Zaman zaman kendimizi psikolojik olarak biraz kötü ve bitkin hissedebiliriz. Hatta bir şeyler yolunda gitmediğinde her şeyi olumsuz görmeye başlayabiliriz. Peki bizi olumsuzluğa iten şey ne hiç düşündünüz mü?

Zaman zaman kendimizi psikolojik olarak biraz kötü ve bitkin hissedebiliriz. Hatta bir şeyler yolunda gitmediğinde her şeyi olumsuz görmeye başlayabiliriz. Peki bizi olumsuzluğa iten şey ne hiç düşündünüz mü?

Hayat genel olarak olumsuzluğa itebiliyor. Ama Allah var gam yok. Allah zorlukları bir bir çerez gibi halletmemiz için yolumuzu açık ediyor. Yeterki ona güvenin.
Geçmiş olumsuzlukları düşünmek, ders çıkarmamak iter.
Çözümlerden çok sorunların bir parçası olduğumuz takdirde hep sorun olarak kalacaklar.
Bir şeyi kabullenmek ya da vazgeçmesini bilmek kişiyi başarıya götürür. Yanlış bir şeyde ısrarcı olan herkes, kendini olumsuzluk içinde bulur.
İnsanlar farkında olmadan kendi kendilerini iterler. Sonrada kader, insanlar diye suçlu ararlar. Onlarında payı var yok değil, ama en büyük etken kendileri.
Sürekli olumsuz bir çevredeysek ve olumsuzlukların olduğu ortamlarda büyümüşsek sürekli olumsuz düşünürüz. Bilinçaltına sürekli olumsuzluklar girmiştir. Aslında bunun farkına varıp olumlu olabileceğini düşünmek ve kendini ikna etmek gerekir. Sürekli olumsuzlukları düşünürsek karşımıza çıkacak onca fırsatın farkına bile varmayız. Hep olumsuz bir hayatımız olur. Ben böyle düşünüyorum.
Negatif, sürekli olumsuz düşünen çevre.
Uzak durduğum zamanlar imkansız gerçi.
Cevap
12Cevap
Genelde hayatta ki olumsuzluklar diyebilirim yani kalitesiz yaşam amaç olmaması gibi.
Hayal kırıklıkları, pişmanlık..
Sonuçları ağır oluyor güçlü bir iradeyle sahip çıktıklarımızdan kaynaklanıyorsa hepten tepetaklak oluyor insan..
Şeytanın vesveseleri. Daha çok yapayalnız kaldığımda deppresif bir hale bürünüyorum🤦🏻♀️
Hayallerimizin yıkılması, umutlarımızın boşa çıkması.
Beni olumsuzluğa üye herşeyden uzaklaşıyorum başkan..
Kötü bakan kötü görür güzel bakan güzel görür
Ne olursa olsun kendine inan ve basarabilecegine güven. Devamı gelecektir zaten.
Olumsuzluğa iten, küçük küçük negatif şeyler birikiyor. Melankolik bir anda hepsi birleşiyor..
Aşamadığım sorunlar var maalesef hayatımı olumsuz etkiliyor
ekonomik sorunlar. Darlanıyürum kardeşş kumara vurduk kendimizi baaabbbaaa, ciddiyim bu arada 🤦♂️🤣
Ben kendi kendimi olumsuzluğa itiyorum.
Beni bir şey olumsuzluğa itemez.
Yaşadıklarım.
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum
Sinir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?