Bu düşünceye katılıyor musunuz?
Katılmıyorsanız nedeninizi paylaşın bizlerle de😌
Katılmıyorsanız nedeninizi paylaşın bizlerle de😌
Tabi doğrudur. ama birde mesela hapşurduğun zaman bütün organlar dururmuş. kalbin dahi duruyor o esnada. mesela dikkat et gözleri açık hiçbir delikanlı görmemişsindir hapşururken. hapşırık metabolizmayı bozduğu için o yüzden söyledim. yoksa tabi senin lafının derinliğine gelince de yarabbi şükür demek daha mantıklı oluyor.
Ben bunu vücut geliştirme olarak yorumluyorum,
vücut geliştirmek zekaya katkı bile sağlar. Ha zeka doğuştan gelen ve üstüne eklenenilecek bir şey değilse, zaten hiç kimsenin yapabileceği bir şey yok. O zaman doğarken ölçüm yapıp en zeki olanı seçip bilim yapmaya yönlendireceğiz. Şu noktaya dikkat çekmek istiyorum, şu ülkede uzun dönem vücut geliştirme yapıp devam ettiren adamlar bu ülkenin en çalışkan ve disiplinli insanlarıdır. Vücut geliştirme hayatınızda görebileceğiniz en zor şeylerden biridir. Özellikle prosfesyonelseniz. O yüzden toplumda vücudu olan insan sayısı 10 binde 1 dir. Vücudu süper olan insan sayısı 50 binde 1 dir. Dünyadaki bilim adamlarının yüzde 10 u vücut geliştirmeciler kadar çalışkan ve disiplinli olsaydilar şu an tip 2 uygarlık olmuştuk. Özellikle profesyonel vücut geliştirme yapan insanlara saygım büyüktür. İnanmayan denesin.☺️
Katılıyorum 😂 fiziksel aktiviteler de insanın zihinsel gelişimine büyük katkı sağlıyor
Teşekkürler efenim 🤎
Katılmıyorum efenim, o sebeple nedenini de paylaşayım 😀
Eğer "koşul" kelimesi yerine "durum" kelimesi kullanılsaydı buna katılabilirdim. Çünkü birbirine bağlı ve etkileyen iki durum.
Fakat koşul dersek bu şartlar anlamına gelir. Bu da etraftaki durumlar olarak ortaya çıkar. Mesela yaşadığımız koşullar (ev, okul, şehir, ülke vs.) değişmeden zihinsel koşullarda bir değişme olmayacagı demektir ki bu doğru değil.
Çünkü insan dediğimzi canlı sadece bunlardan etkilenmez. Aynı koşullarda yaşadığı bir olay, başına gelen bir şey onun zihinsel koşullarını tamamen etkileyebilir. Bunu en iyi olaydan en kötü olaya kadar düşünebiliriz.
O yüzden insanın zihinsel koşullarının değişmemesini ancak her şeyin sabit olması sağlayabilir ki bu da donma noktasıdır...
Hmmm 😐 fikrim biraz değişir gibi oldu
Dedin ya yaşadığımız koşullar değişmeden zihinsel koşullarda bir değişme olmayacağı doğru değil diye Onu komple öyle varsaymazsak katılabilirim😂
Selamlar,
Düşünsenize siz Türkiye'de yaşan bir insansınız. Şimdi burada yaşayan insan ile İsveç'te yaşayan insanın düşüncesi bir olur mu? Eğer pozitif yönde kendinize bir olumlama katman gerekiyorsa kesinlikle fiziki yer olarak değiştirmek şart. Karanlığın içinde aydınlığı bulamazsınız yoksa. Bunun içinde bulunduğun ortamda kesinlikle bir deşime gitmek gerekir.
Rica ederim
Cevap
8Cevap
Fiziksel değişim şart. Fizik güç verir gaz verir zihinseli besler
Hayır katılmıyorum. zihin ve fizik farklıdır. ama kişi dış görünüşü nedeniyle öz güvensiz hissediyorsa. mesela kiloluysa ya da çirkin ise evet o zaman önce fizikten başlamak gerekiyor.
Doğru olma ihtimali yüksek. Bizim yaşadığımız çoğu psikolojik problem en basitinden vücudumuzdaki eksik vitaminlerden kaynaklı olabiliyor. Bunu arttırırsak travmalara kadar gider iş. Bir obsesyon aklında ne kadar kalırsa beyninde o yol o kadar genişler. Bu da düşündükçe daha fazla düşünmene ve bir çıkmaza girmene neden olur.
"Katılmıyorum" değil, tümden yanlış bir önerme 😂
Nedenn
Elma ile armutu toplamak, birbirini elbette etkileyebilecek iki farklı durumun etkileşim sürecini, olmazsa olmaz bir koşula bağlamak...
Neresini düzelteyim?
"Fiziksel koşullarda bir değişim olmadığı halde, zihinsel koşullarda elbette bir değişim olabilir" çünkü.
Katılıyorum hocam, katılmıyorum deyip açıklama yapmamak için.
Hayır, katılmıyorum. Fiziksel bir durum olmadıkça, zihinsel değişimlerde olabilir. Fiziksel koşullar belirlemez.
Hayır. İkisi de birbirini etkiler. Bazen zihni değiştirirsin fizik değişir, romantik ilişkiler konusunda örneğin.
Hayır, katılıyorum. Fiziksel koşullara gerek yok zihinsel olarak da değişebilir insan.
Kısmen doğru bir düşünce
Ne diyon birananasaldırdım
Katılıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?