İnsanın iç huzuru olmadıktan sonra bir anlamı kalmıyor hiçbir şeyin inanın ne kadar zengin adam gördüysem var hepsinin bir sıkıntısı Allahın işi işte çok şükür bardağın boş tarafına değilde dolu tarafına bakabiliyorum bir ihtiyacım eksiğim yok yemişim parayı
Kişilik & Karakter konusunda 205,2b cevap paylaştı.
Benim için saadet aşk demektir. yani ben aşta mutluluğu buluyorum sadece. bunun dışında ki şeyler benim için önemli değil. para tabi ki gerekli hayatta yaşamak için ama bazı insanlar para için her şeyi feda edebilecek boyuta geliyorlar sevdiklerini bile para için vaz geçiyorlar. para daha çok araçtır yani amacın kendisi olamaz. bu yüzden de sevilmek ve aynı şekilde sevmek benim için saadet denebilir.
Bunların dışında aslında hayal kurmak ve kendimi sevmekte mutluluk getiriyor diyebilirim. yani kendimi var etmek.
Manevi huzurum tabi ki çok önemli. Ruhum huzurlu olmalı. Parasızlığı asla tatmak istemem çünkü konforumu sağlayan tüm her şey onun sayesinde gerçekleşiyor. Mütevazı olmayan bir hayatım var. Bu hayat parasız olsaydım çok mutsuzluğa sürüklerdi beni. Şu anda mutlu olduğum pek çok şey para yüzünden ama yaşadığım aşkı düşünürsem o parasız evet. Ama emin olun para olmasa aşk bile konforlu yaşanmaz. Sefil bir aşkı kim ne yapsın..
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Ülkenin su durumunda para önemli bir faktör ama tek seçenek para olmamalı. Sadece parası var diye birini seçmek virajlı yolda araç sollamaya benzer. Sevgiyi mutluluğu tek çözüm yolu olarak zengin birini seçip çok kötü bir hayat yaşamanız içten bile değil. Çoğu insanın yaptığı hataya koşmayın.
İlk çağlarda insanlar kendi ihtiyaçlarını kendileri gideriyordu, mesela yemek konusunda önce toplayarak, sonra ekip biçerek vs.
Sonra bu azalmaya başladı, profesyonelleşme devreye girdi. Öyle olunca da para ortaya çıktı.
Şimdi ise sadece o işi yapanlar hariç herkes onu para ile alıyor. Bu da her alana ve konuya yayıldı. O yüzden para olmazsa sadece saadet değil hiçbir şey olmaz artık...
Belkide artık hayal bile değil bazı şeyler.. Ama olsun hayal olamayışı Bile güzel.. Yüreğe yasak olan duyguların... Dibindeyim artık kaygıların. Hemde saygılarımla...
@lotus-patra çıkın cıkin gelin ey KS ahali okeye OKEYE Pistiye 2. 3. hatta 4. aranıyor kahvehanede , valla hesaplar benden nasıl moda girdim var ya Senler değil Eyt beni 10 seni yaşlandirdı ya vay be 🤣