"Vicdan; güçlüleri korkutmak için düşünülmüş, korkakların kullandığı bir sözcükten başka bir şey değildir. Bizim vicdanımız güçlü kollarımız, kılıçlarsa yasalarımızdır."
William Shakespeare
"Vicdan; güçlüleri korkutmak için düşünülmüş, korkakların kullandığı bir sözcükten başka bir şey değildir. Bizim vicdanımız güçlü kollarımız, kılıçlarsa yasalarımızdır."
William Shakespeare
Vicdan azabı duyarım ama her zaman merhamet göstermem. Vicdanımı, merhametimi gerektiğinde gösteriyorum. Gerekmediği zaman yeterince vicdansız ve merhametsiz olabilirim.
İstemsizce bir köpeğin canını almıştım. Hayatımdaki en büyük vicdan azabı budur. Başka bir vicdan meselem yok.
Duyarım. En büyüğü eskiden beni çok seven benim de onu çok sevdiğim ya da sevdiğimi düşündüğüm... Birlikte büyüdüğüm arkadaşım gibi gördüğüm bir kuşum vardı tabi bu seneler öncesinin olayı ortaokula belki gidiyordum belki gitmiyodum ne ise işte bi gün beni ısırdı her zaman beni nazikçe gagalayan kuşum kardeşim ile aynı anda seviyoduk parmağımla kendini hep kaşırdı bende o severken uzatmıştım ama işte aklıma mantıklı düşünmek gelmedi kuş onu ben sanıp ısırdı sanırım çok doğal olarak. Bende birden sinirlenip canını yakmak istemiştim cırlamaya başladım kendimi kaybettim işte sonra onu kafes içinde canını yakacak şekilde itip kakmaya başlamıştım. Bana sevgisini kullanıp sürekli yanıma çağırıp onu daldan, merdivenden aşağı atıyordum ve her seferinde çağırdığımda geliyordu. Tüm bunları gülerek yapıyordum. Bu olay ne zaman düşünsem beni hep çok pişman hissettiriyor. Çok adi hissediyorum çünkü onu arkadaşım olarak görüyordum ve ne zaman çağırsam gelmesi onun canını yaktığım ittiğim halde beni çileden çıkarıyor bu yaptığı. Bu olay yüzünden kendimi hiç affedemiyorum. Diğer her şey için vicdanımı yok sayabilirim ama bunu unutamıyorum. Unutmak da istemem zaten. Ben iyi biri değilim ve tek içimden geçen bu tür şeyler de değil. Keşke beni sevmeseydi ama o olaydan sonra da beni sevmeye devam etti.
#selamgençlik 🍀🍀
⭐🍀🍀 Bazen kendilerini ve durumlarını acındırarak ısrarla para isteyenler oluyor onlara özellikle para vermiyorum çünkü koordine çalıştıklarını biliyorum buna rağmen yardımcı olamamak bana kendimi kötü hissettiriyor. Çete gibi çalışan dilenciler şehrin en kalabalık yerlerinde bulunurlar. Gerçekten içtenlikle yardıma ihtiyacı olan biri ise gizlice ve çekinerek ister. Bi de hayvanlara zulmedenlere ceza, insanlara da daha fazla vicdan gerek. Vicdan bi anlamda bencilliğe engel olur misalen belki hayvanları tekmelemiyorsunuzdur fakat onlara su ve mama vermek te yine sizin vicdanınıza bağlıdır. Biz de Şekspiri adam sanırdık ya, neyse! 🍀🍀⭐
#tubasueda 🍀🍀
liesedeki sevgilim sıfır kollu ile gelince eve gönderip kıyafetini değiştirtmiştim bu yaptığımdan dolayı çok utanıyorum kendimden bir kadını kısıtlamak kadar vicdansızlık olamaz bu hayatta
Cevap
8Cevap
Vicdanımı kaybetmedim hiç bir zaman doğal olarak azabını da çekmedim, Allah’ta çektirmesin.
Selam gadası 🙃
Kalbi olan her insan vicdan azabı hissedebilir. Şu an için bir vicdan azabı çektiğim bir durum yok
Eğer birinin kalbini kırdıysam vicdan azabı duyarım. ama kimsenin kalbini kırmıyorum.
yani dönem dönem duymuşumdur.. seçimlerinin sonuçları yüzünden
ancak büyük bir vicdan azabım olmadı bu güne kadar..
Vicdan azabı duymam, çünkü vicdan azabı duyacak kadar hızlı kararlar vermem.
Vicdan azabı duyacak şeyler yapmam, yaparsam düzeltirim sonradan.
Bir kızla arkadaşça konuşuyordum ama o bana aşık olmuş dedi ama kabul etmedim çünkü ben hiç o gozle bakmadım şimdi vicdanan kendimi sorguluyorum arkadas olmasaydık diye belkide umitlenmezdi
Anneme babama ne zaman kötü konustuysam çok kötü vicdan azabı çekmişimdir ondan dolayı şu an hiç bir şekilde ters bir şey söylemem
Duyarım herhalde. Bir tane vicdan azabım var.
Cehennemin dibindeyken pek de vicdan azabı çekecek vaktin olmuyor.
Haram para 🥲
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?