Selam💚
fazıl sayın insan insan şarkısını çok severek dinlerim. ordan esinlenerek merak ediyorum. Sizin için insan olmak nedir?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selam💚
fazıl sayın insan insan şarkısını çok severek dinlerim. ordan esinlenerek merak ediyorum. Sizin için insan olmak nedir?

Benim için insanlık aslında yardım sever olabilmek ve insancıl kurallara uyabilmektir. yani her istediğini yapmamak diğer insanların veya hayvanların da olabileceğini düşünmektir. en önemlisi her zaman doğru olanı yapmaya çalışmaktır. bazen zor kararlar vermemiz gerekebilir işte asıl insan olmamız belirleyen anlar bunlardır.
Ooo derin soru...
İnsan...
İnsan şu anda canlılığın bilinen en üst seviyesidir. Ondan sonra hayvan, bitki, mikroorganizmalar vs. olarak gider ve insan sonrakilerin ulaştığı en son noktadır an itibari ile.
İnsanlık...
İnsanlık ise insan dediğimiz canlının şu anda bulunduğu noktadan çok daha ileride bir duygudurumu ve zihinsel gücü ifade eder. İnsanlık, insan olmanın bütün olumlu özelliklerini ve olması istenen yüce seviyeleri taşır.
Yani insan şu anki nokta, insanlık ise bu canlının potansiyelidir. Hatta şu anda bazı olayları gördükçe sanki insan bile değiliz de insansıyız gibi geldiği olur.
Hayvanlığı bırakalım, insanlık bizde kalsın artık...
(Hayvanlık derken hayvanları kastetmediğime dikkat çekerim)
Rica ederim 🌼
Karşıdakini ne kadar anlayıp ne kadar anlaşılıyorsan o kadar değerlidir insan olmak. Herkesin insan olma ifadesi güzel yazar da kalemi işte kimse uygulamada yazdığı elle taşın altına sokmaya korkar. Sen, ben veya o değil ki insan olmak. İnsan olmak Yaradan'dan gelir.
Farkındalıktır. Muhtaç olana yardım etmek. Hayvanları sahiplenmek, şefkat göstermek. Büyüklerimize saygı göstermek. Küçüklerimize sevgi. İnsanlık için sabırlı davranmak, fedekarlık, hoşgörü. Aile büyükleri tarafından Hayır duasını almak. Hayırlı olmak. Vefalı davranmak. Merhametli olmak.
Teşekkür ederim 🌹
Cevap
18Cevap
İnsanlık insanlara iyiliğin dpkunup dua almaktır
İnsan her şeyin farkında olup gerekeni yapmasıdır.
İnsanlık, benim karar verme mekanizmamdır. Onu hiç kaybetmemek gerektiğini düşünüyorum. İnsan dediğimiz varlık kendi iç sesiyle, doğru bir bilinçle ve empati yeteneğiyle hareket etmelidir. İşte o zaman insan olabilmeyi başaracaktır. 🧡
Benim için insan olmak kimseyi dış görünüşü ile yargılayıp damga vurmamak demek. Bugün özellikle şahit olduğum olay beni çok üzdü. Kapalı ve çok tatlı bir kıza atılan o bakışlar ve sözler canımı yakmadı değil. Sessiz kalmadığım için ayrıca vicdanım rahat..
İnsan olmak topluluğun parçası olmaktır. Mesela çöp üretirken ne olacak geleceğimiz diye gelecek nesilleri düşünmektir. Psikopat olmamak ve empati kurmaktır. O kişinin yerinde ben de olabilirdim demektir.
Az kaldı insanlara bakış acıp sokak takş köpek kadar deger veresim kalmadı
Hani kendine yapılan kötülüğe bile iyilikle karşılık veren yüce gönüllü insanlar var ya onlar işte. Alevileri de bu yüzden çok severim yüce gönüllü insanlar geneli.
Açıklamada Fazıl Say'dan örnek verip görsele Entel Feridun'u eklemen senin de bir nebze varoluşsal sancılardan muzdarip olduğunu gösteriyor sanki :D
Dinlediği şarkıdan örnek vermiş olabilirim sanatçının resmini kullanmam gerektiği anlamına gelmez iyi geceler.
Öncelikle insan demek bugünlerde sokakta dolaşan şeyler demek değildir , insanlık zamanla kendini yitirmiştir. İnsan olmak demek hoşgörü , adalet ve en önemlisi merhamet sahibi olmak demektir , iyi insan demekse kendisinden önce başkasını düşünen kişilerdir.
Benim için bu gerçekten zor bir soru çünkü insan melek gibi tamamen günahsız da değil şeytan gibi tamamen günahkar da değil yani insan neki insanlık ne olsun.
Bu çağda göremediğim bir kavram diyip çekileyim çünkü ben başlarsam bu konuya bitmez ve sonunda yine dertlenirim ¢
İnsanlık merhametliktir, dürüstlüktür, güvendir, sevgidir, sadakattir -ve daha niceleri- bunları insanlık ilişkilerinde barındırabilen kişiliktir.
İnsan
İnsanlık merhamet duygusu var olan sıcakkanlı tatlı güzel sözlü olandır insan ve saygı edebi bilen dir insan
İnsanlık, insanların içinde bulundukları durumlarladan türemiş, fedakarlığın temel ahlaki değerleri ile ilişkili bir erdemdir.
Ego, kibir, haset, kıskançlık, fitne ve bilumum lanetli duyguları barındırmaktır
Yaşayan bir varlık duyguları olan, hata yapan, yaşayan ve ölen bir varlık
İnsan olmak eğer bir başkasına (insana hayvana bitkiye) insansanız zaten insansiniz demektir
İnsan olmanın ilk şartı zeki olmaktır. İnsan oranı milyonda 100 dür.
Benin artık insanlık yok olmuştur iyi geceler iyi günler
Kendi acisina üzülen canlı başkasının acısına üzülen insandir
Ya bu adamlar çok iyi ya fotoyu gorunce🤣
Araba sürebilmek, market manav açabilmek.
İnsanlık benim gibi bir şey işte
Saygı empati dürüstlük merhamet bence
65 yıllık bir seyehat
Saygıyla hemhal olmuş birey
Ölmüş bir şey
Entel Feridun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?