gercekten anlamış değilim nedir bu abi biz muslumanız açıksan açık ol kapalıysan kapalı ol bu durum benim zoruma gidiyor islam ve dahi tüm dinler alay edilecek dinler değildir bunlar resmen muslumanlıkla allah ile islam ile alay ediyor?

gercekten anlamış değilim nedir bu abi biz muslumanız açıksan açık ol kapalıysan kapalı ol bu durum benim zoruma gidiyor islam ve dahi tüm dinler alay edilecek dinler değildir bunlar resmen muslumanlıkla allah ile islam ile alay ediyor?

Ben bunun nedenini biliyorum. Biraz uçuk gelebilir ama tamamen bu. Bazı erkeklerin başörtülü kadınlarla ilgili fantezisi var, bu kadınların amacı da o tarz erkekleri tahrik etmek ve onlar üzerinden gelir elde etmek.
Linç etmeyin abi direkt sebebi bu.
peki biz bir avuc islam topragı için can verirken bunlrın islam topraklarında bunu yapması dogal mı
Bunun kapalı ile vb alakası yok aslında
Eğer bu kadın müslümanım dediği halde böyle giyiniyor ise müslüman değil
Yani
Başörtüsü bana göre sadece müslümanlar takmıyor herkes takabilir Islami kötülemez çünkü İslam'la alakası yok
İslam'la alakası olanlar
Müslümanım diyip bunları yapan vb...
seninle tartısmıcan çünkü düşüncen saçma
Her şeyi islamiyete bağlamak Bana pek doğru gelmiyor çoğu kişi Müslüman olmayan kadınlarda dahil başörtüsü kullanabiliyor inançtan ziyade moda ile alakalı
bak canım kardesim tesettür islamidir ayet var kuran var din islam var biraz mantıklı olun moda diye neden kimse ferace giymiyor tesetür moda değil farzdır
Tamam
Cevap
13Cevap
allah her ayetinde akıl edin der. her emrini akıl ederek uygulamamızı ister. bunlar akıl etmeyenler
allah "dekoltenizi kapatın" diyor. bunlar "başı kapatın gerisini boş ver" anlıyor.
ayet şudur nur suresi 31. ayet
". وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ اَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْد۪ينَ ز۪ينَتَهُنَّ اِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلٰى جُيُوبِهِنَّۖ "
"Vekul lilmu/minâti yaġdudne min ebsârihinne veyahfazne furûcehunne velâ yubdîne zînetehunne illâ mâzahera minhâ (s) velyadribne biḣumurihinne ‘alâ cuyûbihin (ne)"
yani der ki
"Mümin kadınlara da, gözlerini haramdan sakınmalarını ve namuslarını korumalarını söyle! Görünmesi zorunlu olanlar (abdest uzuvları olan yüz baş el kol ve ayaklar) dışında, ziynetlerini (cazip görünen cezbedici mahrem yerlerini) teşhir etmesinler. Örtülerini memelerinin (göğüs yırtmaçlarının) üzerine salsınlar."
"cuyûb" kelimesi meme ve meme hizası ya da göğüs yırtmacı demektir. bizim anlayacağımız dilde söylersek göğüs dekoltesi görünmeyecek şekilde kapanma emrediliyor.
doğal kendiliğinden görünen yerler abdest uzuvlarıdır. başın bir kısmı açıktır. saçının teli görünmeyecek gibi bir söz hurafedir.
o bölge 60 derece üzerinde sıcak ve çöl tozu var. kadın erkek o bölgede başını örtüyor zaten. ama bu günlkü türban değil bone falan yok. sadece örtü. tozdan ve sıcaktan korunmak için.
ben oralarda projeler yaptım. benim çalışanlarım gündüz çalışamadı. hem sıcak hem tozdan. hep geceleri çalıştı
kuranı anlamak için yöreyi ve kltürü tanımak gerek.
Görünmesi zorunlu olanların kol, baş, ayak olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Çünkü bazı insanlar, yani hocalar parantez içinde el ve yüz demişler. Hatta bazıları el ve yüz de gözükemez, peçe eldiven takılmalı, kendiliğinden görünenler elbisenin dış kısmıdır diyorlar.
@_kurkmantolu1madonna
arkadaşım en azından abdest nedir bilirseniz bu durumu teyyit eder.
abdest neden vardır. açıkta olan kirlenen yerlerin temizliğidir. başın belirli kısımı açıkta görünüyor ki kirleniyor böylece temizlenmesi emrediliyor.
biraz tarih okuyun. kuranı tam anlamanız için o bölgeyi gezip görmeniz ve biraz da tarih okumanız gerekir. o bölgede 60 derece üzeri sıcaklık var. kadın erkek sıcaktan korunmak için örtü örter. ayrıca çöl rüzgarı toz yağdırıyor. ya değilse baş örtüsünden bahsetmiyor ayet. örtünüz diyor. hımar hem şal hem masa örtüsü hem baş örtüsü anlamında kullanılabilen geniş anlamılı olarak örtüdür. tam anlamı örtü. baş örtüsü kelimesi ayrıdır. ayette baş örtüsü demiyor.
konu esası ile mahremi örtmekten bahseder. kendi kendine kimse din icat edip işi zorlaştırmasın. allah dini kolaylaştırın dedikçe birileri kafadan uydurup zorlaştırıyor.
allah bilmiyor mu. ya da unutkan mı. el kapanacak olsa ellerinizi yüzünüzü kapayn der. kadının en mahrem adet döneminden bahseden allah unuttu mu yazmayı.
Evet anladım. Peki Ahzap suresi 59. ayeti nasıl yorumlamalıyız? O ayette dış örtüden kastedilen nedir, insanların geneli onu çarşaf olarak yorumluyor çünkü.
@_kurkmantolu1madonna
işte kara çarşaf konusunun islama bulaştığı ayettir.
o dönemde yahudiler ve hıristiyanlar tarafından düşman görülüyordu peygamber ve çevresi.
eşleri akrabaları arkadaşları rahatsız ediliyorlardı. kara çarşaf örtünme yahudi adetidir. yahudilerin eşve akrabalarını rahatsız etmemesi için allah peygamberden onlar gibi giyinnelerini istedi geçici süre. kendilerini korumaları açısından. peygamber ve çevresindeki tüm kadınlar yahudi kadınlar gibi kara çarşaf giyerek dışarı çıktılar ki yahudiler peygamberin yakını olduklarını bilmesin tanımasınlar diye
yani geçici süre olarak korunma amaçlı bu uygulandı. sonra yönetim ve otorite sağlanınca bırakıldı.
ama bunu saçma sapan insanlar yahudi geleneğini sürdürmek için islamın bir gereği gibi diretti devm ettirdi.
tebdili kıyafet diye bir durum var. padişahlar da tanımmamak için halk kıyafeti giyerek halkın içine girerdi tanımamamk için. saldırıya uğramamak için
bu da öyle bir durum. geçici bir süre korunma amaçlıdır
Başka türlü ilgi görmeyen kokanalar bu şekilde erkeklerin dikkatini çekmeye çalışıyor yoksa bunların ne giyimi ne yaşantısı islamla bağdaşmaz
Böyle Giyinipte Başını Kapatan Kar. ıların Hepsi Pasaklı Oldukları için Başlarını Kapatıyorlar Başka hiç bir Açıklaması Yok inanki...
Sacma din ile baska seyleri birbirini karistiriyorlar ben bir gunay isliyorsam o benim gunahim size ne gunah isleyen herkes musluman degilmi
madem baname xevap vermiceksin
Ne dememi bekliyordun sen sormussun bizler cvb veriyoruz herkesin gorusunu saygi duymalisin kotu birseyde demedim
Çevre baskısı yüzünden kapalı olup açık olanlara özenen insanlar var
islama inanmayanlara gavur deyip saygı duymuyorsunuz ama konu islam olunca her şey bitiyor üfff
ne sacmalıyon
İslami kötülemek dertleri
İslâma zarar veriyorlar
Bunlar cehennem ateşinin ta kendileridir
Cayır cayır yanacaklar
Allah islah etsin...
Bunlar kimlik müslümanı
Hiç bir fikrim yok
Senin bi tanıdık mı bu kişi?
hayır gogleye kapalı yaz çıkar
inşallah anan çıkar oda
Bencede