Yakın zamanda ailemden birinin yaşadığı bir sağlık durumuydu benim.. Daha önce beni bu kadar zorlayan başka bir olay olmadı.

Yakın zamanda ailemden birinin yaşadığı bir sağlık durumuydu benim.. Daha önce beni bu kadar zorlayan başka bir olay olmadı.

İlkokuldayken arkadaşlarımla yakalanbaç oynuyordum, oynarken sınıf kapısını kapatıyorduk filan, eğleniyorduk yani. Sonra ebe ben oldum o sırada uzaktan bir nöbetçi yaşlı öğretmen geldi ve sırf sınıf kapısını kapatıyorum diye arkadaşlarımın yanında avazı çıktığı kadar azarladı. Daha sonra tokat atmak elini kaldırdı, -o anı yıllar geçti unutamadım sanki kalbim parça parça kıyıldı- ne kadar korktuğumu utandığımı hatırlıyorum. Boğazıma dikenler battı gibi oldu. Daha sonra tokat atacakken son anda hamle yapıp elini indirdi. Vurmaktan vazgeçti, defol git diye bağırdı. Zaten vursa ne vurmasa ne ki artık? Vursa o an acır geçerdi ama o yüreğime öyle bi vurmuştu ki acısını yıllarca unutamadım. Sadece 2. Sınıfa giden çocuktum, bunu haketmemiştim. Ağlamamak için kendimi zor tuttum, sonra kolumu çarpmış gibi yapıp onu bahane ederek ağladığımı hatırlıyorum. Buradan öğretmenlere sesleniyorum sevmiyorsanız yapmayın bu mesleği günahsızların vebaline girmeyin.
Kendi ailenizin size yabancı olması bir yerde aşırı üzücü. İlk okulda çeşitli yollarla yanlız hissettiğimi çoğu kişiye göstermeye çalışmışım ufak tefek anı aklıma geliyor. Ve bu durumu kabullenmek bile çok güç çok zorlayıcı bir süreçti biraz hâlâ acı veriyor ara ara fakat umursamamayı öğrenebildim. Farklı yorumluyorum bu durumu artık. Bir anne kedinin yavrusu 8 ayı geçtikten sonra yanına yaklaştırmaması artık onu yanlız bırakması ve bir erkek kedinin sadece çiftleşmek istediğinde dişi kediyle buluşması çocuğunu korumuyor olması ne kadar normal geliyorsa bakıldığında insan ırkı için de sistematik düzen oturtulmaya , toplumsal barış , huzur , dini boyutun getirileri gibi konumlandırılamlar yapılmamış olsaydı yani dediğimiz bu erkek iç güdüsündeki üreyip soy devamı ilerletme amacı kadınında doğurma arzusu olmasaydı ne olurduları sorgulatıyor. Daha çok üzerine duruyorum insanları anlamanın. Sistemleri kaldırsak ilkeliz sistemle de istediğini yapabilen birey olmak adına savaşıyoruz. tuhaf döngüler oluşturuyor tüm incitici anlar.
Birçok konu var. Ama içlerinden en acısı sevgilimin yıllarca farklı biri gibi davrandığını, çok acı yalanlar söylediğini kendi çabalarımla anlamamdı. Anlamasaydım bir o kadar daha devam ettireceğine eminim. Farklı biri gibi davranıp benimleyken başka bir ilişki yaşadığını da öğrenmiştim. Tabi ben birini buldum. Başka ilişkiler yaşamış olması da muhtemeldir. 😌
Neyse ki uyandım da kurtuldum. :))
Ağladım saatlerce yanimda kimse yoktu yastiğa sarildım arada durup içinde bulunduğum duru sorguladım defalarca. deli miyim ben diye sorduğum bile oldu biliyor musun çok mu abartıyorum acaba dedim kendime sürekli bir kaçış yolu aradım kendime olmadı bulamadım. yol yoktu hayatımda ölümü sorguladım ne için yaşadığımı sorguladım varlığım ile yokluğum arasındaki farkı aradım ama bulamadım hiç gibiyim koca bir hiç acı veriyordu yastiğa sarılmam hiçkira hiçkıra ağlamam birilerinden yardım istemeyi düşündüm birisi yoktu kimsem yoktu herkes o kadar yok ki artik günümü öldürdüm defalarca belki deneseydim bir şeyleri düzeltmeyi bugün o odada saatlerce ağlamazdım denemedim düştüm ve kalkmak istemedim bilhassa gücüm yoktu hâlâ da yok geçmişi unutmak istedim hiç doğmamış olmak istedim fakat sadece istedim çünkü ben istemekten başka bir şey yapamiyorum
Cevap
33Cevap
Babamdan gördüğüm şiddet ve eziyet. Bir de ilkokul öğretmenimden gördüğüm mobing ve şiddet.
En çok üzüldüğüm hayatı sorgulamama sebep tek olay yaşadım. Hala etkisindeyim kolay geçmez.
Sağlık sorunu çok zorluyor insanı ve üzücü oluyor
Üniversitedeyken yaşadığım sağlık sorunuydu
Yalnızlık sadece
Biriydi.
Olanca fedakarlığıma rağmen 'Sen beni aldatırsın' dedi ve gitti.
Onun için ağladım.
O ise mantık evliliği yaparak evlendi.
Sildim her anımdan.
Şimdi bir çocuğu var, Allah analı babalı büyütsün.
Huzursuz da bir evliliği var, Allah huzura kavuştursun.
Kendisine herhangi bir nefretim de yok, o bana çok şey öğretti.
Aşık olmamayı, bağlanmamayı...
Minnettarım.🙏
Aşık olduğunda sessizleşir insan.
Süreyya'nın da dediği gibi 'dinleyeni olmadığından değil anlayanı olmadığından sessizleşir.'
Her an, her dakika ve her saniyesi bölüm bölüm salisesince ona odaklanır.
Kalbin kalbiyle çarpar;onunla solur, onunla yaşar.
Ve en nihayetinde kendini bir labirentin içine sokar.
Değişik bir hüznün içinde ve yine aynı anın içinde sıkışıp kalmış vaziyette.
Boşluklardan boşluk beğenir, kanamaz denen yeri kanar.
Bu hüzünden sıyrılamaz ve ondan kolay kolay kopamaz.
Sütten yanan bir dildir bu.
Bağlanırsın.
Kopamazsın.
Uçan kuştan sakınırsın.
Seven kıskanır.
Not : O emoji trajik bir klâvye hatasından kaynaklanmıştır.
Kelam sahibi ile paydaş bir istem bu.
Şu iki ekle :
Sevip sevebileceğini uçan kuştan bile kıskanabilmesi ve günümüzde misâline ender rastlanılanı istemesi :
Sadakatince sadakati...
Neden incitti ki sonuçta hayatın getirdiği bir durum değil mi? İnsanların yaptığı şeyler incitir beni.. Beni en çok inciten 2020'den beri beraber olduğum evlilik vaadi veren kişinin beni kullandığını anlamam oldu..
Eski sevgilim. Doğum günlerimi unutuyordu ilk kez istedim ki hediye alsin beni ozel hissettirsin ama yine dogum günümü unuttu uzerine hediye istedim diye agzina geleni soyledi bu gerçekten canimo cok ykmisti
Bir ton konu var ama diğer insanların bana olan davranışları diyebilirim gerçek tek derdimiz insanlar olsa.. Sağlık gibisi yok umarım iyileşmişlerdir..
Öncelikle geçmiş olsun Allah hasta olan herkese şifa versin, umarım kimsenin başına kötü bisey gelmez Allah uzak tutusun kötülüklerden, neyse beni inciten şeyler genelde sözler oluyor
kime kendini acarsan içten olursan sevgini çekinmeden gösterir değer verirsen sana tam tersi nankörlük bencillik saygısızlık olarak dönüyor. en büyük pişmanlığım güvenmek oldu
Aşağılanmak, dalga geçilmek. Bir sürü insanın ortasınsa yalnız olmak, sırf sessiz olup sabrettiğim için...
Beni en çok inciten konu annemin kanser olmasıydı. Zor dönemler geçirdik. İnsan annesiyle sınanınca diğerlerinin dert olmadığını anlıyormuş
Psikolojik şiddet, aileden kayıp yaşamam, depresyon
Sağlık sorunlarım
Geçti gitti bitti artık geçmişle yaşamıyorum geleceğe doğru ilerliyorum
Güvenimin boşa çıkması ve kaybettiğim zaman
Ortaklarımın hep bana kazık atması 😓 çabuk inanıyorum sanırım insanlara
Sözde Yakın arkadaşım olan insanın sevgilime aşık olması.
Biz ayrıldıktan sonra kıyafetleri ona verdim götürsün diye o günde çocuğun doğum günüydü kendi hediye alıpta gitmişti.
Ben buna pek üzülmedim sonuçta tencere kapak iki şerefsiz insan ne olduklarını belli ettiler.
Ama çok tuhafıma gitmişti. Çünkü kız aylarca ben çocuk la konusim diye uğraştı. Gizli gizli gizli buluşmalar ayarladı..
Şerefsizlik bazı insanların ruhuna işlemiş yapacak bir şey yok.
İnsanların arkamdan dedikodu yapmaları iş cevirmeleri övmeleri
Geçmişte beni en çok insanların saçma sapan tavırları üzdü
Kardesimin geçirdiği kaza 2 sene oldu çocuğun durumu da iyi ama atlatamiyorum
Babamın kanser teşhisi sonrası ölümüne kadar olanlar
Hoşlandığım kişinin bunu bilmesi ve beni enayi olarak görmesi ve işlerini yaptırması
Gözünün içine baka baka yapmayacağı şeyleri söz verip yapan kişiler bana çok acı yaşattı
Herkesin öleceğimden emin olup mezar kazdırmaları...
Benim yakın zamanda babamın rahatsızlığı beni çok etkiledi bu süreç ailecek hepimizi yordu çok şükür en son ameliyat oldu umarım bundan sonra düzelir 8 aydır lı çekiyor
İnciten durumlar oldu ama inciten incineceği vakit incittiğini Anlar
Kardeşimin sağlık problemi
Var bir iki iz bırakan durumlar..
Benim geçmişte yaptığım kötülükler aklıma geldikçe çok inciniyorum üzülüyorum
Hangi birini sayayım ahsj
Kilom yüzünden zorbalığa uğramam
Anne baba dost darbesi
Arkadaşlık ilişkilerim
Hatırlamıyorum
Pek bir şey gelmedi aklıma
Birini kaybetmek.
Anlaşılmamak, dinlenmemek