsaydı ne yapardım?
gfxfchfxdf klostrofobiksin o zaman
Klozetfobikte olabilirdim jasdhasdg
Cevap
6Cevap
Evet örümcek fobim var
Kapalı alan fobim var, hayvanlarla yakın olma kucağa almak, yalanmak, sarılmak gibi seviyorum çok merhametli yaklaşımım beslerim sokak hayvanları olsun başka hayvanlar olsun korkuyorum
Kapalı alan fobin var onu anladım. Ama hayvanlar? Dokunmak falan fobin mi, hobin mi?
Sınırlı sadece sırtını oksayabilirim başka şekilde kucaklama v. s yapamam hayvan bana yaklaşırsa korkarım uzaktan severim çok tatlılar ama böyle fobim var
Anladım şimdi. Hepsi için mi geçerli bazı hayvanlar için mi?
Yavru olanlardan küçük olanlardan daha az korkarım daha fazla yaklasabilirim
Evet bütün hayvanlar
Yükseklik korkum var
var mesela tavşan fobim var
Anaa nasıl oluyor kız o?
tavşandan korkmak demektir
Yok yahu onu anladım. Ama tavşan fobisini de ilk kez duyuyorum. Tavşan görünce mi için bir tuhaf oluyor, dokununca mı, söyleyince mi?
söyleyince değil görünce işte
ilk milk işte fobimi ben seçmedim ve ben seçemediğim için adı fobi zaten , seçebilsem adı hobi olurdu
Tamam yahu kızma 🥺
ama hep böyle diyorlar kim öğrense sanki ben seçtim 🥺
Yaa kıyamam 🖤
evet 🥺 hiç kimse anlamıyor senelerdir hep aynı tepki birisi de çıkıp olabilir tabii demiyor bunu normal karşılayan ömrümde üç kişi oldu anne babam ve kız kardeşim
Özür dilerim 🥺şimdi desem o da bir fobi tabii, olabilir diye sayılır mıı
sayılmaz artık ama empati kurup özür dilediğin için yükselmem indi 😌 aslında tavşanlar bana da çok sevimli gelir tavşanlı pijamalar terlikler vs hep almışımdır ama tavşanı gördüğüm zaman canlı olarak yani çok kötü oluyorum
Bu da senin sınavın demek ki. Sevip dokunamamak, bakamamak.. Allah yardımcın olsun, insanların tepkileri de zorlaştırıyor tabi 😔
dokunmayı denemedim açıkcası
hani şu niyet çeken tavşanlar olur ya bazı sokaklarda falan ordan mümkün olduğunca uzaklaşarak geçerim mesela sanki üzerime zıplayacak gibi geliyo
Amin bu arada belki aşarım bilemedim
Bence bunun bir sebebi de sihirbazlık gösterileri için sürekli tavşanları kullanmaları. Sen çoğu insandan daha derin düşünüyorsun bence o yüzden. Mesela onların çektiği acılar ve bir fırsatını bulunca kaçmayı denemeleri gibi... Bir dene atlatmayı bu fobini ama kendini de çok zorlamamalısın
benim fobim seneler önce yaşadığım bir olaydan kaynaklı ama
İnşAllah atlatabilirsin 🍃
inşaAllah :)
Evet, fobilerim var.
Mesela?
Asansör ve arı fobilerim var.
Bildiğim kadarıyla yok
Filofobim var (aşık olmaktan korkmak dgdjg)
fcgffghg bende de var sanırım o
Misafirlikte aç kalmak.
chgvcfhgv
Bı Korkum Cenab-ı Hak
O her insanda olması gereken bir bilinç. Ama fobi değil
Nasıl yani?
Niye korkuyorsun yahu arkadaşından?
Lan benden mi korkuyorsun yoksa gfhdgfchgv
Herkesin vardır bence senin de vardır.
Bilmiyorum ya baktım baya. Ama bulamadım dişime göre bir fobi
Hee o zaman başka
Fobim var.